17.5.06

Απορίες ημέρας

Reality is B.S. *

Ο πατέρας μου είχε δουλέψει στη Γερμανία το 70-κάτι, πριν γεννηθώ, και ψάχνω πώς θα φέρω τα ένσημά του εδώ πέρα. Μπορεί ήδη να έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς ένσημα είχε εκεί. Το ΙΚΑ Γερμανίας έκανε 5 μήνες να απαντήσει στο email μου.

Και μετά τολμάω να πω για το ελληνικό Δημόσιο. Έτρεχα πάλι, ελπίζω για τελευταία φορά, στις Πολεοδομίες. Πηγαίντε να σας ακυρώσουν αυτό το παράβολο οι κοπελιές στα κομπιούτερζ. Ψάχνω, ψάχνω, δε βρίσκω πουθενά κοπελιές στα κομπιούτερζ. Βρίσκω λοιπόν κάτι 50άρες δίπλα σε 2 παρατημένα monitors και ρωτάω αθώα: Οι κοπελιές με τα κομπιούτερζ που είναι;

Ευτυχώς, με πήραν για μαλάκα.

Άνοιξα σήμερα ένα λογαριασμό ΔΕΗ ενός παλιού ενοίκου σε ένα σπίτι μας. Τρεις χιλιάδες και εξήντα έξι ευρώ. Σκληρό νούμερο. Φυσικά αυτός δε θα πληρώσει, την έχει κοπανήσει εδώ και χρόνια. Αλλά λες να είναι από αυτά που άμα πας να τα πουλήσεις, πρέπει να έχεις πληρώσει τη ΔΕΗ; Ε ρε γλέντια.

Είπα σε μια παρέα πως έχω blog και η πρώτη αντίδραση ήταν Σιγά ρε μην ξέρεις και την ψιλικατζού. Για μία ακόμη φορά έκανα αυτό που κάνω καλύτερα. Τον μαλάκα.

Πήγα σήμερα στην παράσταση που έλεγα χτες. Έφυγα νωρίς. Είχε καλό υφάκι, ο Πάνος ήταν σόουμαν, αλλά η επιλογή των τραγουδιών ήταν τέτοια που μας έκαναν να μην ταυτίζεσαι. Δεν είμαι καν σίγουρος για τα τραγούδια που δεν είχα ξανακούσει αν ήταν διαδεδομένα ή καινούρια δικά τους. Τόσο άγνωστα!

Είχαν όμως μια δομή στην παρουσίασή τους που πολύ με άρεζε. Και θυμήθηκα πριν πολλά πολλά χρόνια πως είχα δει Βίσση και Καρβέλα μαζί, μετά το χωρισμό τους (τον μεγάλο), σε ένα σόου όπου για μιάμιση ώρα απαντούσε ο ένας στον άλλο με στίχους από τα τραγούδια τους. Χάνει στη μεταφορά, ήταν πανέξυπνο θέαμα.

Στο δρόμο είδα τον Λάσκαρη. Έναν καθηγητή μου στο φροντιστήριο αγγλικών προ 14 χρόνων, τον είχα για λίγους μήνες. Τον σταματάω, στις 2 το βράδυ στο μέση του δρόμου, στο σκοτάδι, του φωνάζω Εσένα σε ξέρω. Σταματάει τρομαγμένος, πάει να φύγει αλλά με κοιτάει για λίγο. Συγκεντρώνει το βλέμμα του: ... Γιώργος;



* Ο αστερίσκος δεν παραπέμπει πουθενά. Προς το παρόν.

3 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Τρείς χιλιάδες ευρώ χρέος στη ΔΕΗ και δεν το κόβει;

FLINT, Mich. - It was just a penny, but to Consumers Energy it was enough to cut off power in a local home. Jacqueline Williams, 41, of Flint had an electricity bill of $1,662.08 and paid all of it, except for one cent. That wasn't enough for the power company, which blacked her out for seven hours Wednesday.

diki είπε...

Το τραγικό με τις δημόσιες υπηρεσίες είναι ότι φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν τους πολίτες. Και η πραγματικότητα είναι τόσο μακριά από τη θεωρία που σου 'ρχεται να κλάψεις.

An-Lu είπε...

Το συμπέρασμα του ποστ σου είναι ότι δεν περνάς παρατήρητος και γιαυτό δεν ξεχνιέσαι!
Φιλούρες