4.5.06

Απορίες ημέρας

Ξινός υπάλληλος στην Alpha Bank. Μια ζωή πάω χωρίς βιβλιαράκι και μου έκανε κύρηγμα. Θέλει λέει να δει το βιβλιάριο για να επαληθεύσει την υπογραφή μου. Του λέω πως το βιβλιάριο δεν έχει την υπογραφή μου και πήγε και κατέβασε το αρχείο της υπογραφής μου από την αποθήκη στην αίτηση που έκανα όταν άνοιξα το λογαριασμό εν έτει 1994. Είδε πως η τωρινή υπογραφή με την τότε δεν ταιριάζουν και μου λέει να την κάνω όπως την έκανα τότε. Πήρα την ταυτότητά μου κι έφυγα. Μόνο και μόνο από αυτό μόλις με χάσανε από πελάτη για στεγαστικό (φλερτάρω με ένα σπιτάκι μούρλια).

Θα μου πεις χέστηκε η τράπεζα για ένα πελάτη, αλλά εγώ δε το κοιτάω από τη μεριά της τράπεζας, το κοιτάω από τη μεριά μιας επιχείρησης που μπορεί να κάνει τα πάντα για να μπει μέσα ο πελάτης και τελικά χαλιέται από κάτι τελείως άσχετο. Δε μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, αφεντικό.

Το καλό της ιστορίας είναι πως πήγα καρφωτός στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και βρήκα το πιο φτηνό στεγαστικό. Το είχα πολύ για φτύσιμο το ΤΤ. Θυμάμαι πως όταν ήμουν μικρός δε μ' άρεσε ούτε απ' έξω να περνάω γιατί είχε γέρους στημένους μέχρι έξω στο δρόμο που φτύνανε. Ενώ τώρα χλιδή. Έχουν στοιβάξει όλους τους γέρους μέσα. :-)

Επιτόκιο με επιτόκιο 3,38% (και για τους μισθωτούς, ακόμα πιο χαμηλά) το ΤΤ. Ρε πιο φτηνά κι από την HSBC που διαφημίζει το πιο φτηνό στεγαστικό με 3,5%. Θα διαβάσω και τα μικρά γραμματάκια και μετά θα τα βάλω στο Excel να δω τι με συμφέρει. Στα λεφτά δε θέλει συναισθηματισμούς του τύπου "είναι η τράπεζά μου". Ειδικά όταν η μία με την άλλη τράπεζα μπορούν να έχουν τελική απόκλιση στο πληρωτέο ποσό κάπου €150.000. Εξελάκι και πάλι εξελάκι.

Μετά τις τράπεζες, πήγα και αγόρασα κάτι κίτρινο για το νέο αυτοκίνητο της Τσιτσίνας. Η Ρεζέρβα με κάθε αγορά πάνω από 5 ευρώ δίνει ένα μικρό αρκουδάκι δώρο. Μούρλια.

Πήγα και στα (πρώην) Universal (νυν Let's Go Gym) να παγώσω τη συνδρομή μου. Δεν τους έχω ανάγκη γιατί έχω καρακατακαβλώσει με ένα χορευτικό freestyle που κάνουμε με το Σπύρο. Δύο μήνες είχα να νιώσω έτσι όπως ένιωσα την προηγούμενη βδομάδα στο χορευτικό. Ιδρωμένος μέχρι το κόκκαλο αλλά να γουστάρω κάργα. Και για πρώτη φορά, με ενδιέφερε περισσότερο το χορευτικό και όχι τα πιπινάκια. Oh God, λες να μεγαλώνω;

Ήρθε σήμερα το εκκαθαριστικό μου. Επιστροφή. Το βράδυ μπουζούκια.

4 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Και που να χτυπήσεις και τα τριάντα και πήξει λίγο το μυαλό!

azrael είπε...

Ρε κόλλημα που τραβάνε αυτοί οι ταμίες με τα #?$%&!@ βιβλιάρια!!

Αλλά εγώ την ψωνίζω ακόμα περισσότερο με εκείνους τους τύπους που πάνε κάθε τρεις και λίγο το βιβλιάριο τους "για ενημέρωση" (!!!) , κια ας κάνουν τις συναλλαγές τους από τα ΑΤΜs και το WEB!!!

- "Ρε παπάρα τι να ενημερώσεις?
Έχει κανένα νόημα το βιβλιάριο σήμερα όταν όλα τα κάνουμε μέσω γουεμπ-μπάνκινγκ και ΑΤΜ?"

- "Νιώθω ασφάλεια" μου λέει

Μαζόχες! Μακάρι να τα καταργήσουν. Hate 'em!!

Inside a Box είπε...

Άσε σήμερα, έχασα νέο PIN από Debit και ψάχνομαι ακόμη...

Πότε θα τα κάνουμε όλα WEB τους ταμίες μου μέσα.

An-Lu είπε...

αμ το αλλο το κουλό; Πας να κάνεις ανάλψη ανευ βιβλιαρίου και αν δεν το ενημερώσεις (το βιβλιάριο) σύντομα, μπλοκάρει! Με την κάρτα όμως μπορείς να βγάλεις και νο πρόμπλεμ! άστα να πάνε!