17.5.06

Απορίες ημέρας

Ρε τι γίνεται στον κόσμο. Υπάρχουν θαυμαστές μου που με βλέπουν στο δρόμο, με αναγνωρίζουν και *τι* κάνουν; Μου μιλάνε; Μου ζητάνε αυτόγραφο; Με γιαουρτώνουνε; Όοοοοοχι, μου στέλνουν email να μου πούνε ότι με είδανε!

Ας εξηγήσει κάποιος στους πεζούς πως στα σταυροδρόμια κεντρικών δρόμων όπου υπάρχει φανάρι, πολλές φορές το πράσινο των πεζών ανάβει μαζί με τα πορτοκαλί βελάκια των αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει, προτεραιότητα στους πεζούς, αλλά όχι ότι μπορούνε να κάτσουν στη μέση του δρόμου επειδή νομίζουνε πως πας να κάνεις παρανομία "και θα σου δείξω εγώ".

Μ' αρέσει πολύ το επάγγελμα του μελλοντολόγου. Όχι μέντιουμ, αστρολογίες και να σου πω τον καφέ. Επιστήμη με παπάρια. Βλέπεις σημερινά trends, συνδιάζεις το πώς σκέφτεται ο κόσμος, παρακολουθείς την παγκόσμια οικονομία και πολιτική και βρίσκεις πώς θα είναι μετά από 20 χρόνια οι υπολογιστές, τα αυτοκίνητα, τα κινητά, το φαγητό μας. Πρέπει να είναι από τις δουλειές με το μεγαλύτερο satisfaction rate. Κάτι που εσύ σήμερα ονειρεύτηκες, το βλέπεις να λειτουργεί μετά από 10 χρόνια, ενώ το έχει φτιάξει κάποιος που ποτέ δεν ήξερες, παρακολουθούσες όμως όλες τις τεχνολογίες και τα ανθρώπινα γούστα που συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί αυτό το κάτι. Επάγγελμα για μεγάλα μυαλά.

Παρατάω το post και πάω να δω πώς θα είμαστε σε 25 χρόνια από σήμερα.

5 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Γεννήθηκες σε λάθος χώρα κι εποχή.

alombar42 είπε...

Σε 25 χρόνια από σήμερα, τις γκόμενες θα τις αγοράζεις. Αυτό αρκεί - και δεν χρειάζεται και μελλοντολογία :)

diki είπε...

Εγώ σχολίαζα τη Δευτέρα ένα άλλο περίεργο των ελλήνων πεζών:

όταν ανάψει κόκκινο στους πεζούς τρέχουν πανικόβλητοι, μη ξεκινήσουμε και τους πατήσουμε!

Ρε άνθρωποι κόκκινο για τους πεζούς σημαίνει "μη ξεκινάς πια να περάσεις το δρόμο". Προφανώς αν έχεις ξεκινήσει ήδη υπάρχει χρόνος για να φτάσεις απέναντι πριν ανοίξει πράσινο για τα αυτοκίνητα (εκτός αν έχεις κινητικά προβλήματα ή είσαι αρκετά γέρος, οπότε έτσι κι αλλιώς δε μπορείς να τρέξεις).

Τόσα άχρηστα μάθαμε στο σχολείο. Τέτοια βασικά τα αμελήσανε και τρέχουν τσάμπα οι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σήμερα δεν τις αγοράζεις τις γκόμενες? Και τις πληρώνεις και πολύ ακριβά!

sorry_girl είπε...

Υπάρχει απλός λόγος για τον οποίο δε σου μιλάνε οι θαυμαστές!Σε σέβονται τόσο που παθαίνουν stage fright οι άνθρωποι!!χι!v