Δε μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές κάθισα με φίλους και είπα να κάνω μια δουλειά. Πώς θα κάναμε το τάδε, πού να ανοίγαμε ένα τέτοιο.
Άπειρες ιδέες τις οποίες συγκεντρώνω εδώ και καιρό σε μια προσωπική λίστα. Κάποιες μοναδικές όπως μια περσινή ιδέα για να φτιάξουμε το πρώτο miniature museum στην Ελλάδα. Ένας υπαίθριος χώρος που θα δείχνει τα μνημεία μας, τα ιστορικά σημεία της χώρας, τους ανεμόμυλος της Μυκόνου, τους καταράκτες της Έδεσσας και ότι έχει να δείξει κάθε τόπος.
Συζητήσεις επί συζητήσεων μπορώ να απαριθμήσω, κάποιες έφτασαν και στο στάδιο του business plan της μίας σελίδας, όπου απλά γράφαμε τις ιδέες μας σε ένα χαρτή. Πέρα όμως από τη δική μου ατομική επιχείρηση του eBusiness consulting, ποτέ δεν έκανα τίποτα άλλο.
Μέχρι σήμερα.
Από σήμερα απέκτησα επισήμως σουβλατζίδικο στο Κουκάκι.
Η εμπειρία μου στο σουβλάκι ήταν πάντα one-way: το σουβλάκι το έφερνε ο ντιλιβεράς κι εγώ το έτρωγα. Η προϋπηρεσία μου στο ψήσιμο περιορίζεται σε κάτι μισοκαμμένα - μισοάψητα κρέατα σε προσκοπικές κατασκηνώσεις. Ευτυχώς και για μένα και για τους πελάτες μου, δε θα κάνω εγώ το ψήσιμο. Ούτε το τύλιγμα.
Αν και διευθυντής του σουβλατζίδικου (φλασιά: εικόνα από καραφλό κουστουμαρισμένο τύπο σε σουβλατζίδικο να υποδέχεται τους πελάτες) έχω και δύο συνεταίρους με τους οποίους το "δεν ανοίγουμε ένα σουβλατζίδικο ρε μαλάκες;" ήταν απλά κάτι που είπαμε για να περάσει η ώρα.
Και ενώ το σουβλάκι συνήθως πάει με απ' όλα, εμείς το πάμε χωρίς. Χωρίς business plan, χωρίς marketing plan, χωρίς εμπειρία, χωρίς να έχουμε βρει καν προσωπικό.
Βρήκαμε τα χώρο, βρήκαμε τα έπιπλα και από σήμερα όλα αυτά είναι δικά μας.
Συνετέλεσαν πολλά σε αυτή την γρήγορη απόφαση. Πάρα πολλά. Μια πρόσφατη επιχειρηματική κατραπακιά από κάποιο πολύ κοντινό μου πρόσωπο. Οι πολλοί χωρισμοί που βίωσαν άλλα κοντινά μου πρόσωπα. Το ότι είδα πως άτομα που έχουν φάει ψωμί κι αλάτι μαζί για πάνω από 15 χρόνια μπορούν να αποξενωθούν μέσα σε τηλεφώνημα διάρκειας είκοσι δευτερολέπτων. Το ότι καθυστέρησα να αγοράσω μετοχές του Google. Όλα παίξανε το ρόλο τους.
Περιέργως όμως, δε το θεωρώ βιαστικό βήμα. Προετοιμαζόμουν ψυχολογικά εδώ και χρόνια γι αυτό. Και αυτό που ήθελα είναι να νιώσω πως το timing είναι κατάλληλο.
Υπάρχουν 1002 τρόποι να πάει κάτι στραβά. Να μη τα βρούμε οι συνέταιροι, να μας κλέβει το προσωπικό, να πιάσει η γρίππη των χοιρινών, να μας την πέσει ο Ευαγγελάτος πριν ανοίξουμε. :-)
Αλλά σκοπεύουμε, ότι κι αν γίνει, να έχουμε τον πελάτη από κοντά.
