24.10.07

Berlin 2007

Οι Γερμανοί είναι κρυόκωλοι, έτσι;

Είναι πασίγνωστο άλλωστε. Και μόνο που λες Γερμανία, σού'ρχεται ένα σύγκρυο, ένα ρίγος, μια παγωμάρα, ένα μπρρρρρρ.

Για να μη σου πω για τη γλώσσα τους που είναι μέσα στο διπλό και τριπλό σύμφωνο και τις πολυσύνθετες λέξεις. Αυτό από μόνο του λέει τα πάντα. Δε τα πάνε καλά ρε παιδί μου με τα φωνήεντα και τις φωνές εν γένει, άρα μάλλον το σεξ δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή τους, έτσι; Είπαμε ρε παιδί μου, κρυόκωλοι.

Αποτελεί λοιπόν μυστήριο το γιατί ένα από τα μεγαλύτερα industries παγκοσμίως αποφάσισε το 1997 να κάνει την πρώτη του ευρωπαϊκή έκθεση στην πρωτεύουσα μιας τόσο κρύοκωλης χώρας.

Πέρσι πήγα στην έκθεση αυτή για πρώτη φορά από περιέργεια. Φέτος πήγα γιατί ήξερα τι θα δω και μπορούσα να το απορροφήσω καλύτερα από το να βγάζω φωτογραφίες την κάθε μαλακία σαν γιαπωνέζος τουρίστας μπροστά σε άγαλμα της Pamela.

Πέρσι, έδωσα σημασία στις πορνοστάρ, στις στάρλετ και στα live sex shows. Φέτος, έδωσα σημασία στις πορνοστάρ, στις στάρλετ και στα trends.

Ναι, τα trends. Το σεξ έχει trends. Όπως η μόδα. Δε το είχατε προσέξει;

-o-

Σκηνικό από την έκθεση:

Περνόντας από το μπαρ της έκθεσης για μπύρες, κατά λάθος ένας φίλος (και καλός φωτογράφος), σπρώχνει με το βαλιτσάκι της κάμερας ένα διπλανό τραπέζι και ρίχνει μια Coca Cola στο πάτωμα.

Η κυρία του διπλανού τραπεζιού με το κόκκινο λάτεξ φόρεμα απλά ρίχνει μια ματιά γεμάτη νόημα στον ημίγυμνο σκλάβο που τη συνοδεύει. Εκείνος πέφτει στα τέσσερα και αρχίζει να γλύφει τη χυμένη Coca Cola από το πάτωμα της έκθεσης.

Η αφέντρα του, τον επιβραβεύει περιοδικά με ξυλιές από καμουτσίκι στον πισινό του, με τακουνιές στο σβέρκο και στην πλάτη και αμέσως δημιουργείται γύρω τους ένας φωτογραφικός κλοιός.

-o-

Είδα κάπου ένα πολύ ωραίο timeline το οποίο έδειχνε το πώς κάποιες σεξουαλικές συνήθειες εμφανίζονταν σε διάφορα μέρη του κόσμου και πώς γινόντουσαν σιγά-σιγά αποδεκτές, μετά γινόντουσαν trendy και μετά απλά mainstream.

Για παράδειγμα, πριν πενήντα χρόνια ο κόσμος γαμούσε κατά κόρον σχεδόν αποκλειστικά στην ιεραποστολική στάση. Τώρα, να με συμπαθάτε αν εσείς ακόμα γαμείτε έτσι, αλλά νομίζω πως το ιεραποστολικό έχει εκκλείψει, προς όφελος του doggy style, του cowgirl, του reverse cowgirl κλπ.

Περι ορέξεως κωλο-κυθόπιτα.

Αλλά, η μόδα του σεξ, δεν είναι μόνο οι στάσεις, αλλά και οι καταστάσεις.

Με τον καιρό, το σεξ στις μικρότερες ηλικίες έγινε λιγότερο κατακριτέο, οι ομοφυλόφιλοι έγιναν πιο αποδεκτοί από τους ετεροφυλόφιλους, το σεξ με παραπάνω από πάνω από 1 άτομο πέρασε από τη σφαίρα του αυτά γίνονται μόνο στις τσόντες στη σφαίρα του ρε μαλάκα να μοντάρουμε καμιά παρτουζοκατάσταση...

