22.9.05

Κυνηγώντας κεραυνούς

Χαίρομαι που σήμερα επέλεξα να μείνω σπίτι μου.

Δεν χαίρομαι που δεν έχω μια επαγγελματική μηχανή SLR για να φωτογραφίσω τους κεραυνούς με τη θέα που έχω από το μπαλκόνι μου.

Το καλύτερο που μπορούσα να κάνω είναι να βγάλω αυτή τη φωτογραφία που είναι multi. Κάθε frame έχει διαφορά από το άλλο 1/30 του δευτερολέπτου. Δηλαδή όλα τα καρέ που βλέπετε παρακάτω τραβήχτηκαν μέσα σε ακριβώς μισοδευτερόλεπτο.



Η διαφορά μεταξύ κεραυνού και αστραπής ποιά είναι;

6 σχόλια:

Your Man είπε...

Αν και ήθελα να διατηρήσω ένα πιο ρομαντικό χαρακτήρα σε αυτό το ποστ, είχα την εντύπωση πως το ηλεκτρικό φορτίο ταξιδεύει ανάποδα από ότι ο κόσμος νομίζει.

Το έψαξα στη Wikipedia και βρήκα πως:

1. Ο κεραυνός ΕΙΝΑΙ η βροντή. Δεν αποτελείται από αστραπή και βροντή αλλά ΕΙΝΑΙ η βροντή.

2. Υπάρχουν αστραπές πολλών τύπων: εσωτερικοί σε ένα σύννεφο, σύννεφο προς έδαφος, μεταξύ συννέφων, έδαφος προς σύννεφο, κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lightning

Your Man είπε...

Εκείνο το έργο με τον τύπο που έθαβε μεταλλικά ραβδιά στην άμμο όταν έπιανε καταιγίδα και μετά έβγαζε εκείνα τα γυάλινα αριστουργήματα από την άμμο, ποιό ήταν;

Νομίζω είχα διαβάσει στην imdb πως ενώ αυτή η μέθοδος είναι σωστή, το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έβγαζε αυτός, ήταν απλά άμορφα κομμάτια γυαλιού.

Θυμάται κανείς το έργο ή έχει δει το αποτέλεσμα;

. είπε...

thunder freak ts ts ts

Beta Blank είπε...

Sweet Home Alabama? Reese Witherspoon?

Δεν παίρνω όρκο πάντως...

John Karakatsanis είπε...

Γιώργο τυχερός ήσουν που έμεινες σπίτι. Εγώ πάλι την ώρα που η καταιγίδα ήταν στα πάνω της σηκώθηκα κι έφυγα απ΄ το σπίτι μου να πάω σε φιλικό σπίτι.

Το αποτέλεσμα? Αν και το φιλικό σπίτι απέχει μόλις μερικά τετράγωνα από το δικό μου, έγινα παπί, λούτσα από πάνω μέχρι κάτω και να φανταστείς ότι κρατούσα και ομπρέλα.

Chrisa είπε...

Μπράβο... Ωραίες φώτο... Καλά μιλάμε ότι έκανε την νύχτα-μέρα η αστραπή!!! Εμένα με βρήκε να πίνω κρασιά με τις φίλες μου...