Δε θα είμαστε απλά ένα σουβλατζίδικο. Δεν έχουμε οικογένεια να συντηρήσουμε και σκοπεύουμε να κάνουμε έξοδα για να πάρουμε εμπειρία για να βρούμε τη μαγική συνταγή (concept καταστήματος, όνομα, marketing κλπ) που θα μας επιτρέψει να ανοίγουμε ένα νέο σουβλατζίδικο και να το προσθέτουμε στην αλυσίδα κάθε χρόνο.
Μπορεί και να αιθεροβατούμε. Ο καιρός θα δείξει. Το πολύ πολύ να αποτύχουμε. Ε και;
Μετά από τρεις βδομάδες απίστευτου σπριντ, από Δευτέρα επανέρχομαι στο καθημερινό τρέξιμο, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.
Ιδέες για concept, όνομα κλπ δεκτές. Ο νικητής κερδίζει διπλόπιτο όταν ανοίξουμε τις πόρτες μας.
Οι υπόλοιποι θα αρκεστείτε σε μονόπιτα.
Επιτυχημένο Instagram Marketing
Πριν από 4 χρόνια
25 σχόλια:
Κατ'αρχην καλη τυχη και καες δουλειες,να μας πεις που ειναι το μαγαζι να το τιμησουμε δεοντως..
Μερικες ιδεες...να βαλετε δυο γυρους(χοιρινο και κοτοπουλο) να δωσετε εμφαση στην "συνταγη" του γυρου-απ'οτι ξερω το καλυτερο σουβλακι της Πρωτευουσας το κανει ενα σουβλατζιδικο τερμα Μητροπολεως και πουλαει την συνταγη κοντα 6-7 χιλιαρικα-βρητε καλο ψηστη και προμηθευτη πιττων.Επισης,ο πελατης κερδιζεται,αν του αρεσει το σουβλακι,θα ξαναρθει-η θα ξανατηλεφωνησει για αποστολη- και θα φερει και παρεα.Αν στην περιοχη υπαρχουν συνεργεια,επιχειρησεις κτλ σκεφτητε την ιδεα να κανετε και μπαγκετο-σαντουϊτς με καλαμακι ή λουκανικο(γιαμ!)....
Αυτα για την ωρα,αν εχω αλλες προτασεις-που για τις οποιες εχετε μαλλον προνοησει-ή ονομα..θα επανελθω...
Η αδυναμία μου είναι να είχα ένα σουβλατζίδικο... Καλή τύχη σου εύχομαι από καρδιάς...
Thank you παίδες! :)
Έλα ρε George!!
Με το καλό man, καλές δουλειές να έχετε και όλα να σας πάνε καλά!
για να σκεφτούμε όνομα πρέπει να ξέρουμε το κόνσεπτ.
ιδέα: να λέτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το καλαμάκι "σουβλάκι". σουβλάκι- γιου νόου... αυτό που σουβλίζεται...(γκρρρ)
αν είναι και οι φίλοι σου σαν κ σενα, κ όχι μόνο οι φίλες σου (εσύ τα λες, όχι εγώ) κάντε σουβλατζιδικο με σεξουαλικά εδέσματα. όπως το κουκλάκι (έτσι δεν το λένε;) έτσι κ αλλιώς και το φαι κ το σεξ είανι διαχρονικές αξίες..
Σωστή η Μαριλίνα!
Ναι, όπως και στο "Κουκλάκι"!
Eimai sigouros oti tha ta pas poly kala kai tha vgaleis kala lefta. Gia kapoio logo opos se exo gnorisei apo to blog sou kai tis istories sou, sou paei perissotero apo otidipote allo.
Μπράβο ρε Γιώργο! Πολύ ωραία ιδέα!
Να σας πάνε όλα καλά εύχομαι.
Και κάτι μου λέει ότι θα δώσεις ιδιαίτερη σημασία στο θέμα του delivery, δεν ξέρω γιατί αλλά μια τέτοια εντύπωση έχω.
Είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε τέλεια! Καλή συνέχεια, man!
Σουβλατζίδικο με σουβλάκια; Από κρέας; Τυλιχτά; Με πίτα;
Δηλαδή δε μας δουλεύεις ψιλό γαζί;
Μήπως να γίνεις αγρότης;
Πάντως, για την περίπτωση που δε μας δουλεύεις κι επειδή έχω και μια αδυναμία στα σουβλάκια, προτείνω ονομασίες:
α) Σουβλίτσα (με αναφορές στο Μπαρμπα-Μυτούση για ντεκορ κλπ)
β) Μπαρμπατσάκι (άγνωστη λέξη, τη λένε μερικοί επαναπατριζόμενοι εξ Αυστραλίας και σημαίνει μικράκι)
γ) Τζιτζιλόνι (σημαίνει αστεράτο)
Congratulations and best of luck!
Psinete tin pita kala kai insist on quality. 'O Brwmikos', 'O Proxeiros', 'O Tsigounis', ime sigouros pws den ine brand names pou theleis na kwlisei se otidipote exei sxesi me fagito!
Kwstas.
Best of luck! Καλή επιτυχία βρε. Να προτείνω να δώσετε έμφαση στο σέρβις, και να είναι ευγενικοί οι πωλητές και καθαροί (κατά προτίμηση χωρίς κομένα δάχτυλα).
Για τίτλο έχω να προτείνω τα εξής¨
-Πίτα κώλο (κατά το πίπα κώλο)
-Πάρε μου μια πίτα
-Τσούζει αλλά μου αρέσει
Just some ideas, no need to adopt them ALL.
Καλές δουλειές και καλή όρεξη στους πελάτες σας.
Καλά ξεμπερδέματα με τα γραφειοκρατικά και τις υπηρεσίες.
(ένας συνάδελφος από Θεσσαλονίκη)
ψηφίζω το "πάρε μου μια πίτα"
Φοβερό!!
Μπράβο Γιώργο!
Delivery στο Orlando, FL θα έχει; Γιατί εδώ ο 'gyros' δεν είναι χοιρινός γμτ.
μπράβο Γιώργο!! Καλές Δουλειές!!
Λοιπόν η πρόταση μου είναι το μαγαζί να λέγεται "Ο Γιατρός της πείνας" Όσοι δουλεύουν μέσα σερβιτότοι θα φοράνε την λευκή ρόμπα που φορούν οι γιατροί και στην τσέπη της ρόμπας θα έχετε αντί για τον κόκκινο σταυρό ένα σουβλάκι!! Επίσης για να γίνει ακόμα ποιο πιασάρικο οι κοπέλες που πιθανόν θα δουλεύουν ως σερβιτόρες θα φοράνε και το καπελάκι της νοσοκόμας!!
Τέλος οι τύποι που θα είναι οι ψήστε θα φοράνε την πράσινη στολή που φοράνε οι χειρούργοι!!
Αυτά έχω να προτείνω. Όταν ετοιμαστείς πε΄ς μου να έρθω να σου κάνω σεφτέ!
Υ.Γ. Στη γειτονιά μας θα κάνεις ντελίβερι;;;;;
Καλές δουλειές!!!!!
Δεν μας είπες όμως την διεύθυνση να έρθουμε και εμείς να "λιγδώσει" το αντεράκι μας!!!
Ψηφίζω με χέρια και με πόδια το Πάρε Μου Μια Πίτα! Και προσθέτω, να προσλάβετε για υπαλλήλους ωραίες ξανθιές κατά προτίμηση κοπέλες, με Τ-shirts Να Σου Κάνω Μια Πίτα;
μην το παραχέσουμε κι όλας.
Φιλαράκι, αν είσαι μάγκας, δαγκωτό το 'Πάρε Μου Μια Πίττα'!
