23.2.06

Το ανέκδοτο του μήνα

Μιλάω με άνθρωπο που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σοβαρός, λιγομίλητος και δύσκολος για ένα δικτυακό project που ήθελε:

- Κύριε Πιανωπουλιάστοναέρα, όπως σας είπα θα πρέπει πρώτα να συγκεντρωθεί όλο το περιεχόμενο, να οργανωθεί, προκειμένου να δούμε τι απαιτήσεις υπάρχουν όσον αφορά τη βάση δεδομένων. Επίσης θα φροντίσω τα κείμενα να επιμεληθούν για να εξασφαλίσουμε να βγαίνουμε ψηλά στα αποτελέσματα του Google.

- Δε μου λέτε κ. Αναγνωστόπουλε, ECDL έχετε;

- Συγγνώμη;

- ECDL λέω έχετε;

- Όχι.

- Μπα! Γιατί όχι;

- Γιατί έχω υπολογιστή από τα 9 μου, έχω περάσει από το στάδιο του προγραμματισμού, ασχολούμαι με βάσεις δεδομένων απ' το '97, σερφάρω στο Internet από το 1992, έχω ένα master στο αντικείμενο, έχω αρθρογραφήσει σε δεκα-φεύγα έντυπα πληροφορικής και marketing, όλες μου οι δουλειές είναι πάνω στην πληροφορική και το Internet, και έχω ήδη κάνει αυτή τη δουλειά για δεκάδες πελάτες. Και στην τελική θέλετε ένα site των 7 σελίδων!

- Α, λυπάμαι, αν δεν έχετε ECDL δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να σας εμπιστευθώ. Θα δώσω το site στο ανηψάκι μου, που ξέρει και από Playstation.

34 σχόλια:

€lisavet είπε...

xaxaxaxa ki ante to ECDL to voleueis, to anhpsaki omos pos tha to nikhseis sto playstation, mou les? :PPP

Ανώνυμος είπε...

!!! Σοβαρά συνέβη;

John Karakatsanis είπε...

Αυτό που έγραψες συνέβη στην πραγματικότητα ?!?!?!?!?!?!

Your Man είπε...

Όχι εντάξει, δε μου είπε ότι το ανηψάκι ξέρει να παίζει Playstation...

alombar42 είπε...

Χρυσέ μου ΠΟΥ ΖΕΙΣ; Μπας και νομίζεις οτι είσαι σε κάνα ευνομούμενο κράτος;

Και ECDL έχεις και MCSE έχεις και MasterTsoutsouno έχεις και κελεμπία φοράς και του πουλιού το γάλα. Οταν ο κριτής ΔΕΝ μπορεί να σε κρίνει και επιμένει, όλα τα σφάζεις όλα τα μαχαιρώνεις και θα είσαστε και οι δυο ευχαριστημένοι.

(συμβουλή: η υποστήριξη τύπου "θέλω κι αυτή την αλλαγούλα. δυο λεπτάκια" οποιουδήποτε site κάτω των 2000 τουλάχιστον, σε βγάζει εκτός προϋπολογισμού - αν είναι φίλος ακόμα χειρότερα)

vatraxokoritso είπε...

υπομονη!!! σε 2 μηνες θα σε προσλαβω και θα δουλευεις αποκλειστικα για μενα..
προσφερω επισης φαγητο και υπνο..
ημιδιατροφη..
ασε δε που εχω επαγκλεματικο στην "χονδρομαθεια"..

. είπε...

αν είναι δυνατόν! αν είναι δυνατόν!

πάω να πιώ το ηρεμιστηκό μου

Idάκι είπε...

Τα Xanax μου γρήγορα!!!

Πω πω λιποθυμία μου ήρθε...

Ανώνυμος είπε...

Αφηνω κατα μερους την τελευταια ατακα με το Playstation, καθοτι λιγο-πολυ ειναι fictional.

Και επανατοποθετω την υπολοιπη ιστορια σε μια αλλη βαση.

Εστω οτι εχω μια αναγκη: το παιδι μου θελει μια εγχειρισουλα. Οχι καμια μεγαλη. Τετριμενα πραγματα. 15 λεπτα ναρκωση, ανοιγμα. Κατι ψιλομερεμετια. Ραψιμο.

Βρισκω εναν τυπο. Δεν τον ξερω προσωπικα, δεν με εχει εγχειρισει ποτε. Απο δω και απο κει που ρωτησα, τα παει καλα με τα νυστερια με πληροφορησαν.

Του μιλαω. Φαινεται να οντως να ξερει τι λεει.

Καλου κακου αποφασιζω να ρωτησω. Ευγενικος γαρ δεν ρωταω αν εχει το Πτυχιο Ιατρικης του Πανεπιστημιου Αθηνων. Ουτε για phd. Απλα αν εχει πτυχιο ΤΕΕ Νοσηλευτικης (το πτυχιο ECDL ειναι ισοδυναμο με βαση την ταξινομηση πτυχιων στην ΕΕ με αυτο του 2ου κυκλου σπουδων ΤΕΕ, δηλαδη 3ετια σε Τεχνικο Λυκειο).

Απανταει οχι. Δεν το χρειαστηκε ποτε σε οτι ανοιγματα/κοψιματα/ραψιματα εκανε ως αυτοδιδακτος εδω και χρονια. Και οντως ο τυπος μαλλον δεν εχει αποτυχει και ποτε.

Τωρα.... Σε μια αγορα που υπαρχει απειρη προσφορα, για ποιο λογο να του δωσω καν την ευκαιρια και να παρω το ρισκο; Δε λεω οτι αν ειχε το πτυχιο ακομα και της Ιατρικης δεν μπορει να ειναι ασχετος. Λεω οτι οι πιθανοτητες να μην εχεις πτυχιο Μοριακης Φυσικης και να εισαι ασχετος απο Μοριακη Φυσικη ειναι πολυ μεγαλυτερες απο οτι αν το ειχες.

Γιατι αποτελει ανεκδοτο; Εσεις τα μπαι μπας σας ετσι θα τα κανετε αυριο; Σπιτι θα αγοραζατε απο αυτοδιδακτο Μηχανικο; Θα θελατε να σας εκπροσωπει αυτοδιδακτος Δικηγορος σε δικη σας;

Και παλι ξαναλεω, οτι δεν αποκλειω την περιπτωση ο αυτοδιδακτος να ειναι Ο ΓΑΤΟΣ. Αλλα γιατι να θελει κανεις να το ρισκαρει;

Και κανοντας γεφυρα με το αλλο θεμα: Στην Σουηδια ετσι εγχειριζονται, ετσι χτιζουν, ετσι κατασκευαζουν, ετσι ερευνουν, με αυτοδιδακτους;

Θα μπορουσα να καταλαβω γιατι να παρει κανεις το ρισκο, αν οι τιμες του μη-αποδεδειγμενα-γνωστη-μη-πτυχιουχου ειναι απολυτως χαμηλες. Αλλα πια, με το υπαρχον σφιχτοκωλιασμα που περναμε, με 800 euro τον μηνα, βρισκεις αποφοιτο παν/μου Πληροφορικης καλο στον τομεα του, να σου καθαριζει κιολας. Και αν δωσεις και καμια 300 ακομα, σου κανει δωρο και το μεταπτυχιακο, και πτυχια ξενων γλωσσων και μερικα χρονια προυπηρεσιας και ξενυχταει και στην εταιρια ...

Τωρα πια ακομα και εδω (οχι Σουηδια) μεχρι και οι Υδραυλικοι, Ζαχαροπλαστες, Κομμωτες πρεπει εχουν ενα κωλοχαρτι να επιδειξουν για να παρουν αδεια επαγγελματος. Και προσωπικα, δεν το βρισκω για γελια...
(Μπουχαχαχαχα, διπλωματουχος Ζαχαροπλαστης εισαι ρε;;; Μπαχαχαχαχα μου'ρθε ενας Ηλεκτρολογος με περγαμηνες και μου εφτιαξε την καλωδιωση....)

Παρολα αυτα, σου ευχομαι να παιρνεις την οποια δουλεια, αν αληθεια πιστευεις οτι μπορεις να την φερεις σε περας!


--
evris

Your Man είπε...

Καλά προφανώς χρεώνω το μήνα μου κομματάκι παραπάνω από 800 ευρώ, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.

Το θέμα είναι ότι ΕΧΩ κι ένα γαμημένο μάστερ στο αντικείμενο.

Αλλά εγώ το παίρνω γενικά γιατί μ' αρέσουν τα arguments:

Αυτό σημαίνει πως πρέπει ο χασάπης πρέπει να έχει βγάλει την ανωτάτη ζωοτροφική για να μου πουλήσει κρέας; Ή ότι ο κουρέας πρέπει να έχει βγάλει την ανωτάτη κομμωτική (προφανώς δε μιλάω για το δικό ΜΟΥ κουρέα, έτσι;).

Unknown είπε...

@evris

Έχεις δει ποτέ τις ερωτήσεις και τα θέματα του ECDL? Γιατί απ'οτι ξέρω δεν έχουν καμία σχέση με σχεδιασμό σελίδων και δικτιακά projects...!!

Ανώνυμος είπε...

@george: Ναι, τελικα αν το θετεις τοσο υπαρξιακα, ναι. Ο χασαπης πρεπει να ξερει την δουλεια του, εστω και σε επιπεδο κοπης κρεατος (γαλλικη κοπη, κοντρα...) η σε επιπεδο θελω-κατι-μαλακο-για-βραστο.

Φυσικα μπορει να το εχει μαθει και εμπειρικα στο χωριο του. Αλλα το ιδανικο θα ηταν να μην χρειαζεται να προσευχομαι εγω η το Καρφουρ που θα τον προσλαβει.

Να εχει παει σε μια σχολη καταρτισης για χασαπηδες (μαχαιρια, αιματα, συνθηκες φυλαξης και υγιεινης, ποτε ληγουν, ειδη κρεατος, ξερω γω τι).

Δεν μιλαω για την ανωτατη ζωοτροφικη (υπαρχει;). Μια βασικη καταρτιση που θα τον καθιστα minimum ενημερωμενο στην δουλεια του, πχ κατι σε Τεχνικο Λυκειο Κτηνοτροφιας/Κτηνοσφαγιας (υπορχει;;;).

Θεωρω μαλιστα οτι στον χωρο της Πληροφορικης, κατα τι πιο πολυσυνθετη απο την κοπη κρεατων, η καταρτιση και πρεπει να αποκτιεται και πρεπει να αποδεικνυεται (ειδικα αν χρεωνεις τοσα ωστε να μην αποτελεις οικονομικο κελεπουρι για τον πελατη και πρεπει να τον πεισεις για να στα δωσει)

Τωρα, για το αλλο συμφωνω και εγω ΑΠΟΛΥΤΑ. Ειναι παρανοια να εχει καποιος πχ διδακτορικο και να καλειται να αποδειξει ξανα τις γνωσεις τους μεσω προσκομισης ενος κατα πολυ υποδιαιεστερου απολυτηριου τυπου νηπιαγωγειου (πχ το ECDL).

Το ECDL για μενα, ειναι το μινιμουμ γνωσεων πληροφορικης που θα απαιτουσε μια τσατσα σε ενα μπουρδελο της Φυλης απο μια Σομαλη πουτανα, αν αυτη ειχε και την αγγαρεια να καταχωρει και τα ραντεβου σε SPECTRUM 48K. Μεχρι εκει...


--
evris

Your Man είπε...

χαχαχα!

το παράδειγμά σου σκίζει!

ή μάλλον γαμεί! :)

Ναταλία είπε...

Συνήθης περίπτωση να πω;
Μας έχει βαρέσει η .....Ελλάδα στο κεφάλι να πω; Άσε θα πω μόνο τούτο...ή μάλλον δύο τούτο.....:

Το πρώτο ότι διευθυντής και υποδιευθυντής, εκεί που πήγα να ζητήσω δουλειά, μαλώνανε για το αν το ECDL που πήρα μπορούν να .....το αναγνωρίσουν ή όχι....

Στη δεύτερη, μου έστρωσαν χαλί...δώσαμε τα χέρια, κι όταν μιλούσαμε off the record πλέον περιμένοντας να γράψουμε κάποιες λεπτομέρειες στην πρόσληψή μου, με ......απέλυσαν γιατί είχα δύο παιδιά....

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ...

Βάσεις δεδομένων, σχεδιασμοί, μπλα - μπλα, Τέσλα κοσμοσφαίρες και ραδιενεργά τζατζίκια για ΕΠΤΑ ΣΕΛΙΔΙΟΥΛΕΣ μιας, προφανώς, μικρής επιχείρησης!!

Και μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί γαμήθηκε έτσι η αγορά του Idernet στη χώρα μας...


=====
Υπερτεχνολογικό ραδίκι

Your Man είπε...

Jumping to conclusions, ραδικάκι;

Λυπάμαι αν είμαι ακριβός για τα γούστα κάποιον. Όποιος δε γουσταίρνει, δε με προσλαμβαίνει.

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ελεύθερη αγορά.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτά που κάνεις - κανείς δεν είπε ότι είσαι ακριβός.

Το ζήτημα είναι το ΓΙΑΤΙ τα κάνεις αφού είναι ηλίου φαεινότερο πως ο ανθρωπάκος - πατατέμπορας - πελάτης σου αυτό που θέλει είναι δυο πραματάκια στο ιντερνετ κι εσύ του πλασάρεις κι άλλα 800 πακέτο. Σου ζητάει Μιτσουμπίσι να πηγαίνει στη δουλειά και πας να του πουλήσεις 1 Φεράρι + 1 Ρολς Ρόυς για τη σύζυγο.

Εντάξει, είπαμε, έχεις μάστερ και κλάστερ, από τον πατατέμπορα όμως θα κάνεις απόσβεση; O πατατέμπορας θα σου ξεχρεώσει το μάστερ;

-----
Υπερτεχνολογικό ραδίκι

Ανώνυμος είπε...

Κι επίσης, το φαινόμενο αυτό δεν ονομάζεται "ελεύθερη αγορά" αλλά "τον βρήκαμε και θα τον πηδήσουμε επειδή κρέμετε από τα χείλη μας".


===
Υ.Ρ.

Your Man είπε...

Ο πατατέμπορας ξέρεις πόσο την αγοράζει την πατάτα και πόσο μου την πουλάει εμένα;

Ανώνυμος είπε...

Ωραία λογική!

Κάνε έρευνα αγοράς και ψώνισε από τον απέναντι πατατέμπορα αν αισχροκερδεί. Με το να κάνεις κι εσύ τα ίδια αίσχη καταντάς εύκολα μία από τα ίδια, δηλαδή ένας αισχροκερδών πατατέμπορας.

Αυτή δηλαδή θέλεις να είναι η κεντρική ιδέα της όλης προσπάθειάς σου, ένας εξυπνάκος ιντερνετάκιας που πουλάει αυθεντία και κονομάει κοροϊδεύοντας ανυπεράσπιστους πατατέμπορες; Ως τέτοιος θέλεις να μείνεις στην ιστορία;

Αν ναι, συνέχισε στο ίδιο στυλ και σίγουρα θα τα καταφέρεις (χωρίς ιδιαίτερο κόπο).

====
Υπερτεχνολογικό ραδίκι

Your Man είπε...

Δηλαδή όποιος πουλάει ακριβότερα από τους άλλους αισροκερδή;

Δεν μπορεί να το κάνει απλά γιατί εξυπηρετεί καλύτερα τον πελάτη του; Επειδή του τα εξηγεί καλύτερα; Επειδή ο πελάτης του νιώθει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη;

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου για το πώς ΘΑ πετύχω. Θα τις λάβω υπόψη μου.

Ανώνυμος είπε...

Θα με κάνεις να πιστέψω πως έχεις μάστερ στην επιστήμη της διεστρέβλωσης της πραγματικότητας. Εχε υπόψη πως τα γραπτά μένουν και τα δικά μου είναι πιο πάνω και ο νοών νοήτω.

Για την ιστορία:

Αυτός που πουλάει πιο ακριβά φυσικά και δεν αισχροκερδεί. Από το Ιράν το πήρες το μάστερ; Δηλαδή (επειδή χρειάζεσαι και επεξηγήσεις), η Μερσέντες που πουλάει πιο ακριβά από την Φίατ ΔΕΝ αισχροκερδεί. Αισχροκερδεί όμως αυτός που βρίσκει κάποιον που μόλις κατέβηκε από το βουνό με φράγκα στην τσέπη από το άρμεγμα των γιδίων και προσπαθεί να τον πείσει πως το μόνο κατάλληλο όχημα μεταφοράς γιδίων και γαλάτων για χρήση στο ορεινό βουνό του είναι η Πόρσε.

Καπίτο;;


====
Υπερτεχνολογικό Ραδίκι (βιολογικής καλλιέργειας)

Ανώνυμος είπε...

Και για να καταλάβεις και μόνος σου τη μη λογική συνέχεια της ιστορίας σου (και της ίδιας σου της νοοτροπίας, αν η ιστορία αυτή είναι αληθινή), λάβε τα εξής:

για ένα δικτυακό project που ήθελε

&

θα πρέπει πρώτα να συγκεντρωθεί όλο το περιεχόμενο, να οργανωθεί, προκειμένου να δούμε τι απαιτήσεις υπάρχουν όσον αφορά τη βάση δεδομένων

&

Και στην τελική θέλετε ένα site των 7 σελίδων!

Από πότε ένα (τόσο ευτελές) site των 7 σελίδων ονομάζεται "διαδικτυακό project" ("πάω στην τουαλέτα για ένα τουαλετικό project") και χρειάζεται ΤΟΟΟΟΟΣΗ μα τόση δουλειά για να οργανωθεί το περιεχόμενο, μπλα μπλα, βάσεις δεδομένων, μπλα μπλα, μεταξωτές κορδέλες και υπερηχητικούς κουραμπιέδες κύριε Γιώργη μας;; Γιατί δε παραδέχεσε πως πήγες να του πιάσεις τον κώλο κι επειδή ο τυπάκος δε σου έκατσε πας να τον βγάλεις και τρελό;

Για να μη μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα...

Γιατί έχω υπολογιστή από τα 9 μου

(Και το ανηψάκι μου από τα 3,5 του, και τι μ' αυτό;;)

έχω περάσει από το στάδιο του προγραμματισμού

(Οπως και κάθε σημερινός μαθητής γυμνασίου, ποια όμως η διαφορά σου με αυτόν;;)

ασχολούμαι με βάσεις δεδομένων απ' το '97

(Κι εγώ με τη Νϊκη Κάρτσωνα από το '95 αλλά ακόμη δε την κατάφερα να με παντρευτεί...)

σερφάρω στο Internet από το 1992

(Εδώ σκίζω το καλσόν μου, αν το "σερφάρισμα" στο Ιντερνετ θεωρείται ...επαγγελματικό προσόν ζήτω το Εθνος!! Ρε γκρόου απ επιτέλους -και πουτ δε κοτ ντάουν επίσης-).

έχω αρθρογραφήσει σε δεκα-φεύγα έντυπα πληροφορικής και marketing

(Προφανώς εννοείς τζάμπα και προφανώς εννοείς ΕΚΕΙΝΑ τα έντυπα που δίνουν βήμα σε όλους αρκεί να γεμίζουν με κάτι τις σελίδες τους. Αντε να έχεις και κανένα φιλαράκι σε σοβαρότερο έντυπο και να σου έκανε και κανένα χατήρι - πάντα στο τζάμπα. Σταθερή κι επί πληρωμή συνεργασία με κάποιο έντυπο είχες;)

όλες μου οι δουλειές είναι πάνω στην πληροφορική και το Internet

("Σα τις πουτάνες"!! Οχι, καμία σχέση, μη με παρεξηγήσεις, απλώς θυμήθηκα ένα αστείο αρχείο που μου είχαν στείλει κάποτε κι έλεγε "δουλεύω περίεργες ώρες - σα τις πουτάνες / κάνω όλα τα γούστα του πελάτη και δε ζητάω και πολλά / σα τις πουτάνες", εξηγούσε δηλαδή το τι τραβάνε όσοι δουλεύουν στην πληροφορική)

Λοιπόν κύριε Γιώργη, θα παραδεχτείς τώρα τα αυτονόητα; Η θα γράψεις κανένα βιβλίο σα τον Σημίτη με τίτλο "για όλα φταίνε οι άλλοι";;


===
Υ.Ρ.

Your Man είπε...

Ραδικάκι,

Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή έχουμε και δουλειές (ναι, από πελάτες που πληρώνουν), σε πειράζει να σου απαντήσω αργότερα;

Μη νομίζεις ότι σε αγνοώ και τελείως δηλαδή.

Στο μεταξύ ρε συ, πέρνα από το site μου και δες που έχω γράψει έμμισθα για να μη σπαταλάς το σάλιο σου.

Α κάτι ακόμη. Στη Ναυτεμπορική δε με πληρώσανε ρε συ που έγραψα. Συγγνώμη, την επόμενη φορά θα το απαιτήσω.

Ναι νταβατζουλάκο μου;

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω, δεν έχω μάστερ στα μπινελίκια και στις κατινίστικες κακιούλες οπότε φυσικά και δε θα απαντήσω στο ίδιο στυλ.

Ωραία λοιπόν, μας ανακοίνωσες πως έχεις και πελάτες που πληρώνουν (για να αναγκάζεται κάποιος επαγγελματίας ή "επαγγελματίας" να βγάλει ανακοίνωσω πως έχει ΚΑΙ τέτοιους πελάτες φαντάζομαι πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα στην αγορά, ε Γιώργη;). Μας ανακοίνωσες επίσης πως έχεις γράψει ΚΑΙ επι πληρωμή άρθρα (μάρβελους Γιώργη μου, θεσπέσιους!).

Για τον πατατέμπορα όμως κουβέντα Γιώργη μου! Α, ξέχασα, έχεις πολύ δουλειά, είσαι πνιγμένος, μπίζι κλπ.

Λοιπόν, όταν βρεις ελεύθερο χρόνο, λάβε μερικές ακόμη ερωτησούλες:

- Από τη μία αναφέρεις πως το "διαδικτυακό πρότζεκτ" είναι τόσο βαρύ κι ασήκωτο, θέλει μελέτη, σχεδιασμό, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ. (ίσα για να του τα χρεώσεις όλα αυτά του πατατέμπορα ενώ θα μπορούσες να του φτιάξεις 10 σελιδούλες με τις πληροφορίες της επιχείρησής του, όμορφα κι ωραία χωρίς επιπλέον αχρείαστα κόστη) κι από την άλλη, όταν σε "στριμώχνει" με μια κατά τα άλλα απλοϊκή ερώτηση (ικανή όμως για να σε φέρει σε απόλυτη αμηχανία) τα αλλάζεις και προσπαθείς να παρουσιάσεις το "διαδικτυακό πρότζεκτ" ως κάτι ασήμαντο ("σιγά μωρέ, για 7 σελιδούλες θέλεις και εσιντιέλ;;"). Είναι αυτό λαμογιά ή δεν είναι; Πήγες να τον δουλέψεις με γιάπικα κόλπα κι όταν δε σου έκατσε τον βγάζεις και τρελό;

- Αν σε ρωτούσε κι αυτός "ε, για 7 σελιδούλες λοιπόν τι τα θέλεις όλα τα προηγούμενα ανθρωπάκο μου και με φορτώνεις με φύκια για μεταξωτές κορδέλες" τι θα απαντούσες;

- Οταν εσύ απαιτείς από τον κ. "Πιανωπουλιαστοναερακαιταμαθαίνωμπρέικντάνς" πελάτη σου να δεχθεί όλες τις παραφουσκωμένες υπηρεσίες (και συνεπώς και τις ανάλογες χρεώσεις σου) δεν είναι λογικό κι εκείνος να έχεις κάαααααποιες απαιτησούλες από εσένα; Δηλαδή, σε σχέση με αυτά τα οποία υποστηρίζεις πως ασχολείσαι (προγραμματισμός, βάσεις δεδομένων, άσχετα σε ποιο βαθμό τα κατέχεις) τι είναι ένα εσιντιέλ; Τίποτα! Αφού λοιπόν κατέχεις ...τον ουρανό με τ' άστρα σε γνώσεις πληροφορικής δεν είναι λογικό να σε ρωτήσει κάποιος αν κατέχεις τα απολύτως αυτονόητα; Δηλαδή ένας καρδιοχειρούργος που κάνει εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς δε θα πρέπει να έχει τα απολύτως αυτονόητα (π.χ. απολυτήριο δημοτικού;).

- Τι σόι μούρη διατίνεσαι ότι είσαι όταν ο κάθε πατατέμπορας σε πιάνει κώτσο και σε στριμώχνει στη γωνία με χαζοερωτήσεις; Ολόκληρος business man με διεθνή παιδεία, μάστερ κλπ κλάνει μέντες απέναντι από έναν πατατέμπορα; Και στο τέλος χάνει και τι δουλειά;;

- Από πότε κάποιος πολύ χάι μουράτος επαγγελματίας δέχεται να απαντά σε τέτοιου είδους ανόητες ερωτήσεις, που η φύση τους και μόνο είναι υποτιμητική για τον ίδιο; Δηλαδή αν ο πατατέμπορας σε θεωρούσε σοβαρό επαγγελματία δε νομίζω σε καμιά περίπτωση να τολμούσε να σου κάνει τέτοια ερώτηση. Για να σε υποβάλει όμως σε τεστ γνώσεων πάει να πει ότι μάλλον τη "μυρίστηκε" τη δουλειά, πως του πουλάς μούρη και έψαχνε τρόπο να σε ξεφορτωθεί. Ρε μήπως σου την έφερε τελικά ο πατατέμπορας και πρέπει να γράφει εκείνος στο blog κι όχι εσύ; patatemborasisyourman.blogspot.com

- Το θεωρείς τιμή σου και καμάρι σου (είδα πως το έχεις και μπάνερ στο επαγγελματικό σου site) το ότι ...σου επιτρέψανε να γράψεις άρθρο δωρεάν στην Καθημερινή. Νέα ήθοι, νέοι καιροί... Να σου πω, έχω κι εγώ μια μεγάλη επιχείρηση, θα έρθεις να μου κάνεις τη λάντζα για την επόμενη εβδομάδα που θα λείπει η Σβετλάνα;

- Νταβαντζουλάκο; Α, κατάλαβα, είσαι τόσο σίγουρος για τον εαυτό σου που όποιον δε συμφωνεί μαζί σου και σου θέτει ερωτήματα τον πλακώνεις στα μπινελίκια νομίζοντας πως "τον έσκισες τον πούστη". Και ΓΑΜΩ τα επιχειρήματα μιλάμε...

Καλή τύχη στον επόμενο πατατέμπορα (κι ελπίζω να μην είναι στο τζάμπα).


===
Νταβαντζουλάκος

Your Man είπε...

Α μπα δεν έχω ανάγκη να τον σκίσω τον πούστη. Μπορώ απλά να τον αγνόησω.

Τώρα βέβαια, εγώ δε σε είπα πούστη, εσύ το είπες για εσένα κάτι μπορεί να ξέρεις. Άλλωστε ανώνυμος είσαι, ότι θες κάνεις και όποιος θες μπορείς να μας πεις ότι είσαι.

Τώρα για όοοολα αυτά που μου σέρνεις το πώς με έβγαλες αδαή μόνο εσύ το ξέρεις, αλλά εντάξει, Δημοκρατία έχουμε last time I checked, οπότε feel free.

Άλλωστε γιατί να απαντήσω; Για να σε πείσω; Εσύ έχεις πειστεί για τη δική σου υπεροχή, δεν πα να γράψω και εγκυκλοπαίδεια.

Οπότε, ναι Ραδίκι, έχεις δίκιο. Είμαι αδαής. Τα παίρνω χοντρά πουλώντας μόνο μούρη, χωρίς καμία ουσία. Οι πελάτες μου είναι τόσο άσχετοι που με στέλνουν σε άλλους πελάτες που θα το λέω και στα εγγόνια μου.

Αλλά ρε συ, μη ζηλεύεις. Είναι κακό κάρμα.

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω Γιώργη μου, κι εγώ δε σε αποκάλεσα "αδαή", εσύ το έγραψες για τον εαυτό σου οπότε κάτι περισσότερο θα ξέρεις. Εξάλου, η λανθάνουσα γλώσσα ξέρεις τι λένε πως λέει... Προσωπικά πάντως, επειδή το έθεσες ρατσιστικά το θέμα, καλύτερα πούστης παρά παπατζής.

Οσο για τα υπόλοιπα, είπαμε: τα γραπτά μένουν και ο καθένας έχει τη δυνατότητα να διαβάσει (εφ' όσον δε τα εξαφανίσεις) το μίνι διάλογό μας και να βγάλει συμπέρασμα. Πάντως για την ταμπακιέρα ούτε λέξη Γιώργη μας, ε; Μόνο εξυπναδούλες, τίποτε περισσότερο. Κρίμα ρε συ, κρίμα...

