29.5.07

Παντού υπάρχει ένας μύθος



Πλάθουμε ένα μύθο γύρω από τις σχέσεις μας: Οι γονείς μου θα έκαναν τα πάντα για μένα. Οι φίλοι μου είναι παντοτινοί, no matter what. Μωρό μου, σε λατρεύω όπως κι αν είσαι.

Έχουμε μια καταπληκτική αντίληψη της πραγματικότητας.

Και γι αυτή την αντίληψή μας παίζει ρόλο η εγκεφαλική στραβομάρα μας. Αυτή η στραβομάρα που μας επιτρέπει κεραυνοβόλα να δημιουργήσουμε ένα μύθο γύρω από τις σχέσεις μας.

Και μετά να προσπαθήσουμε να τον ζήσουμε, εθελοτυφλώντας σε όλες τις καθημερινές ενδείξεις πως δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό.

Και τη στιγμή της απομυθοποίηση που η σχέση θα μείνει χωρίς φρου-φρού κι αρώματα, τότε τι κάνεις;

Όλα αυτά όμως καλύτερα να μείνουν κρυφά. Γιατί ο δικός σου μπαμπάς είναι ο καλύτερος. Η δική σου η μαμά είναι καταπληκτικότερη. Το έτερόν σου ήμισυ θα έκανε τα πάντα για σένα. Και οι δικοί σου φίλοι, αυτοί οι άνθρωποι που ασυναίσθητα έχουν εσένα σαν μέτρο σύγκρισης για το πόσο καλά θα πρέπει να νιώθουνε με τον εαυτό τους, θέλουνε μόνο το καλό σου.

8 σχόλια:

Lina είπε...

ίσως τελικά ο μόνος μύθος που αξίζει να πιστευουμε είναι πε΄ριτου εαυτού μας. αλλά κι αυτό λίγο τραγικό μου φάινεται....

έτσι κι αλλιώς όμως, ακόμα κι όταν εκ των υστερων πορκαλούν πόνο, κάποιοι μύθοι είναι ωραίοι... σου μαθαίνουν αν μη τι άλλο.

Paraskevas είπε...

Εξάλλου, τι επιλογή έχεις; Στο πίσω μέρος του μυαλού σου ξέρεις ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει απόλυτα γιατί και οι γονείς/φίλοι/γκόμενες είναι εξίσου άνθρωποι(και κατά συνέπεια ατελείς) με εσένα. Το να συντηρείς το μύθο απλά σε κάνει να νιώθεις πιο όμορφα και πιο ασφαλής...




Α, και μιας και αυτό είναι το πρωτο μου comment στο blog, αν και σε διαβαζω από το νοέμβριο.. Να 'σαι καλά ρε φίλε και να συνεχίσεις να γράφεις, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο ειλικρινές η λιγότερο τετριμμένο.

η Λίτσα είπε...

Προχωραμε βλέποντας τους μύθους μας να καταρρίπτονται,
Δεν πειράζει,
Φτιαχνουμε άλλους…

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά, μήπως απλά το έβαλε για την γκόμενα?

AVRA είπε...

οι μυθοι ομως μας κρατανε τη φλογα το παθος, την ανεβασμενη διαθεση...δεν ειναι κακο....!

μονο να εχουμε κρυμμενο στο πισω μερος του κεφαλιου μας την αληθεια για οταν και αν χρειαστει!

MTdoggie είπε...

το ειχα παρει αποφαση οτι δε θα ξαναεγραφες στο βλογι σου και παρα το οτι ειχα κρατησει το λινκ δεν εμπαινα να δω τι κανεις. κατα λαθος σημερα πατησα στο λινκ σου και ειδα πως επεστρεψες!welcome back!περιμενω και αλλες ιστοριες απιστευτου γελιου,you are the myth of laughter!

arthouros είπε...

george!!!
Σου ξέφυγε μια τελεία στο τέλος...
Προσπαθώ να θυμηθώ πως λέγεται αυτό που βάζεις τα γράμμα ίδιο χρώμα με τον φόντο...

Kallitexnes είπε...

Η τελεία, λογικά, μπήκε για να αποφευχθεί κάποιος να νομίσει ότι ποσταρε μόνο την εικόνα...

George οκ σε διαβάζω απο 2005 όταν ξεκίνησα και εγώ τότε το blogging και τώρα βέβαια το συνεχίζω με τελείως διαφορετικό τρόπο...
Πιστεύω ,λοιπόν, ότι αν σε γνωρίσω θα σε απομυθοποιήσω... όπως απομυθοποίησα τόσους μεγαλώνοντας...
Τελικά ορθολογικός μπορεί να είναι ένας ανθρωπος απόλυτα? Αν είναι, πως μπορεί να συνεχίσει να παρατείνει αυτό που λέγεται ζωή?

-Βασίλης