Πέρα απο την πλάκα, αν θέλεις να δεις σοβαρό ανταγωνισμό, έλα στα Πατήσια (τα άνω) να φας απο ένα μαγαζί που λέγεται Άριστο. Κα-θα-ρά και χωρίς λίπη, είναι και νοστιμότατα.
Αλλά σου έχω μεγάλη εμπιστοσύνη - είσαι τόσο μουρλός, που είμαι σίγουρος οτι θα βγάλεις το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας...
Eπισης να κανεις σουβλακι απο αρνι οπως στο λονδινο, με side dish ταραμοσαλατα.
Σαλτσα
τοματα, γιαουρτι, λαδι, ξυδι, σαλτσα σογιας, και κρεμυδι για μια μερα στο ψυγειο.
παρακαλω δεν κανει τιποτα, η αμοιβη μου θα ειναι τζαμπε σουβλακι και ντελιβερι αμπελοκηπους οποτε σε παρω.
Καλη επιτυχια αγορι μου
«μια πίτα και στο χέρι»
Kαλή αρχή αγαπητέ και αν χρειαστώ delivery στην Ιταλία, ξέρω ποιόν θα πάρω :P
"Πάρε Πίτα" με ίσως ένα ιδιαίτερο καλλιγραφικό Τ πιστεύω ότι είναι πιο μαζεμένο από το "πάρε μου μια πίτα".
Επειδή δεν έχω φάει από Αθήνα ακόμα, αν σε βγάλει ο δρόμος σου Θεσσαλονίκη πέρνα από τον Ποτουρίδη να φας να δεις ποσότητα και μέγεθος Πιτας και περιεχομένου και δες τι τραβάει σαν μέλι όλον τον κόσμο :ρ
Cheers
ε ποτέ. ΄'οτι θα έρθω στην αθήνα και θα φάω σουβλάκι από σουβλατζίδικο μπλόγγερ δεν το είχα φανταστεί με τίποτα!! χε χε
καλή επιτυχία!!
Κι εγώ συμφωνώ να δώσετε έμφαση στην ποιότητα, γιατί από σαβούρα βαρυστομαχιάσαμε. και την πίτα καλοψημένη!!
Man μιας και ανεβαίνεις συχνά στην Θεσσαλονίκη πρέπει να έχεις ακούσει για το Ντερλικατέσεν.. το καλύτερο σουβλάκι της πόλης.. δεν έχει γύρο.. μόνο σουβλάκια.. αλλά το μαγαζί είναι αλλού.. Αν σε φέρει ο δρόμος σου προς τα πάνω μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κανα καποτένιο ή κανα δικάβαλο... Το μαγαζί το έχει ο Εικοσιδιός (στην θεσσαλονίκη είναι γνωστός, στην Αθήνα μπορεί να τον θυμάστε απο τα πρώτα Α.Μ.Α.Ν.)
Καλύ τύχη και καλές δουλειές...!!
Ωωω! Μεγιά και καλές δουλειές! Μια trendy ιδέα είναι βιολογικά σουβλάκια! Ενδεχομένως ακριβότερη επένδυση, αλλά θα έχει πέραση.
Επίσης, ένα πράγμα που κερίζει τον πελάτη πέρα απο ποιότητα και ποσότητα είναι η καλή εξυπηρέτηση. ΟΛΟΙ να έχουν μια δόση χιούμορ, απο αυτούς που απαντάνε τα τηλέφωνα, μέχρι τους ντελιβεράδες και τους ψήστες. Αμεσότητα. Ο πελάτης να αισθάνεται άνετα, να γελάει, να ξεχνιέται, να παραγγέλνει κιάλλο. Μέχρι και το χαρτί που τυλίγουν το σουβλάκι μπορεί να έχει ανέκδοτα πάνω (και είναι σίγουρο οτι έχεις ΠΟΛΛΑ!) ή ξεκαρδιστικές ιστορίες απο το blog σου.
Και άμα χρειαστείς έντυπα, λογότυπα και μενού, εδώ είμαστε! ;)
Δημοσίευση σχολίου