Άλλωστε γιατί να απαντήσω; Για να σε πείσω; Εσύ έχεις πειστεί για τη δική σου υπεροχή

Και πάλι επαναλαμβάνω:: σκρίπτα μάνεν Γιώργη μου. Πότε σύγκρινα τους δυο μας; Δεν έγραψα κάτι αρνητικό για σένα για να εκθειάσω τον εαυτό μου (δεν είμαστε άλλωστε συγκρινόμενα μεγέθη) παρά μόνο έθεσα κάποια, μάλλον αυτονόητα, ερωτήματα περί της λογικής συνέχειας της ιστορίας που δημοσίευσες. Εχεις blog, έτσι δεν είναι; Δημοσιεύεις ιστοριούλες με δυνατότητα σχολιασμού, έτσι δεν είναι; Ε, τότε τι χοροπηδάς; Αν σε ενοχλούν τα σχόλια των επισκεπτών με νοημοσύνη, βάλε προειδοποίηση πως "ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε αγοράκια / κοριτσάκια μέχρι τα 18 και μόνο με εκφράσεις ουάου - μεγάλεεε - φοβερό - Γιώργο γαμείς και δέρνεις!".

Οσο για τα αυτονόητα ερωτήματά μου, να μη τα επαναλάβω, πιο πάνω είναι κι αν θέλεις τα απαντάς. Αν όχι, γράψε καμία εξυπνακίστικη ατάκα και πάλι για να ανέβει η επισκεψιμότητα. Κάθε εμπόριο για καλό Γιώργη μου...

===
Ανώνυμο ραδιενεργό ραδίκι

Your Man είπε...

Καλά, πραγματικά νομίζεις πως με ενοχλείς τόσο ώστε να σβήσεις τα σχόλιά σου;

Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι είμαι παπατζής; Wow!

Επειδή λοιπόν scripta manent όπως πολύ σοφά είπες, γράψε ότι θες αγόρι μου. Αλλά μην νομίζεις ότι έχεις και εμπορικότητα. Εγώ κι εσύ το διαβάζουμε αυτό το ποστ ακόμα μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Ησουνα τι ήσουνα, μια project-ο-κλέφτρα
και τώρα που σε πήρα εγώ γυρεύεις ECDL...

Και πάλι εξυπνακίστικη / αμερικανίστικη δήθεν ατάκα "ουάου" κλπ.

Καμιά απάντηση περί της ταμπακιέρας; Ε;; Καμιά απαντησούλα; Βρε καμιά απάντηση;;;;;;;; Μπαααααααααααααα...

"Ούτως ή άλλως κι όσοι διαβάζουν το blog μου της ιδίας νοοτροπίας είναι οπότε δε κινδυνεύω από τα σχόλια κανενός ραδικιού, ας τον να γράφει..."

Your Man είπε...

Κάνε ένα κόπο να μου ξαναπεις για ποια ταμπακιέρα λες γιατί αυτό κάπου το έχασα. Δε διαβάζω ολόκληρα τα τελευταία μηνύματά σου.

(Και ναι, αυτό σημαίνει ότι δεν διαβάζω και τις συμβάσεις με τους πελάτες μου, δεν ακούω τι μου λένε και ότι άλλο θες να μου πεις).

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμά σου να μη διαβάζεις τα μηνύματα που ανταλλάσουμε (ή να λες πως δεν τα διαβάζεις) όμως ίσως κάποιοι άλλοι να κάνουν τον κόπο να τα διαβάζουν. Σκρίπτα μάνεντ δε λέγαμε πιο πριν; Η το ξέχασες;

Δικό σου το blog Γιώργη μας, δικό σου και το μαχαίρι (και το πεπόνι ή αν θέλεις και η πατάτα του γνωστού ...πατατέμπορα). Πούλα τρελίτσα και μούρη και κάνε ότι ψιχαλίζει όταν βρίσκεις τα δύσκολα. Ούτως οι άλλως όλοι οι "μεγάλοι άντρες" στην ιστορία αυτό κάνουν...

Χαίρε Καίσαρ!


====
Υποραδιενεργό τζατζίκι με άρωμα ραδίκι

Υ.Γ.: σε περίπτωση που φυσικά αποφασίσεις να σεβαστείς στο ελάχιστο τους αναγνώστες σου, οι ερωτήσεις μου είναι πιο πάνω. Δε θα κάνω τον καραγκιόζη να σου τις ξαναγράψω ούτε θα τα βάψω μαύρα αν δεν απαντήσεις. Δεν το έχω ανάγκη ούτε θα βγάλω μεροκάματο αν απαντήσεις. Είναι θέμα σεβασμού προς τον κόσμο που σε διαβάζει και τίποτε περισσότερο. Αν βάλεις το μυαλουδάκι σου να δουλέψει ίσως καταφέρεις να γράψεις κάτι που να ευσταθεί για απάντηση. Αν βαριέσαι, γράψε ένα "ουάου" και είμαστε ΟΚ. Εξάλου και το γεγονός που ασχολήθηκε ένας GeorgeIsYourMan μαζί μου, από μόνο του για μένα αποτελεί ξεχωριστή τιμή...

