27.1.05

Παράλογα ελληνικά δικαστήρια

Διαβάζω στα Νέα πως καταδικάστηκε στην Ελλάδα Αυστριακός καρτουνίστας για καρτούν που διακωμωδούσε το Χριστό, το οποίο αυτός εξέδωσε στην Αυστρία και αυτό εισάχθηκε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Οξύ.

Και δε θα σταθώ στον σκοταδισμό που μας επιστρέφουν τέτοιες αποφάσεις για να μην προσβάλουν τα ιερά των θρησκειών. Είμαι γνωστός πολέμιος του concept της Θρησκείας (οποιάσδήποτε θρησκείας, Χριστιανικής ή όχι, του καλού ή του κακού).

Αλλά θα σταθώ στο ότι είμαστε η μόνη χώρα που κατέσχεσε το κόμικ αυτό και καταδίκασε τον καρτουνίστα. Φυσικά, μάλλον υπέρ του θα δουλέψει αυτό γιατί η είδηση έκανε το γύρω του κόσμου και μόνο καλό μπορεί να κάνει μια τέτοια δημοσιότητα (και κακό στη χώρα μας φυσικά).

Και θα σταθώ στο ότι είμαστε τόσο παράλογοι που θέλουν ο Αυστριακός που είναι στην Αυστρία να συμμορφωθεί με τον ελληνικό νόμο. Λες και αν εγώ πω κάτι επειδή μου το επιτρέπει το ελληνικό Σύνταγμα λόγω ελευθερίας λόγου, υπάρχει ποτέ περίπτωση να με καταδικάσουν στο Σουδάν γιατί δεν συμφωνούν με αυτό που είπα!

Ρε ακου τι γίνεται στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: