22.4.06

Dubai: Under Construction

Φτάνοντας μείναμε κάγκελο. Το αεροδρόμιο είναι εντυπωσιακό. Τι ευρωπαϊκά αεροδρόμια μου λέτε και μαλακίες. Ποιός Ελευθερίος Βενιζέλος και ποιός Χαρίλαος Τρικούπης.

Μιλάμε για χρυσά στολίδια σε κάθε κολωνάκι, μιλάμε πως ακόμη και οι κυλιόμενες σκάλες αστράφτουν από καθαριότητα, μιλαμε πως παντού έχει τασάκια με ψιλή άμμο για να σβήσεις το τσιγάρο σου και μετά από 3 δευτερόλεπτα έχει περάσει άνθρωπος και το έχει μαζέψει.

Μιλάμε το τέλειο κλίμα... μέχρι να βγεις από το αεροδρόμιο.

Και εκεί κάπου καταλαβαίνεις την αξία του κλιματισμού. Αναζητάς στα γρήγορα τον οδηγό σου (γραββάτα, πουκάμισο, καρτέλα με το όνομά σου) που θα σε βάλει στο ταξί σου (Chevrolet jeep) και μέχρι να του πεις πως μάλλον κάποιο λάθος έχει κάνει γιατί εσύ δεν έχεις πληρώσει για τέτοια κουρσάρα, έχεις βγει σε ένα αυτοκινητόδρομο που κάνει τον τελευταίο δρόμο που είδες πριν φύγεις από το Ελ Βενιζέλ, την Αττική Οδό, να μοιάζει με δρόμο του Αφγανιστάν.

- Είστε τυχεροί, μας λέει ο οδηγός. Το πρωί είχε κίνηση.

Και προσπαθώ εγώ τώρα να φανταστώ πως γίνεται να πήξει ένας δρόμος με 6 λωρίδες από κάθε μεριά.

Πάθαμε μια πλάκα με τα αμάξια που είδαμε την πρώτη μας μέρα στο Dubai. Εντάξει, είδα μια κεραμιδί Ferrari cabrio (μη με ρωτάτε μοντέλα, δεν τα ξέρω εγώ αυτά τα πράγματα) και κάτι άλλα όμορφα κουρσάκια.

Αλλά επειδή ο Robbie Wiliams ήταν "in town" για την αποψινή συναυλία του (ήταν γαμάτη) είδαμε να κυκλοφορεί και μία κάτασπρη λιμουνίζα σε σχήμα μακρόστενου hummer με ούτε 1, ούτε 2, ούτε καν 3, αλλά με 9 παράθυρα από κάθε μεριά. Επί ένα λεπτό μας προσπερνούσε.

Το ανέκδοτο με το Σκαραβαίο και την πισίνα το ξέρετε; Ε κάπως έτσι.

Το Dubai είναι το πιο σύγχρονο και δυτικόφιλο από τα 7 εμιράτα που απαρτίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν κόβουν τα χέρια όσων κλέβουν. Κάθε Παρασκευή είναι chop chop day.

Το πείραμα laptop by the pool με το wi-fi δεν πολυέπιασε. Η καράφλα αντανακλά τον ήλιο στην οθόνη και δεν έβλεπα τίποτα. Θερμοκρασία 45 βαθμών (στον ήλιο).

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως η μισή πόλη είναι ακόμα under construction. Η πόλη είναι ολοκαίνουρια και ακόμα χτίζεται. Στους επόμενους 24 μήνες θα έχουν κτίσει ακόμα 80 πεντάστερα ξενοδοχεία.

Σήμερα η μέρα επιβάλλει shop till you drop. Θα τα πούμε μετά.

Όσο για το πάρτυ, φτου σας. Μόνο εγώ και ο πρόβατος χορέψαμε. Οι άλλοι απλά χοροπηδούσατε!

6 σχόλια:

vatraxokoritso είπε...

ζηλευωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
συναυλια κλαψψψψψψψψψψψ....

το μηνυμα ηρθε στα κινεζικα.

υγ. εσυ δε χορευες μονο αλλα εκανες και "αλλα" πραγματα!!!!
τελος παντων...

Ανώνυμος είπε...

τα αποθέματα πετρελαίου στο dubai θα τελειώσουν το 2015, λένε. γιαυτό χτίζουν την πιο συγχρονη πόλη στον κόσμο τώρα που γυρίζει, για να ζήσουν μετά από τον τουρισμό.
έχουν πλάνο, και να δεις που θα πιάσει.

Cybergoulion είπε...

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει φτάσει η βενζίνη 1.10 €bs

Rodia είπε...

Παλιά, ο μπάρμαν του πιο ΙΝ χοτέλ της πόλης, πηδούσε τη γυναίκα κάποιου εμίρη κι ένας φίλος κράταγε τσίλιες παρκαρισμένος (με τη τζιπάρα) έξω απο το σπίτι του εμίρη.. Τρελλές εποχές..? Αγνοια του κινδύνου..? Και οι δυο κινδύνευαν να αποκεφαλιστούν αν πιανόντουσαν γι αυτή την πράξη.. ΟΥΑΟΥ! Αυτός κι αν είναι Ερωτας!

..ο μπάρμαν, αν ζει, θα βρίσκεται τώρα στις ΗΠΑ.. Η ιστορία είναι πάρα πολύ παλιά..
(και, φυσικά, δεν ξέρω αν είναι αληθινή.. Οι άντρες λένε πολλά βλέπεις!)

Your Man είπε...

Den kserw gia emirides kai seixides, alla h benzini edw molis akribine kai pige sta 20 lepta (eurocents) to litro... :-)

Ανώνυμος είπε...

Στείλε μπεντσίνα, βάλε φωτό.