23.2.06

Πώς θα γίνουμε Σουηδία;

Ρε γαμώτο πρέπει να ασχολούμαι περισσότερο με την πολιτική. Το άρθρο που ακολουθεί λοιπόν είναι πολιτικό.

Ξεκαθαρίζω πως Καραμανλή δεν ψήφισα.

Αλλά προτιμώ αν είναι κάποιος να κάνει το νταή σε αυτή τη χώρα, αυτός να είναι ο πρωθυπουργός και όχι η κάθε μειονότητα.

Δεν ξέρω αν οι ναυτεργάτες έχουν δίκιο, ή οι αγρότες, ή αν θα έχουν αύριο οι δικηγόροι, οι πουτάνες, οι πληροφορικάριοι, οι μαρκετίριοι και οι ΟΤΕτζήδες.

Και δε το λέω από τσαντίλα. Προσωπικά δε με ξεβολεύουν που κλείσανε τα λιμάνια, καθώς είμαι σχεδόν κλινήρης (κατ' εντολή γιατρού) λόγω παλιότερου τραύματος που αποφάσισε να κάνει το comeback στην καριέρα του :)

Αλλά ρε γαμώτο άμα θέλουμε να γίνουμε Σουηδία, μια χώρα που σε 10 χρόνια δε θα καταναλώνει καθόλου πετρέλαιο, μια χώρα που έχει την καλύτερη πρόνοια σε όλο τον κόσμο, μια χώρα που έχει τους καλύτερους μισθούς (και τους μεγαλύτερους φόρους), τότε κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.

Στην τελική, πολιτική που δεν είναι ψηφοθηρία σημαίνει αντιστέκομαι.

12 σχόλια:

YO!Reeka's είπε...

Περαστικά!
ΥΓ. Όλοι κρύβουν έναν μικρό εκσυγχρονιστή μέσα τους! :)

J95 είπε...

Ρε γαμώτο πρέπει να ασχολούμαι περισσότερο με την πολιτική.

Καλά μην παίρνεις και όρκο... :)

Αντώνιος είπε...

θυμάσαι παιδιά από στη σχολική ηλικία που δεν είχαν καμία οξυδέρκεια και ικανότητα και έλεγες: "αυτοί δε θα κάνουν ποτέ τπτ" και τελικά όντως έτσι έγινε γιατί απλούστατα δεν προσπάθησαν, δεν τους ενδιέφερε δεν δεν δεν;

Έτσι είναι και η Ελλάδα. Στο δεν. Δε με ενδιαφέρει, δε θέλω, δε μπορώ δεν...

καταφανείς γελοιότητες λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα, κάθε μα κάθε μέρα που ανοίγω την τηλεόραση και κανείς δεν εξεγείρεται. Και μας απασχολούν γελοιότητες του τύπου ανασχηματισμός και eurovision και δεν ξέρω τι άλλο.

Σκέψου ποιοι είναι οι εκλεγμένοι μας εκπρόσωποι και θα καταλάβεις το μέσο επίπεδο του λαού. και δεν το λέω κομματικά, τα ίδια χάλια έχει κάθε κυβέρνηση.

για αυτό σε 10 χρόνια δε θα καίμε πετρέλαιο. Τα μυαλά μας θα δουλεύουν ακόμη με μαζούτ. Και όποιος αντέξει!

Asteroceras είπε...

Μα νόμισα ότι ήμασταν Σουηδία. Ο σοσιαλ-ληστής Ανδρέας αρεσκόταν στην πολιτική του Ολαφ Πάλμε (R.I.P) και στις Σουηδέζες γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά σύντροφε.

Αντιλαμβάνομαι τι λες, αλλά διαφωνώ μαζί σου:

Παίρνοντας τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις που με αφήσανε άφωνο (κατάργηση του οχταώρου, δουλεία με την μορφή "δανεισμού εργασίας", κ.λ.π.) προτιμώ χίλιες φορές την δύναμη της εργατιάς να παραλύει την χώρα.

Και ξέρεις γιατί;

Γιατί δεν μπορώ να δώ, ούτε μία απόφαση, την τελευταία δεκαετία (πλην του μετρό, και δεν αστειεύομαι) που να μπορώ να κοιτάξω πίσω και να πω "καλώς πάρθηκε. Να τα αποτελέσματα".

Και μιλάω για αποφάσεις που πάρθηκαν (το λιγότερο) αδιαφορώντας για αντιδράσεις.

Εν ολίγοις, ακόμα και αν κάνουμε ό,τι προτείνει ο Καραμανλής τα επόμενα εκατό χρόνια, Σουηδία δεν θα γίνουμε.

Δεν είναι ικανοί (ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος) να προσφέρουν ουτε καν την ελπίδα τέτοιας προοπτικής. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα (σου θυμίζω τα δύο παραδείγματα που ανέφερα πριν)...

Εντέλει, προτιμώ την κλικα των πολλών, που κινείται αποκλειστικά με το δικό της συμφέρον, και είναι σαφές, απο την κλίκα των "λίγων" που κινείται σε πλαίσια νομιμότητας που η ίδια ορίζει, με θολά -συνήθως- συμφέροντα...

Σόρρυ για το μακροσκελές, αλλά νομίζω οτι αξίζει τον κόπο η κουβέντα...

Your Man είπε...

Thank you για περαστικά, Arkoude! :)

Βασικά δεν είναι ότι διαφωνούμε στο πώς θα γίνουμε Σουηδία, αλλά στο ότι δεν θέλεις να γίνουμε Σουηδία.

Δεν ξέρω ποιός από εμάς έχει δίκιο.

Πιστεύεις πως αν ξυπνούσαμε μια μέρα και ήμασταν Σουηδία (με εξαίρεση τον καιρό, το κλίμα, τη διάρκεια της μέρας/νύχτας), θα ήμασταν καλύτερα ή χειρότερα;

alombar42 είπε...

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να γίνουμε Σουηδία. Να έρθουν όλοι οι Σουηδοί εδώ και να πάμε όλοι οι Ελληνες εκεί - οι γυναίκες ως έχουν.

Νομίζω οτι με αυτή την ανταλλαγή πληθυσμών θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι - αρκεί να συμφωνούν και οι Σουηδοί :)))

Your Man είπε...

Mr Alombar: Έλα μωρέ, τι να τις κάνουμε τις ξεπλυμένες, δίμετρες, ξανθές, γαλανομάτες, υπερσεξουαλικές, καλογραμμωμένες Σουηδέζες τους; Δεν ξέρεις ότι οι Ελληνίδες είναι ότι καλύτερο για τον άνδρα; (c) Gillette

Miss K: Έχεις δίκιο. Οι Σουηδοί έχουν αυτές τις ξεπλυμένες (βλέπε άνωθεν) και θα έκαναν καμάκι στις Ελληνίδες.

Ε ρε ένα μπερτάκι ξύλο που θέλετε όλες για να στρώσετε και να προσγειωθείτε...

. είπε...

"Ε ρε ένα μπερτάκι ξύλο που θέλετε όλες για να στρώσετε και να προσγειωθείτε..."

και μου θες και σουηδίες τρομάρα σου !

Ανώνυμος είπε...

Τι λε ρε φίλε σοβαρά και δεν ψήφισες καραμαλή;
Καλά Γιωργάκη τόριξες; Αλλά κοντά είσαι, το πασοκ τάκανε έτσι όπως τα λες.

Ανώνυμος είπε...

Gia sou Giorgo, epeidi poli prosfata diabasa ena bibliaraki pou anaferotan sti souidia pisteuo pos to paradeigma sou einai atixes gia ton eksis logo
1 souidia einai sxedon i moni xora ston kosmo pou katafere na exei gia peripou peninta xronia pragmatika sosiallistiki dimokratia, ti ennoo m auto (profanos oxi to pasok). Eixe ginei mia trimeris simfonia metaksi kibernisis (pou eksefraze as poume to lao), ergodoton kai sindikaton i opoia me liga logia elege pos o monos tropos gia na petixoume mia kaliteri koinonia einai na simetasxoume oloi 1.ergodotes dinete kalous misthous kai pollous forous, 2.ergazomenoi tha plironete megalous forous episis 3.ego os kibernisi exontas lefta apo esas tha sas ta epistrefo se paroxes kai pronoia. To montelo auto doulepse gia para polla xronia kai profanos basizotan sti notropia enos laou pou den epairne xrimata kai ta etroge alla antitheta ta xrisimopououse, basizotan se ergodotes pou katalbainan pos pera apo to proskairo kerdos me meioseis misthon/kostous ktl tetoies kiniseis tha kostizan stin poreia. Kai telos basizontan se sindikata ta opoia itan poli isxira se seimeio pou stin akmi tou sistimatos to 90% peripou tou plithismou itan grammeno se sindikato...ara den xreiazetai na min iparxoun sidikata kai organomemens antidraseis oste na ginoume souidia...bebaia akoma kai auti i xora ta teleutaia xronia antimetopizei problimata na kratisei to modelo tis se mia pagkosmoiopoimeni oikonomia kai mprosta se mia fileleutheri skliri oikonomiki politiki giro tis (mia politiki pou ekfrazoun ta sintiritika kommata ana ton kosmo, ara kai o karamanlis) kai ta pragmata fthinoun. Pantos paramenei mia xora pou dinei apo ta megalitera pososta tou proipologimou tis se paroxes kai koinonikes anagkes
auta
bye!
Ozi

Your Man είπε...

Thanks Ozi!

Η Σουηδία έχει κάνει τρελλή πρόοδο. Πριν 120 χρόνια ήταν από τις φτωχότερες χώρες παγκοσμίως και σήμερα δεν παίζεται.

Πολιτικά, όχι μόνο είναι σοσιαλδημοκρατική, αλλά έχει και πολλά άλλα κόμματα στη Βουλή και μάλιστα όχι κάπου στην άκρη.

Η κυβέρνηση έχει το 40% και μετά ο δεύτερος έχει ένα 15%! Και μάλιστα ούτε καν ο δεύτερος δεν είναι δεξιός. Ούτε καν ο τρίτος, αλλά ο τέταρτος, με ένα 10% των ψήφων.

Μιλάμε για πρόοδο!

Από την κρίση πετρελαίου του '73 αποφασίσανε να ανεξαρτητοποιηθούνε από το πετρέλαιο. Αυτό είναι πλάνο. Μπορεί να τους πήρε 50 χρόνια αλλά το κάνουν!

Total respect!