27.9.05

Hardware problems: Ανεμιστηράκια

Ρε παιδιά, αυτός ο ζούπερ-κομπιούτορας που έχω κάνει τρελλό θόρυβο. Δεν ξέρω πόσα ανεμιστήρια έχει συνολικά (υποψιάζομαι 3: τροφοδοτικό, επεξεργαστή και tower στο πλάι) αλλά κάνει τρελλό θόρυβο. Ο υπολογιστής συναρμολόγήθηκε από το Πλαίσιο.

Τι εναλλακτικές έχω; Κάτι είχα δει για ένα cooling σύστημα που πριν από κάνα χρόνο έκανε περί τα 200 ευρώ. Αξίζει;

Έχω την εντύπωση πως αυτό το συνεχές βρρρρρρρρ μου προκαλεί πονοκεφάλους...

3 σχόλια:

Chrisa είπε...

Αν έχει πρόβλημα το ανεμιστηράκι τότε το αλλάζεις (όμως καμια φορα ο κατασκευαστής το έχει φτιάξει έτσι... να σου ζαλιζει τα αυτια), διαφορετικά αν χρησιμοποιείς αρκετά το PC και έχεις όρεξη για σπατάλες πάρε κάτι καινούργιες ψύκτρες(το πλαίσιο θα ξέρει καλύτερα).

Your Man είπε...

@isare: Δεν κατάλαβα τι εννοείς λέγοντας πως μου "συντονίζει ένα από τα ανεμιστηράκια". Άνοιξα το κουτί, καθάρισα με την ηλεκτρική σκούπα ότι σκόνες μπορεί να υπήρχαν στην ψύκτρα του επεξεργαστή (οι οποίες μπορεί να προκαλούσαν overheating και να ήταν αυτό αιτία για αν δουλεύει δυνατότερα ο ανεμιστήρας) αλλά δεν υπήρξε καμία αλλαγή.

@chrisa: Το ανεμιστήρι είναι της Intel, υποθέτω και η ψύκτρα η οποία είναι μια στρογγυλή με καμπύλable πτερύγια. Χωρίς να είμαι μηχανικός μάλλον είναι ότι πιο effective υπάρχει σε σχήμα ψύκτρας.

Δε με βλέπω να τα γλυτώνω τα 200 ευρώπουλα για το aircondition του επεξεργαστή τελικά.

Ξέρει κανείς που το έβαλε αν είναι εύκολο και εντελώς αθόρυβο σε βάθος χρόνου;

Your Man είπε...

Α ναι, κάτι ακόμα.

Ξεσύνδεσα τον ανεμιστήρα του tower (είναι στο πλάι και νόμιζα πως αυτός έκανε τη βαβούρα, αλλά δεν είναι έτσι τελικά) και όταν άναψα το PC, το BIOS μου είπε "Overclocking Failed". Πάτησα F2 και με πήγε στα κανονικά non-overclocked χαρακτηριστικά και όλα καλά.

Χάνω κάτι;