10.3.05

Τολμάτε;

Τολμά κανείς να απαντήσει στο εξής πάναπλο ερώτημα;

"Είστε ευτυχισμένοι; Γιατί ή γιατί όχι;"

4 σχόλια:

Η Κουρούνα είπε...

Όχι, δεν είμαι. Και ποτέ δεν υπήρξα ευτυχισμένη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κάποιες στιγμές -λιγότερο ή περισσότερο παρατεταμένες- ναι. Γιατί δεν είμαι; Γιατί "η ευτυχία είναι κάτι που περιμένουμε να΄ρθει". Ίσως έπρεπε να ρωτήσεις αν αισθανόμαστε ικανοποιημένοι...

araxtos είπε...

Σωστό...

Γιατί άμα είσαι ευτυχισμένος τι περιμένεις?

Τη δυστυχία!

araxtos φιλόσοφος

Blogarismenh είπε...

Αν είμαι ευτυχισμένη; Δεν νομίζω οτι μπορώ να απαντήσω με ένα απλο ναι ή όχι σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ σπουδαία για να καλυφτεί μόνο με μια λέξη. Κατά την ταπεινή μου άποψη η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα. Πες μου εσύ ποιο είναι αυτό το συναίσθημα που μπορείς να το νιώθεις συνέχεια; Δεν υπάρχει. Το νιώθεις από στιγμές σε στιγμές. Για να έρθει πρέπει να προηγηθούν πολλά γεγονότα, συνθήκες και καταστάσεις (ανθρώπινες και μη) που να το προκαλέσουν. Για να μην μακρηγορώ, έχουν υπάρξει αρκετές φορές που έχω νιώσει ευτυχισμένη. Το καλό για εμένα προσωπικά είναι οτι τις θυμάμαι. Το σημαντικό νομίζω είναι εκείνη ακριβώς τη στιγμή που νιώθεις ευτυχισμένος να το πεις, να το ξεστομίσεις. Μόνο έτσι θα το θυμάσαι μετά. Μόνο αν το έχεις πει δυνατά και το έχουν ακούσει τα αυτιά σου, θα μπορείς να πεις πως το ένιωσες. Με αυτό το τρόπο θα το συνειδητοποιήσεις πως έγινε και θα το εκτιμήσεις. Προσοχή, όταν λέω να το πεις δεν εννοώ σε κάποιον άλλο εννοώ στον ίδιο σου τον εαυτό πρώτα και μετά, αν αφορά και άλλον τότε και σε αυτόν. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει για να μπορείς να πεις οτι έχεις νιώσει ευτυχισμένος να έχουν υπάρξει και στιγμές που να έχεις νιώσει και δυστυχισμένος αλλά αυτό θα αποτελούσε απάντηση σε άλλο ποστ, οπότε σταματάω εδώ.

Inside a Box είπε...

Υπάρχουν στιγμές που είμαι ... και στιγμές που δεν είμαι ... γιατί η ευτυχία δεν είναι τίποτε άλλο από το θετικό πρόσημο της τύχης. Όπως και η δυστυχία (είναι με υ?> άραγε) είναι το αρνητικό πρόσημο.
Τώρα αν σε ένα γραμμικό άξονα ζωής έχουμε περισότερη ευτυχία έχει καλός.

Το πρόβλημα είναι ότι ο άξονας της ζωής δεν είναι γραμμικός και δεν έχει συντεταγμένες μόνο τα δικά σου x(ευτυχία) και y (δυστυχια) αλλά και ένα z που λέγεται "επιλογές" και είναι συνισταμένη των δύο στον μη γραμμικό τούτο άξονα.

Για φαντάσου και στο λύκειο τα μαθηματικά δεν τα έπαιρνα.!

Συγνώμη για το αναχρονιστικό post George!