11.4.06

Speed Dating: Meet your meat?

(ένα πολύ σωβινιστικό άρθρο, επειδή τώρα τελευταία κάνω παρέα με χοιρινά)

Μιλούσα κατενθουσιασμένος για το speed dating σε μια παρέα και οι κοπέλες της παρέας (όλες δεσμευμένες) άρχισαν να τσινάνε. Ισχυρίζονταν πως το speed dating είναι σαν κρεαταγορά όπου οι κοπέλες πάνε ως αρνιά στη σφαγή με τον καθένα κλπ.

Και έχω μείνει μαλάκας γιατί εγώ πέρασα γαμάτα (αυτό το βράδυ και εκείνο της Πέμπτης που είδα το Ice Age 2 ήταν καλύτερα από όλα τα βράδια του Μαρτίου, το scrat δεν παίζεται).

Και προσπαθώ τώρα να το δω από τη μεριά τους.

Και είδα λοιπόν πως στην πραγματικότητα δεν τους ενοχλεί το ότι είναι σαν κρεαταγορά, γιατί κατά τα άλλα το να πάνε σε ένα club "για να χορέψουν" δεν είναι ποτέ απλά για να χορέψουν. Πάνε γιατί θέλουν μεν να χορέψουν αλλά θέλουν να γνωρίσουν και κάποιον.

Αυτό λοιπόν που τις χαλάει είναι το ότι στα 3 ή 5 ή 10 λεπτά που διαρκεί η κάθε συνάντηση στα speed dates νιώθουν πως δεν έχουν το χρόνο να γνωρίσουν τον άλλο καλά γιατί είναι όλα πολύ βιαστικά.

Πράγμα το οποίο φυσικά είναι μια πλάνη. Οι γυναίκες αποφασίζουν μέσα στο πρώτο λεπτό γνωριμίας και σου βάζουν ένα ταμπελάκι του στυλ "δε με ενδιαφέρει ερωτικά", "μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον" ή "fuck my brains out and call me monkey".

Αλλά στις γυναίκες ο χρόνος κυλάει διαφορετικά. Θέλουν η δίωρη επένδυσή τους σε μπανιάρισμα, μακιγιάζ, αποτριχώσεις κλπ να βγάλει τα λεφτά της όταν γνωρίσουν αυτόν που θέλουν.

Η οικονομία (χρόνου ή γενικότερα) είναι κάτι που δεν πολυταιριάζει με το γυναικείο φύλο, τώρα, μη γελιόμαστε. Είναι σαν το παρκάρισμα. Εκείνο το κομμάτι του μυαλού που υπολογίζει χώρο και χρόνο δεν είναι πολύ καλά ανεπτυγμένο, πως το λένε.

Νιώθουν πως δε μπορούν να χωρέσουν όλη τους την προσωπικότητα στα 3/5/10 λεπτά που έχουν στη διάθεσή τους. Δεν καταλαβαίνουν πως η απόφαση του άνδρα για το "δε με ενδιαφέρει ερωτικά" ή το "θέλω να γίνεις μάνα των παιδιών μου και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε" παίρνεται στο ένα χιλιοστό του χρόνου που χρειάζονται εκείνες.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως και τα δύο φύλα επιλέγουν με λάθος κριτήρια το σύντροφό τους αφού οι μεν άνδρες ψάχνουν την όμορφη γκόμενα και οι μεν γυναίκες ψάχνουν τον άνδρα τον πολλά βαρύ.

Θέλω λοιπόν να καταλήξω (γιατί έχουμε και ένα σουβλατζίδικο να κρατήσουμε) πως το speed dating δεν είναι παρά πολλές μαζεμένες ευκαιρίες να γνωρίσεις πολύ κόσμο. Αν νιώθεις πως τα 40 ευρώ είναι πολλά για να γνωρίσεις 10 άτομα (ή στην περίπτωση του μαραθωνίου που έγινε το Σάββατο, 80 άτομα) τότε κάτσε και υπολόγισε πόσο χρόνο (σε εξόδους, ρεκτιφιέ, τηλεφωνήματα και γενικότερα πόσο χρόνο από τη ζωή σου τρως) και χρήμα (σε εισόδους, μεταφορικά, ποτά, τηλεφωνήματα) θα έχανες για να γνωρίσεις 80 άτομα.

Τώρα βέβαια υπάρχει και το ερώτημα της ποιότητας.

