8.5.06

Απορίες ημέρας



Γουστάρω τρελλά τη διακόσμηση και μου αναγνωρίζω ότι δεν το έχω μέσα μου, παρόλο που πολύ θα τό'θελα. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που τσαντήρι τους δείχνεις και με δυο πινελιές στο έχουν μεταμορφώσει σε κινητό παλάτι.

Ψάχνοντας λοιπόν για κάτι διακοσμητικά links βρήκα το παραπάνω, το οποίο (get this) δεν υπάρχει! Δεν είναι φωτογραφία, δημιουργήθηκε σε υπολογιστή. Και δεν εννοώ σε χολυγουντιανό υπολογιστή, με project team που έκανε χρόνια. Εννοώ πως κάποιος ασχολήθηκε και το έκανε στον υπολογιστή στο γραφείο του.

Κάτι τέτοια είδα και κάθισα και έφτιαξα κώδικα σήμερα. Από τα πλέον αντικοινωνικά επαγγέλματα. Ευτυχώς δε χτύπησαν πολύ τα τηλέφωνα σήμερα και κάθισα και μαλακίστηκα στην οθόνη επί ώρες.

Έγινε και κάτι άλλο σήμερα, που μου θύμισε μια ατάκα του George Clooney στο Three Kings. Το πιο βασικό μας κίνητρο είναι η ανάγκη. Οποιαδήποτε στιγμή θα κάνουμε αυτό το οποίο είναι πιο αναγκαίο για εκείνη τη στιγμή, και αν κάτι δεν είναι αναγκαίο για εκείνη τη στιγμή, τότε θα κάνουμε αυτό που είναι αναγκαίο για την επόμενη. Και με έβαλε σε σκέψεις. Πόσο παραμορφωμένα βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα δικά μας φίλτρα προκειμένου να ψευδοκαταλήξουμε στο τι έχουμε ανάγκη;

Πόσο κοντόφθαλμοι είμαστε (ο καθένας σε διαφορετικά θέματα) για να μην αναγνωρίζουμε πως κάτι που κάνουμε τώρα έτσι είναι πολύ πιθανό να μας κάνει μετά να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε;

Πόσο αφήνουμε αυτό που τώρα αισθανόμαστε να έχουμε ανάγκη να επηρρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό όλα τα υπόλοιπα ώστε όταν/αν τελικά κατακτήσουμε την ανάγκη μας να μην έχουμε αφήσει τίποτα όρθιο στο διάβα μας και να μείνουμε με το πουλί στο χέρι;

Τουλάχιστον αυτό είναι κάτι που κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να μας στερήσει.

7 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Περί διακόσμησης: G, παραδέξου το - είσαι cryptometrosexual :-P~

Περί ανάγκης: οι μικρές ανάγκες που ικανοποιούνται κρατούν περισσότερο από τις λίγες τεράστιες που καταλήγουν να πραγματοποιηθούν.

Γενικά τώρα: τα πρόσφατα κείμενά σου αποκτούν επιτέλους το γνώριμο στυλ σου. Μήπως έκανες προώθηση της σουβλακερί στο Google;

Your Man είπε...

Εντάξει, είμαι cryptometrosexual.

So what... και ποιός δεν έχει κάνει σεξ στο μετρό στα κρυφά!

vatraxokoritso είπε...

αρε Equilibrium που σου χρειάζεται!!!
1ον δεν ξαναβρίσκεις το στυλ σου αλλά ένα πολύ καλύτερο..
Όταν θα έχεις χρόνο ή έστω διάθεση θα στο αναλύσω με 5 λέξεις..
&
2ον. Κάνω μια εξαίρεση για σένα μωρό μου και συνεχίζω να σ αγαπώ πολύ...

diki είπε...

Νice post.

Αλήθεια George, τι κώδικα έφτιαξες? Σουβλατζίδικο έχεις ή εταιρία πληροφορικής;

Πάντως εγώ έχω να το λέω (και δε με πιστεύουν!) Πήγα μετά το πανεπιστήμιο να δουλέψω delivery με δικό μου παπί, σε γνωστό σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου για χαρτζιλίκι. Και δε με πήραν! Δεν είχα λέει προϋπηρεσία!

Πήγα κι εγώ στρατό απογοητευμένος και ένα χρόνο μετά πήγα σε μια εταιρία πληροφορικής. Πρώτη μου δουλειά, με ξεκίνησαν με 2000€.

Τελικά πολύ ανταγωνιστικός ο κλάδος των deliveries...

Your Man είπε...

@diki:
Γουστάρω να παίζω με ASP σε κάτι που φτιάχνω και ποτέ δε λέει να τελειώσει, αλλά είναι το χόμπυ μου.

Όσο για το delivery, έχει κι αυτό τα μυστικά του. Να ξέρεις ότι θα φας πακέτο (και να μην ξεσπάσει στον πελάτη), να είσαι άνετος με τη δουλειά σου. Η προϋπηρεσία μετράει κι εκεί. Το βλέπω (τώρα).

Όσο για το μισθό τώρα, άντε και με ένα καλό κορίτσι βρε! :)

Inside a Box είπε...

Εγώ πάλι έπαθα πλάκα, με το rendering!

και επίσης γουστάρω να παίζω με PHP σε κάτι που φτιάχνω και ποτέ δε λέει να τελειώσει, αλλά είναι η δουλειά μου,

μήπως να ανοίξω souv-lucky bar για να το κάνω hobby?

Lili είπε...

Γιωργο,..(χαδι στο μαγουλο, αγκαλια)