25.1.05

Μια φίλη

Μια φίλη, ένα από τα γοητευτικότερα, εργατικότερα, τολμηρότερα, εξυπνότερα και χαρουμενότερα πλάσματα που έχω γνωρίσει, έχει μια σπάνια ασθένια, η οποία κάποια στιγμή - δεν ξέρει κανείς πότε - θα της αλλάξει τη ζωή για πάντα.*

Πέρα από την ασθένεια που την έχει από τότε που γεννήθηκε και δεν δείχνει σε άλλους πόσο την επηρρέαζει, αδιαθέτησε πρόσφατα. Οι γιατροί είπανε ότι είναι απλά μια βαριά μορφή ίωσης αλλά η ίδια ένιωθε πως δε μπορεί μία ίωση να την ταλαιπωρεί έτσι, με εμετούς και ζαλάδες ένα μήνα μετά. Η αρρώστιά της μπορεί να προχώρησε.

Έκανε εξετάσεις. Προχωρημένες, μυστήριες και μοναδικές εξετάσεις, από αυτές που δεν ακούς καθημερινά.

Οι εξετάσεις αυτές κάνουν πολύ καιρό για να βγούνε. Οι εμετοί και οι ζαλάδες συνεχίζονται.

Κάποια μέρα, της λέει ο προσωπικός της γιατρός ότι πρέπει να της μιλήσει. Κανονίζουν ραντεβού για την επομένη.

Πριν της πει ο γιατρός τι λένε οι εξετάσεις την ρωτάει πώς αισθάνεται. Αυτή λέει ότι κάνει κάθε μέρα εμετό αν δεν πάρει τα αντιεμετετικά χάπια, όταν τα παίρνει την πιάνει υπνηλία, δεν αισθάνεται καλά, έχει πονοκεφάλους και ζαλάδες και γενικά νιώθει πως η ασθένειά της χειροτερεύει.

Ο γιατρός της είπε να μη λέει μαλακίες, οι εξετάσεις της είναι πεντακάθαρες. Δεν έχει τίποτα άλλο πέρα από την ασθένεια που είχε από τότε που γεννήθηκε. Και αυτή δεν έχει προχωρήσει καθόλου.

Δεν ξαναπήρε χάπια, δεν ξανάκανε εμετό, δεν την ξαναέπιασε πονοκέφαλος.

Μεγάλο πράγμα η ψυχολογία.


* Ο αστερίσκος είναι για να squeeze-άρω και ένα δεύτερο συμπέρασμα εδώ μέσα για την ανθρώπινη φύση. Όσες γυναίκες την έχουν γνωρίσει και ξέρουν την κατάστασή της, την ζηλεύουν. Είμαστε κωλοφάρα οι άνθρωποι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mou fainetai oti tin psilo-goustareis thn fili sou - kai kala kaneis gia na po tin ali8eia. mporei na einai ligo ipoxondria, alla oloi exoume tis ateleies mas.

proti fora pou erxomai sto blog sou- poli kalo, kai mou aresei pou grafeis gia tin zoi sou..elpizo oti oi non-virtual filoi sou den diavazoun weblogs, kai oti den skopeueis na tous doseis to url. milao ek peiras.....

allos enas giorgos [radio.weblogs.com/0117128]

Your Man είπε...

Η συγκεκριμένη είναι φίλη κατ' επιλογή.

Όχι δική μου επιλογή βέβαια.




(Αλλά η αλήθεια είναι ότι από τις λίγες που κρατάω σαν φίλες γιατί είναι φανταστικό άτομο)