Αν λοιπόν οι ανωμαλίες που έκαναν μόνο οι μειονότητες πριν 50 χρόνια αρχίζουν και γίνονται αποδεκτές μέσα από τη συνεχή αναζήτηση του ανθρώπου, τότε τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο σίγουρους ότι οι σημερινοί ανώμαλοι δεν είναι οι αυριανοί πρωτοπόροι, όπως ήταν εκείνοι που πρωτοδοκίμασαν το 69, το έλα στην παρέα μας φαντάρε, το σεξ με τακούνια;

Και τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο γαμημένα σίγουρους πως μια εικόνα σαν κι αυτή δε θα αντιπροσωπεύει την καθημερινότητα στη σεξουαλική ζωή της επόμενης γενιάς;


7 σχόλια:

An-Lu είπε...

Στην πραγματικότητα τα γερμανά, αν δεν κάνουν έρωτα με το χρονόμετρο, είναι πολύ ξεσαλωμένα!
;-)

Ανώνυμος είπε...

το ύφος σου σ'αυτές τις φωτογραφίες είναι το κάτι άλλο! (dont get me wrong, και το τζιν σου επίσης :P)

Lina είπε...

θα σου λεγα να αφήσεις τα γερμανάκια ήσυχα γιατί είναι τα πιό κίνκυ σεξουλιάρικα.... αλλά τελικά με επιβεβαίωσες..

άσε που τα γερμανικά ταιιάοζυν άψογα σε τέτοιες καταστάσεις.. τίποτα δεν είναι τυχαίο =)

Frau Lehrerin είπε...

Συμφωνώ απόλυτα...τα Γερμανάκια είναι ξενέρωτα, τελεία και παύλα! Αποβλακωμένα εντελώς από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές που τους πασάρουν σεξ εξ Αμερικής και στήθη μεγέθους DD.
Δε ξέρουν τι θα πει να απολαμβάνεις με το πάσο σου τις "μικρές χαρές της καθημερινότητας"! Του χρόνου η έκθεση στην Ελλάδα, παρακαλώ! :P

Lina είπε...

Γεωργία καλή μου το γερμανικού στάιλ σεξ ουδεμια σχέση με το κλασικο πατροπαράδοτο αμερικάνικο.

ουδεμια ομως.... (ευτυχώς) ;)

Frau Lehrerin είπε...

όπα! εδώ μιλάει η εμπειρία, lina; :P
10 χρόνια Βιέννη μένω, πάντως... τίποτα δε συγκρίνεται με τον greek lover ! :)

Ανώνυμος είπε...

"Για παράδειγμα, πριν πενήντα χρόνια ο κόσμος γαμούσε κατά κόρον σχεδόν αποκλειστικά στην ιεραποστολική στάση. Τώρα, να με συμπαθάτε αν εσείς ακόμα γαμείτε έτσι, αλλά νομίζω πως το ιεραποστολικό έχει εκκλείψει, προς όφελος του doggy style, του cowgirl, του reverse cowgirl κλπ."

Από που προκείπτει το παραπάνω συμπέρασμα;; Νομίζεις ότι στα έλεγε όλα η μαμά σου;;

Σκέψου μόνο τις εποχές χωρίς τηλεόραση. Πως λες ότι περνούσαν τα κρύα βράδυα του χειμώνα οι παπούδες μας;

Το μόνο που έχει αλλάξει σήμερα νομίζω είναι ότι τώρα μιλάμε πολύ. Πάρα πολύ για το σεξ. Και ίσως το κάνουμε λιγότερο.

Όσον αφορά τις "ανωμαλίες"...
Ήταν ποτέ ποιο αποδεκτοί και νορμάλ οι γκεϊ από ότι παλιά;; Και όσο ποιό παλιά τόσο ποιό καλά. Κάτι σε Αχχιλέας και Πάτροκλος αν θυμιθούμε.
Ή ήταν ποτέ ποιό καθημερινά τα όργια από ότι πολύ παλιά;; (κάτι σε Ρώμη ας πούμε).

Και οι στάσεις να θυμηθώ, τι ανακαλύψαμε σήμερα που δεν το έχει δοκιμάσει αυτός ο-πως-τον-λένε-Ινδος ίσαμε και διακόσια χρόνια παλιά;;

Ή μήπως (μπορείς να) πιστεύεις ότι ο άνθρωπος ξέχασε τις χρήσιμες και ευχάριστες ανακαλύψεις του επειδή έτσι πρόσταξε κάποιο παπαδαριό;;;
Και που θα τους έβλεπαν αυτοί; Αρκεί να κάνεις και να μη μιλάς.
Και αν γεράσεις και σε πιάσουν οι τύψεις, έ για αυτό ξεχνούν οι γέροι.

Όσο για τα γερμανάκια, ναι είναι ξενέρωτα όταν τα ξενερώνει η γκόμενα.