29.4.05

Θα μας κουφάνει όλους...

Δεν έρχεται μόνο.

Για το γήρας μιλάω. Δεν έρχεται ποτέ μόνο του. Έρχεται με πόνους, με απώλεια όραση, ακοή, ικανοτήτων γενικότερα.

Έτσι και με τον παππού μου. Ήρθε το γήρας και ο παππούς κουφάθηκε. Κυριολεκτικά. Του λες καλημέρα, τον ρωτάς τι κάνει και ο παππούς συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε χωρίς την παραμικρή ένδειξη αντίληψης πως κάποιος είναι στο δωμάτιο μαζί του.

Κάποια στιγμή του αφήνω κάτι διαφημιστικά φυλλάδια, τυχαία, στην κουζίνα. Ξέρω ότι τα κοιτάει πού και πού και έτσι μαζί με τη διαφήμιση του Praktiker (του αρέσει να αγοράζει σετ από κατσαβίδια, έστω και μόνο για να τα βάλει σε ένα ντουλάπι στην αποθήκη), μια φορά του αφήνω και μια διαφήμιση για ακουστικά βαρηκοΐας.

Το ξεχνάω για κάνα μήνα μέχρι που μια μέρα τον βλέπω να έχει κάτι στο αυτί του. Κοιτάω διακριτικά λίγο καλύτερα και ναι, είναι ακουστικό!

Για μισό λεπτό όμως. Τα ακουστικά βαρηκοΐας εγώ τα ήξερα να βγαίνουν στο χρώμα του δέρματος, για να είναι πιο διακριτικά. Ή τέλος πάντων, άντε να ήταν μπεζ ή άντε να πω και άσπρα. Όχι όμως μαύρα όπως ήταν του παππού.

Κοιτάω από κοντά και βλέπω ότι το ακουστικό επάνω λέει SONY. Και μου θυμίζει πολύ ένα σετ ακουστικών που είχα από ένα παλιό walkman, χωρίς όμως το καλώδιο. Μόνο το μαύρο πλαστικό ακουστικό στο αυτί του παππού, με το καλώδιο ξηλωμένο σύριζα.

- Παππού, αυτό γιατί το φοράς;
- Με βοηθάει να ακούω.

Αρχίζω εγώ και βάζω σενάρια με το μυαλό μου. Ή κάποιος του το πούλησε στο δρόμο για ακουστικό ή ο παππούς φαντάστηκε πως όλα τα ακουστικά ίδια είναι ή ο παππούς λωλάθηκε.

- Ρε παππού, αυτό δεν είναι ακουστικό βαρηκοΐας.
- Το ξέρω.
- Τότε γιατί το φοράς; Πώς είναι δυνατόν να σε βοηθάει;
- Επειδή όσοι το βλέπουν υποθέτουν πως δεν ακούω κι έτσι φωνάζουν!

4 σχόλια:

Damsel in Stress είπε...

Και κει που νομίζεις ως νέος ότι είσαι ΚΑΙ εξυπνότερος ΚΑΙ πιό μπασμένος στα της νέας τεχνολογίας ΚΑΙ με εγκεφαλικά κύτταρα που στήνουν Ολυμπιάδα ... σου απαντάνε τα γερόντια κάτι ξεκούδουνο και σε στέλνουν αδιάβαστο. Και μετά κάθεσαι και τα μπαλώνεις με σκέψεις "έλα μωρέ, θα έτυχε" και "μπααα άλλο θάθελε να πει και του βγήκε ψαγμένο στο άσχετο".

Κοιμήσου ...

Y.Γ.: Ακουστικό δεν θα βάλει παρά μόνο στην εσχάτη των περιπτώσεων. Πρώτον γιατί δεν θα παραδεχτεί ποτέ ότι κουφάθηκε και δεύτερον για λόγους σκέτου καλωπισμού. Του χαλάει τη μόστρα ...

Ανώνυμος είπε...

Na les pali kala pou den sou eipe oti einai bluetooth gia to kainourgio 3G kinito pou agorase online...

Nikos

Ανώνυμος είπε...

XAXAXAXA 8EOS o pappous!!!!! na ton xairesai :))))

Stamos είπε...

Πανέξυπνος ο παππούς. Όμως αυτό δεν είναι λύση για το πρόβλημα του. Όταν του φωνάζουν, όλοι γύρω του ξέρουν πως ο παππούς είναι βαρήκοος. Θα χαρώ όμως πολύ να τον εξυπηρετήσω και να αγοράσει ένα ΑΛΗΘΙΝΟ ακουστικό, ψηφιακής τεχνολογίας και να λύσει το πρόβλημα του μια κι έξω. Ένα ακουστικό που μπαίνει βαθειά μέσα στον ακουστικό πόρο και είναι τελείως διακριτικό. Όταν το φοράει, θα ακούει τα πάντα και το κυριότερο είναι πως δύσκολα θα το διακρίνουν οι γύρω του. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπες στο site μου:
http://www.alfa-acoustics.com
Φιλικά
Στάμος