28.8.07

Ανάβεις φωτιές #2

Μισό λεπτό να βγάλω τη λίστα μου και να δούμε τι μας λείπει με τις φετινές φωτιές.

Καταστροφή είδαμε; Τσεκ.
Νεκρούς, τραυματίες και νοσοκομεία; Τσεκ.
Φλόγες, καπνό, στάχτη και μπούρμπερη; Τσεκ.
Κατεστραμένα χωριά, τραγικές ιστορίες; Τσεκ.
Ηρωικές επεμβάσεις από πυροσβέστες και πολίτες; Τσεκ.
Ξεριζωμό και ανθρώπινο πόνο; Τσεκ.

Δε μπορεί να τελειώνει έτσι απλά η λίστα μου. Κάτι λείπει το νιώθω.

Μέχρι και τη γνώμη του κόσμου μάθαμε. Υπομείναμε το βασανιστήριο του να ακούσουμε τη γνώμη του καθένα που είχε κάτι να πει, ασχετως με την επιχειρηματολογία του. Μέχρι και εκείνου του τηλεθεατή που έστειλε βίντεο από το κινητό του στο ΣΚΑΪ και μίλησε για παγκόσμιο σχέδιο εξόντωσης του πλανήτη, και ο οποίος ζήτησε και να "μας ενημερώσουν" αυτοί που το κάνουν για να ξέρουμε κι εμείς τι να κάνουμε. Φαντάζομαι πως οι εξωγήινοι εμπρηστές θα του στείλουν δελτίο τύπου εντός των ημερών αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Αλλά ρε γαμώτο, μέχρι και από τον καναπέ μας ξεβολευτήκαμε αρκετά ώστε να μην νιώθουμε ενοχές. Και τηλέφωνα πήραμε στο χωριό να βεβαιωθούμε πως η φωτιά δεν άγγιξε εκείνο το πέντε-κόμμα-κάτι-τοις-εκατό που έχουμε στο χωριό εξ' αδιαιρέτου με τα 18 ξαδέρφια μας.

Τι μας λείπει λοιπόν;

Α ναι. Βέβαια. Πώς δε το έβλεπα ξεκάθαρα; Μας λείπουν οι μετά Χριστον προφήτες που σύντομα θα βγούνε στα κανάλια να μας πούνε "Εγώ σας τό'λεγα" και θα θέλουν να μας πουλήσουν το ότι την καταστροφή αυτή την είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος, ο Πατριάρχης ή ο Πητ Παπαδάκος.

Μετανοείτε. Το τέλος είναι κοντά.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπαα, ο Λιακό ξεκίνησε ήδη. Από χθες το βράδυ τουλάχιστον. Απ ό,τι φαίνεται του τα είχε σφυρίξει κάποιος από εκείνους τους men τους γέροντες που ξέρει, και φυσικά πρόκειται για παγκόσμια συνομοσία.

Τα σέβη μου

kat. είπε...

δυστυχώς δεν υπάρχει τέλος! σε αυτό βασίζονται όλοι και συνεχίζουν! αν υπήρχε θα έδειχναν έστω και την τελευταία στιγμή, κάποιο έλεος..

τα χειρότερα έρχονται!
ας ανοίξουμε τα μάτια για να τα δούμε πιο καθαρά!

An-Lu είπε...

Υπάρχουν πολλά μπλα-μπλα τα οποία δεν έκανες τσεκ αγαπητέ!

highfidelityshow είπε...

Θα κάνουμε κάτι? Τι θα γίνει?

Ανώνυμος είπε...

twra an pw oti neuriazw pou kathontai olh mera sta kanalia kai milaneeeeeeeee kai malwnoun anti na piasoun kana kouva na svisoun kamia fwtia h estw na paroun kamia prwtovoulia tha me peite kakia???

phoinix είπε...

να περιμένουμε και σχέδια συνομωσίας απο τον Λιακόπουλο!

Ανώνυμος είπε...

Πελοπορικοι εκαψαν ακροπολη με τα
Βενετομπαγασακια τους να μας διξουν την μπουστια και την αντιδημοκρατια των σπαρτιατων

Ανώνυμος είπε...

Prepei na einai i prwti fora pou efxaristw ton Theo pou vlepw MONO ERT sat kai to deltio tis NET...

ARD είπε...

Η μέγιστη αλητεία είναι ότι κάνουν προεκλογική προπαγάνδα (θα έλεγα "προεκλογικό αγώνα", αλλά δε βλέπω κανένα να αγωνίζεται) πάνω από ερείπια σπιτιών και συντρίμμια ζωών. Για να μην πω και πάνω από πτώματα.

david santos είπε...

Thanks for posting.

Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

David Santos