10.2.05

Πού πας ρε Καραμήτρο

Προσοχή! Ακολουθεί προσωπική διαφήμιση. :-)

Μετά από παρακίνηση φίλων, έγραψα κάτι που σκόπευα να βγει σαν μικρό άρθρο αλλά τελικά βγήκε μικρό βιβλίο για το πώς να βρεις δουλειά (εσύ που ψάχνεις).

Σε γενικές γραμμές είναι πράγματα που εγώ θεωρώ αυτονόητα (έχω περάσει άπειρες φορές από το στάδιο αναζήτησης) αλλά αν έχετε κάνα φίλο που θέλετε να τον λογικέψετε λίγο στο τι πρέπει να κάνει για να βρει δουλειά μπορείτε να του πείτε να μπει εδώ:

http://www.scribd.com/doc/20810400/Πού-Πας-Ρε-Καραμήτρο

Και επειδή είμαι μόνο στην έκδοση 0.9, ότι ορθογραφικά & τυπογραφικά λάθη, μου σφυράτε ένα email. Παραλήψεις, προτάσεις κλπ, επίσης μου σφυράτε ένα email.

9 σχόλια:

Sofia είπε...

Προσωπικα δε βλέπω τίποτα παρά μονο μια γελοιογραφία, ένα "Interview" κάτι τελίτσες κι ένα smiley. Να το ξανανέβαζες;

Sakis Rizos είπε...

Καταρχάς, διάβασα το cv σου και το μόνο που έχω να πω είναι: ΕΥΓΕ!

On a lighter note, παρατήρησα ότι συνεργάζεσαι με τους Southeast European Times. Δεν πιστεύω να είσαι κανένας εγκάθετος δημοσιογράφος, όργανο προπαγάνδας του αμερικανικού πενταγώνου, ε;! Είσαι; Πες μου, είσαι; :-)

Sofia είπε...

Εντάξει - κάτι παίζει με το acrobat reader μου

Phantasmak είπε...

Ένας φίλος μου τώρα τελείωσε στρατό και του έστειλα το PDF.
"Καλά, πρέπει να κάνω όλες αυτές τις μαλακίες για να με προσέξουν;" με ρωτάει.
"Και τι περίμενες;" του λέω. "Να σου χτυπήσει κανείς την πόρτα και να σου πει 'γεια σου, ήρθα να σου δώσω 3000 ευρώ το μήνα';"
Πω πω αδερφέ. Φαντάσου όλα αυτά τα κάνεις για να ΒΡΕΙΣ δουλειά. Δε ρωτάω τι γίνεται όταν πλέον είσαι εργαζόμενος.
Υπάρχει και μια διαφορά όμως. Επειδή κατάλαβα ότι έχεις κάνει Αγγλία, ξέρεις ότι οι εταιρίες εκεί παρέχουν προγράμματα για απόφοιτους ενώ στην Ελλάδα ήδη περιμένουν τον κόσμο ολόκληρο από σένα ακόμα κι αν δεν έχεις βγει από τ' αυγό.
Δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο που θα πρέπει να πουλήσεις τον εαυτό σου τόσο προσεγμένα όταν θέλεις να κυνηγήσεις μια "πρεστίζ" δουλειά (δηλ. εκεί που και καλά θα πληρώνεσαι (συνήθως) και θα κάνεις περήφανη τη μάνα/πατέρα/γκόμενα/ο) ενώ δε δυσκολεύεσαι και πολύ για δουλειές που ο πολύς κόσμος δε θέλει να κάνει αλλά αναγκάζεται να κάνει.

Your Man είπε...

Σοφία, εκεί στας Αγγλίας λογοκρίνουν τα ελληνικά; Μήπως, λέω.

Σάκη, μου άνοιξες τα μάτια για κάτι που δεν είχα ιδέα. Το αυριανό ποστ δικό σου.

Φάντασμα, είπες μια μεγάλη αλήθεια. Το τι γίνεται αφού πιάσεις δουλειά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Sofia είπε...

Ωραίος. Ρε άμα λογοκρίνανε τα ελληνικά τί θα μενε; Εδώ μας έχουν κόψει καν και καν. Μόλις πάνε να κόψουν και τα ελληνικά τελειωσε θα πάω στις Ινδιες.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα, γενικά επικρατεί η άποψη: Κάνε τα όλα με το ελάχιστο κόστος και ανεξαρτήτου χρόνου εργασίας. Αλλά αν δέν διαθέτεις 2-3 πτυχία, Master και 3-4 έτη προυπηρεσίας σε μεγάλη εταιρεία είσαι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ. Χωρίς παρεξήγηση καλύτερα να είσαι τεχίτης και να κυνηγάς μεροκάματο παρα "ένας απο όλους".

Ανώνυμος είπε...

Kρίμα που δεν ισχύει η δ/νση για το pdf..

Your Man είπε...

Ανώνυμε, η διεύθυνση έγινε updated. :)