ΟΥΑΟΥ ΔΙΚΕ ΜΟΥ ΜΙΛΑΜΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

giwrgaki to radiki se ekane swvrako...

Ανώνυμος είπε...

υπαρχουν άτομα που εχουν ακουσει για 2-3 ειδικευμενα πτυχιακα τυπου ECDL και τα θεωρουν ΠΤΥΧΙΑΡΕΣ. Ισως ο κυριος που σου το ζητησε να ειναι ενας απο αυτους.

Επισης, μπορουσες να του απαντησεις οτι Ναι ξερεις MsOffice και οχι ,ακομα δεν πηρες το πτυχιο για το MsOffice που ειναι το ECDL.

Ημουν πεπειραμενη δακτυλογραφος (αγγλια) και σε μια εταιρεια μου ειπαν οτι αν δεν δειξω πτυχιο δακτυλογραφιας (αυτα που βγαζουν στην αγγλια) δεν με προσλαμβανουν, παρα το οτι ημουν η πιο καταλληλη για τη δουλεια τους. Δηλαδη, στο ΧΑΡΤΙ κολλησανε. Στην ελλαδα ομως ποτε κανεις δε μου ζητησε τετοιο πραγμα, απλα πριν με προσλαβουν, παω στα γραφεια τους και μου δινουν ενα δοκιμαστικο κειμενο. Παλι καλα, ξερω κατι τυπισσες που δηλωνουν δακτυλογραφοι και δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα.

Ανώνυμος είπε...

απλα πριν με προσλαβουν, παω στα γραφεια τους και μου δινουν ενα δοκιμαστικο κειμενο

@annitaf

Και τον Γιώργο πριν τον προσβάλουν δε του δίνουν ούτε καν μια ευκαιρία να δείξει τι αξίζει.

Και για να λυθεί η παρεξήγηση και να λήξει το πανηγύρι:

Δε τον ξέρω τον Γιώργο, απλώς είδα φως και μπήκα. Ομως ο Γιώργος δημοσιεύει κάποια κείμενα σε κοινή θέα και δίνει στους επισκέπτες και δυνατότητα σχολιασμού. Συνεπώς δέχεται ΚΑΙ σχόλια. Στα πλαίσια αυτά του έθεσα κάποια αυθόρμητα ερωτήματα που μου ήρθαν, τίποτε περισότερο. Θέλει; Απαντάει. Δεν θέλει; Καλοσύνη του.

Πάντως, annitaf, όταν πας ως επαγγελματίας σε μια τέτοιου είδους συνάντηση ΔΕΝ ανέχεσε βλακώδεις ερωτήσεις του στυλ "τι έχετε σπουδάσει" ή "τι πτυχία έχετε". Δε περνάς από συνέντευξη ούτε από προκριματικά καλλιστείων. Σου έχουν ΖΗΤΗΣΕΙ να παραστείς για να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου ως επαγγελματίας κι ως τέτοιος πας, όχι ως αλλοδαπή σε βίζιτα. Στην ουσία τους κάνεις χάρη που τους επισκέπτεσε. Είναι κανόνας και με εκπλήσει ένας Γιώργος, με διεθνή παιδεία κλπ κλπ να μη το ξέρει. Σκατά στα πτυχία μας, δηλαδή!

Η καταλληλότερη απάντηση σε κάτι τέτοιο είναι ίσως "το επαγγελματικό μου ιστορικό καθώς και το ιστορικό των σπουδών μου βρίσκεται στο χώρο εργασίας μου, αν ενδιαφέρεστε άμεσα είστε ευπρόσδεκτος να περάσετε για ένα ραντεβού" και του τερματίζεις τη συζήτηση εκεί, του κλείνεις συνάντηση μετά 5 μήνες όπου δε θα πατήσει και τον ξεφορτώθηκες. Γιατί ένας βλαξ που σε ρωτάει "τι σπούδασες" δε το κάνει για να δει τι σπούδασες αλλά για να σε ξεφορτωθεί. Οπότε τον ξεφορτώνεσε εσύ πρώτος με γκολ από τη σέντρα αφού φράγκο από τέτοιου είδους γύφτουλες δε πρόκειται να δεις.

Αλλο πελάτης κι άλλο μπελάτης, έχει διαφορά...

Γιώργη, συγνώμη που σου ανέβασα την πίεση, διάλογο κάνουμε, αν δε θέλεις δε ξαναγράφω. Να είσαι καλά!

Φίλοι;;;;

:-)

==========
Ραδιενεργό ραδίκι σύγχρονης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας