7.5.06

Απορίες ημέρας

Κανείς δε θέλει να σου πουλήσει τίποτα τις Κυριακές. Ανάβεις το ραδιοφωνάκι σου από το πρωί, κατεβαίνεις για περπάτημα στο παρκάκι (μετά λες ότι έκανες jogging), και ακούς μόνο τραγούδια χωρίς διακοπές για διαφημίσεις.

Αλήθεια, πώς σκέφτονται κάτι διαφημίσεις που μόνο στο εξωτερικό βλέπουμε; Ξέρετε, από αυτές που μας έχει τρελλάνει ο Πρόβατος, που πατάς 5 μαζί να ανοίξουν, περιμένεις 5 λεπτά και μετά παίζουν όλες μαζί και ψάχνεις ποιό παράθυρο να πρωτοκλείσεις.

Για τις περισσότερες από δαύτες, νομίζω πως έχουν ένα τύπο κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο, του δίνουν το προϊόν και πολλά ναρκωτικά. Τον αφήνουν από Παρασκευή και τη Δευτέρα το πρωί ο τύπος έχει δημιουργήσει παππάδες.

Καλά, έχουμε να γελάσουμε πολύ με τους παππάδες τώρα που βγαίνει ο Κώδικας στους σινεμάδες. Μυθιστόρημα ξεμυθιστόρημα, το πού βάζει κανείς τη δική του προσωπική γραμμή του "μέχρι εδώ πιστεύω, από εκεί και πέρα ο Dan Brown μου λέει ψέματα" είναι το μεγάλο στοίχημα.

Με άλλα λόγια, ο Κώδικας Da Vinci δε διαφέρει καθόλου από την Καινή και την Παλαιά Διαθήκη, έτσι; Σιγά μην άνοιξε ο Μωυσής την Ερυθρά Θάλασσα στα δύο. Ένα μυστήριο πράγμα ρε παιδί μου, όσο προχωράνε οι επιστήμες, τόσο δε γίνονται θαύματα. Κοίτα να δεις σύμπτωση.

Μπα, πολύ βλάσφημος είμαι και είναι Κυριακή. Ημέρα του Κυρίου στα ελληνικά. Ημέρα του θεού Ήλιου στα αγγλικά (Sun Day) και ημέρα του φεγγαριού η αυριανή (Moon Day).

Πολλά ναρκωτικά, εγώ το ξαναλέω.

2 σχόλια:

vatraxokoritso είπε...

nice...

Sadie είπε...

Akribws opws ta les... kai gia tis kyriakes kai gia ton probato kai tis diafimiseis tou kai gia ola!