2.3.05

Ο κατήφορος

Είπα να αλλάξω τις μνήμες μου στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τώρα που ανοιξιάζει. Μέσα στην κίνηση, πατούσα τα βελάκια >> μέχρι να ακούσω κάτι ενδιαφέρον.

Ακούω λοιπόν το εξής:



...

Στο τηλέφωνο 1520, επαναλαμβάνω 1520, μπορεί ο κάθε καταναλωτής να κάνει καταγγελία στο Υπουργείο Ανάπτυξης για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει.

Έχουν εμφανιστεί λοιπόν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας οι οποίοι έχουν το εξής πρόβλημα. Κάποια στιγμή τους τηλεφωνούν από μια τράπεζα και τους λένε ότι πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό, συνήθως περίπου 2.000 ευρώ.

Πάνε στην τράπεζα στην οποία ουδέποτε έχουν ανοίξει λογαριασμό και τους
λένε ότι έχουν την τάδε πιστωτική κάρτα και θα πρέπει να την ξεπληρώσουν άμεσα.

"Μα για σταθείτε βρε παιδί", λέει ο άμοιρος άνθρωπος, "εγώ δεν έχω βγάλει πιστωτική ποτέ!"

"Πώς δε βγάλατε; Βγάλατε πιστωτική σε μας την τάδε ημερομηνία, ορίστε και τα χαρτιά"


Κοιτάω στο RDS και βλέπω ότι τόση ώρα ακούω το σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και συνεχίζει ο ραδιοφωνικός παραγωγός, οποίος αναμβίβολα φοράει ράσα:


Και του δείχνουν διάφορα χαρτιά και του λένε ότι πρέπει να πληρώσει στα καλά του καθιμένου 2.000 ευρώ.

Και πώς έγινε αυτό; Έγινε επειδή πριν κάποιους μήνες αυτός ο άνθρωπος είχε κάτσει να ακούσει μια ενημέρωση από κάποιον άνθρωπο, ο οποίος ήταν είτε υπάλληλος της τράπεζας είτε απατεώνας είτε ψευδο-απατεώνας [σημείωση δική μου: πείτε μου τι ακριβώς είναι ο ψευδο-απατεώνας για να καταλάβω κι εγώ] ο οποίος δίνει τα στοιχεία σας στην τράπεζα και σας χρεώνουν εκείνοι με το ποσό των 2.000 ευρώ.

Έτσι είναι τα πράγματα σήμερα φίλοι μου, γι αυτό να προσέχετε. Η απειλή μπορεί να έρθει από παντού! Ακόμα και από νόμιμους οργανισμούς!

Ξέρετε πόσες τέτοιες καταγγελίες έχει δεχθεί μέχρι σήμερα το 1520; Χίλιες πεντακόσιες!

Και τι κάνει ο κόσμος; Παίρνει δάνειο για να ξεπληρώσει αυτό το υποτιθέμενο χρέος. Και έτσι, αγαπητοί μου φίλοι, ξεκινάει ο κατήφορος από τον οποίο δε μπορούν μετά να γλυτώσουν αυτοί οι άνθρωποι.

...


Και αναρωτιέμαι πότε ακριβώς ξεκίνησε ο κατήφορος της Χριστιανοσύνης για τον οποίο ένιωσε την ανάγκη να παραπληροφορεί τα πλήθη για να προσελκύσει (ή για να συγκρατήσει) όσο περισσότερους πιστούς μπορεί.

Αναρωτιέμαι επίσης σε τι διαφέρουν οι πρακτικές των θρησκειών στην παραπληροφόρηση των πιστών από αυτές που ασκούν τα κράτη για να ενισχύσουν την πίστη των καλών πατριωτών. Από τον πατριωτισμό του Bush που απαιτεί θυσίες στην ελευθερία μέχρι τον πατριωτισμό των Ελλήνων που θέλει ρατσισμό εναντίον άλλων βαλκανικών λάων και εξιδανίκευση του παρελθόντος και της ποιότητας ενός έθνους ("είμαστε οι καλύτεροι κλπ κλπ")

Και τέλος αναρωτιέμαι πόσοι άραγε να άκουσαν αυτή την εκπομπή και πόσοι πραγματικά πείστηκαν ότι μπορεί από μία ενημέρωση χωρίς να βάλουν καμία υπογραφή πουθενά μπορεί να κληθούν τα σπασμένα και μάλιστα αυτά τα σπασμένα να είναι του ύψους των 2.000 ευρώ.

Υπάρχει κάποιος που βγαίνει και τα λέει όπως είναι; Πού είναι ο Λεβέντης;

2 σχόλια:

Sakis Rizos είπε...

Πιο κατήφορος δεν γίνεται!

Oneiros είπε...

Πως δε γίνεται! Τώρα που πέσανε τα ratings και κινδυνεύουν να χάσουν το δημόσιο μπακίρι, μπορεί να σκαρφιστούν καμιά υβριδική ελληνοαμερικανιά του στυλ "Τηλεφωνήστε τώρα στο 555-BESAVED για να παραγγείλετε αυτό το περίτεχνο καθαγιασμένο κομποσκοίνι στην εκπληκτική τιμή των 500 ευρώ"..