Granted, στο μαραθώνιο υπήρχαν κάποιοι που δεν ήθελα καν να βρεθώ δίπλα τους και λυπήθηκα τις καημένες τις κοπέλες που τους ανέχτηκαν για 5 λεπτά. Εγώ σου λέω (για να υπερβάλλω) πως και οι μισοί να είναι χάληδες, έχασες ή κέρδισες;

Εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και λέω πως κέρδισες γιατί οι ίδιοι που δε σου άρεσαν σε μια νύχτα θα στην πέφτανε τον επόμενο μήνα στις εξόδους σου. Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι (άντε και λίγο περισσότεροι) που θα στην πέφτανε εκεί που θα έβγαινες με τη φίλη σου. Αλλά έχουν περιορισμένο χρόνο να σου μιλήσουν και στην τελική άμα δε γουστάρεις τους πιάνεις στο δούλεμα ότι είσαι μια μετεμψυχωμένη ύπαρξη που ψάχνει κάποιον μάγο για να τη λυτρώσει και να ξορκίσει το κακό.

Αφού κάθεσαι που κάθεσαι, τουλάχιστον πέρνα καλά. Πήγαινε με τη φίλη σου από δίπλα και βάλτην να σου "κάνει χαλάστρα" όταν βλέπει πως δε γουστάρεις. Επιλογές υπάρχουν.

Και μόλις δεις κάποιον που σ' αρέσει, δείχνεις ενδιαφέρον. Σιγά το πράγμα.

Γνώμη μου;

Το speed dating δεν είναι κάτι μόνιμο, αλλά δεν είναι και κάτι καινούριο. Δε χρειάζεται να το δεις σαν ένα γρήγορο συνοικέσιο. Το ποτάκι σου πίνεις και περνάς καλά. Και όσο άσχημος, χοντρός και καραφλός να είσαι, πάντα θα βρεθεί κάποιος χειρότερος από σένα με τον οποίο θα γελάσεις που θέλει να διαιωνίσει και το είδος του, τρομάρα του.

Άλλωστε, και τα κοριτσάκια που το διοργανώνουν είναι αστέρια στη δουλειά τους (και γενικότερα) και σε κάνουν να νιώσεις άνετα. Όσοι πιστοί και πιστές, προσέλθετε.

14 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Το ποδάρι σου, δεν το λυπάσαι βρε;


Πλάκα πρέπει να έχει (και ολίγον πόνο, βέβαια).
Εχεις δίκιο αν και νομίζω πως τα πράγματα είναι λίγο (πολύ) πιο ωμά. Και για τα δυο φύλα.

(Μου οσμίζεται ντου από ηθοκομού..ες, βάλε κράνος!)

:)

. είπε...

τι πληρώνεις με τα 40 ευρώ αλήθεια;

μπορείς να απαντήσεις;

και πώς μπήκες στη θέση τους μωρέ;

γιωργάκη.... από την οικονομία χρονου, πρόσεξε μην κόψεις τπτ σπουδαίο από τη ζωή σου μόνο και μόνο γιατι θα σε καθυστερούσε. και δεν ξέρω για΄τι είανι ασύμφορο να βασιζόμαστε σ επιό ενδελεχή έρευνα παρά σε 2 δευτερολεπτα "ώριμης κρίσης".

(είμαι σίογυρη ότι σκάναρες το κείμενο μου, χωρίς να διαβασεις κάθε λέξη)

. είπε...

α, αυτό το ξέχασα... όσον αφορ΄το σεξ, και μεις σε πολύ σύντομο διάστημα ξέρουμε αν θα το κάναμε με κάποιον. νομίζω λεγεται "έλξη" =D

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω την άποψη "το speed dating είναι σαν κρεαταγορά όπου οι κοπέλες πάνε ως αρνιά στη σφαγή". Από ότι καταλαβαίνω στην διαδικασία του παιχνιδιού γυναίκες και άντρες είναι ίσοι. Όχι;

Λύσιππος είπε...

Δεν πρόκειται ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο - εκτός αν έμενα στη Νέα Υόρκη αλλά και πάλι θα προτιμούσα το επιλεκτικό dating.

Καλημέρα από το Αμέρικα.

vatraxokoritso είπε...

Οκ μωρό μου..
Να πας σε αυτά!!!
Εγώ θα πάω Μονακό και Μόντε Κάρλο που με έχουν καλέσει κάτι φίλοι..

(σοβαρά τώρα δεν με βλέπω να βρίσκω εισιτήριο αλλά θα έρθω βρέξει χιονίσει...)

Your Man είπε...

@καλτσό: κι εγώ αυτό περίμενα αλλά φαίνεται πως οι ηθοκόμοι αυτές τις μέρες πήζουν με άλλα θέματα ή δε θέλουν να βάλουν βρώμικες λέξεις (ή τίποτα άλλο) στο στόμα τους μέρες που είναι.

@μαριλίνα: 40 ευρώ είναι η αμοιβή των κοριτσιών που διοργανουν τη φάση. είναι αυτό που άμα το έκανε κάποιος κακομούτσονος θα το λέγαμε νταβατζιλίκι (αλλά δε το λέμε). και dont worry δεν κόβω τίποτα σπουδαίο ακόμα. ίσα-ίσα που δίνω περισσότερο χρόνο στα χόμπυ μου... :)

@φανή: ολό-ισα δικαιώματα. αλλά η ταχύτητα των ραντεβού τείνει να εκτιμάται περισσότερο από τους άνδρες (και κακώς).

@λύσιππος: στη NY θα ήταν το καθημερινό μου dating το speed dating. γιατί να μη γνωρίσεις 300 άτομα σε ένα μήνα;

@βατραχό: πού να πας μωρό μου εκεί πέρα, ξέρεις πόσο πάει η coca cola σ' αυτά τα μέρη; :-p

Your Man είπε...

500 γυναίκες και οι 470 μόνες;
Ρε συ, σε ποιά πόλη ζεις;

Και μην ξεχνάς πως οι περισσότερες μόνες δε θέλουν να δείξουν ότι είναι μόνες ή πως "έχουν ανάγκη" κάποιον και προτιμάνε να παραμείνουν μόνες για τους δικούς τους λόγους.

. είπε...

ως προς τα ίσα δικαιώματα: το ότι αλλάζουν θέση μόνο οι άντρες, κάτι δείχνει, έστω και αν δε γίνεται με σκοπό.

καταλαβαίνω δυστυχώς την ανάγκη που υπάρχει πλέον να ΄γινει κάτι τέτοιο, δεν το κατακρίνω. αλλά νομίζω πως κάνοντας ένα παρτυ και λέγοντας σε κάθε φίλο να φέρει άλλα 2 άτομα, καταφέρνεις κάτι παρομοιο με πιό φυσικό τρόπο.

"είναι αυτό που άμα το έκανε κάποιος κακομούτσονος θα το λέγαμε νταβατζιλίκι (αλλά δε το λέμε)" (ελπίζω να μην το σκέφτηκες για να το πεις)

Your Man είπε...

Ουφ! Πάλι εσύ; Blog δεν έχεις κορίτσι μου και τριγυρνάς στα ξένα; Ουφ, κούραση είσαι!

. είπε...

το ξένο είναι πιό γλυκο μαι μαν.....

vasvoe είπε...

Συμφωνώ με τη μαριλίνα αν το δω "ελληνικά"

Αλλιώς τη βρίσκω φοβερή (επιχειρηματική εκτός των άλων) ιδέα, φρέσκια, κάτι καινούριο. Από κει και πέρα εξαρτάται κατά πολύ με ποιες προσδοκίες θα πας εκεί και τί περιμένεις να βγάλεις από αυτό...

Τώρα για ότι οι γυναίκες μένουν στο ίδιο τραπέζι και οι άντρες μετακινούνται, ε, κι αν ήταν ανάποδα, πού η διαφορά;

vasvoe είπε...

xm, me xalaei ligo pou prepei na eisai petiximenos emfanisimos ktl ktl...

poly face control re paidi mou...

Gianni Kanlis (Author) είπε...

To speed dating είναι μία τρομακτική επιχειρηματική και κερδοσκοπική ευκαιρία αν γίνει από επαγγελματίες του marketing στην Ελλάδα.
Το γιατί όμως θα έπρεπε να μας απασχολεί...όταν λέω στη μοναδική κοπέλα που ήθελα να μιλήσω στο speed dating ότι πρέπει να φύγω διότι από πίσω μου περιμένουν 2-3 στην ουρά (έλεος!!) για να της μιλήσουν μου και μου πιάνει το χέρι και μου λέει "οχι σε παρακαλώ, μη φύγεις, είσαι το πιο ενδιαφέρον άτομο που έχω γνωρίσει τελευταία, δεν αντέχω άλλους βλάκες και metrosexual (wtf ?) στη ζωή μου" , κάπου εκέι χτύπησε το καμπανάκι...
Οι άντρες δεν την πέφτουν πια...διότι δε ξέρουν τον τρόπο...
Γίνονται σκυλάκια αλλά ξεχνούν ότι οι δυναμικές γυναίκες δε 8έλουν σκυλάκια δίπλα τους...
Όλα λάθος, όλα λάθος, erase this social programming, for gods sake !