5.1.07

Be yourself

Be your self. Ή αλλιώς γίνε ράφι, για να μείνεις στο ράφι.

Το απλά να είσαι ο εαυτός σου είναι η πιο ηλίθια συμβουλή που έχω ακούσει από άντρα σε άντρα, από φίλο σε φίλο, από αδερφό σε αδερφό προκειμένου να κατακτήσεις την καρδιά και άλλα πιο ηδονοφόρα όργανα μιας γυναίκας.

Δηλαδή ρε φίλε, τι πα να πει να είναι ο εαυτός σου;

Είναι ο άλλος το ίδιο με σένα για να πάει και να είναι ο εαυτός του; Ο εαυτός του άλλου μπορεί να είναι να νιώθει ανασφάλεια δίπλα σε οποιαδήποτε γυναίκα δεν μοιάζει με τη Τσέσυ Παπουτσή από φόβο μήπως και πει κάτι που θα τον μειώσει στα μάτια της και τελικά του χαλάσει την πιθανότητα (αυτή την πιθανότητα που υπάρχει μόνο στο δικό του σύμπαν, και ποτέ στο δικό της) να του ρίξει μια δεύτερη ματιά, κι αυτή καθώς ψάχνει το σερβιτόρο για να πληρώσει και να φύγει άρον-άρον.

Ή ο άλλος μπορεί να είναι ένας ενοχλητικός φαφλατάς που δε το βουλώνει με τίποτα και πιστεύει πως αν δεν αναφέρει 4 φορές το τρίπτυχο τζιπ-βίλλα-κότερο δε θα του κάτσει η γκόμενα (αγνοώντας παντελώς το ότι τις τελευταίες 87 φορές που έπαιξε τη μικρή του εσωτερική κασετούλα αναφέροντας το τρίπτυχο δε του έκατσε καμία εκτός από την κόρη του απέναντι, η οποία πλέον δε του μιλάει).

Για να μη σου πω ότι μπορεί να πέσεις στη φάση του psycho εν δυνάμει βιαστή ο οποίος στην καλύτερη θα πάρει το τηλέφωνο της κοπέλας από τη φίλη της ασκώντας ψυχολογική βία, θα την παίρνει τηλέφωνο κάθε φορά που περνάει τρόλλευ από την Πατησίων και θα τη στήνει από δίπλα της και κάτω από το σπίτι της για να την πετύχει 'τυχαία' στο δρόμο.

Και φυσικά άφησα για το τέλος την καλύτερη κατηγορία μουρλαμένων, οι οποίοι πιστεύουν πως τελικά οι γυναίκες είναι πουτάνες, συμπέρασμα το οποίο ξεζούμισαν από την εμπειρία της μιάμισης σχέσης (η Ρούλα η κομμώτρια δε μετράει γιατί μιλούσε στο κινητό κατά τη διάρκεια του σεξ και του έλεγε να μη της μιλάει πρόστυχα γιατί ακούει η φίλη της η Τζίνα στο τηλέφωνο).

Έμφαση φυσικά σε αυτό το παράδειγμα έχει η λέξη τελικά, γιατί δείχνει πως αρχικά ο πεπατημένος (αυτός που την πάτησε ντε) είχε άλλη γνώμη, όπως ας πούμε ότι οι γυναίκες δεν είναι πουτάνες, αλλά μετά από ώριμη σκέψη και πολλούς μήνες αγαμίας (η Ρούλα δε μετράει είπαμε) κατέληξε στην τελική του γνώμη, η οποία θα ριζώσει στο μυαλό του και δε του τη βγάζεις με τίποτα. Αφού κι όταν σου εύχεται "και στα δικά σου, με ένα καλό κορίτσι" τελειώνει τη φράση του από μέσα του με το "ποιός το έχασε για να το βρεις εσύ;".

Οπότε λοιπόν, αντί να είσαι ο εαυτός σου, μάγκα, αν δεις πως ο εαυτός σου μάλλον δεν έχει πολλή πέραση στις γκόμενες (Ανώνυμοι σχολιαστές όλου του κόσμου ενωθείτε) τότε γίνε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό σου.

Μπορεί να εκπλαγείς.

13 σχόλια:

AVRA είπε...

δυσκολο να εισαι ο εαυτος σου καπου εχεις δικιο αλλα και να προσποιουμαστε κατι που δεν ειμαστε? αυτο και αν ειναι..!

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι πως η φράση 'να είσαι απλά ο εαυτός σου' ισχύει μόνο για όσους είναι ψυχικά ισορροπημένοι και με αυτοπεποιήθηση. Αλλά θα μου πεις αυτοί δεν αγχώνονται για τα ραντεβού τους, και δεν ζητάνε να ακούσουν συμβουλές του είδους 'να είσαι απλά ο εαυτός σου'.

Μεγάλο το μπέρδεμα!

Ανώνυμος είπε...

Με ξέρεις τώρα ρε φίλε...

...για ποιόν άλλον λόγο θα μπω και θα σχολιάσω, παρά για να διαφωνήσω μαζί σου; :)

Στο προκείμενο:

Be your self.

Και μόνο αυτό. Διότι, οτιδήποτε άλλο πας να γίνεις, θα είναι ψεύτικο, και θα κοροϊδέψεις και τους άλλους, και τον εαυτό σου.

Υπάρχουν (μάλλον) γυναίκες που γουστάρουν να τους μιλούν πολύ, να τις περνάνε για πουτάνες, ή να είναι το λεγόμενο αρσενικό "κατώτερος" απο αυτές.

Λίγες, ή πολλές, ή μόνο μία - πάντως υπάρχουν.

Ένα ταίρι για τον καθένα απο εμάς, είμαι σίγουρος οτι υπάρχει.

Αλλά και έτσι να μην είναι, πάλι μάγκας είσαι:

Be your self.

Γιατι το point δεν είναι μόνο οι γυναίκες, οι γκόμενες, ή ακομα τα λεφτά, η δουλειά, το αυτοκίνητο, ή το σπίτι, το επώνυμο, ή πόσοι σε ξέρουν.

Το point είναι να είσαι καλά με σένα.

Το ζητούμενο είναι να είσαι αυτό που γουστάρεις να είσαι.

Διότι, be your self, δεν σημαίνει μην αλλάξεις. Be your self σημαίνει μην μοιάσεις με κάποιον άλλο.

Αν θέλεις να αλλάξεις, γιατί ΕΣΥ μιλάς πολύ, do it! κανένας φίλος -παύλα- περιοδικο -παύλα- σύμβουλος δεν θα σου πει don't change.

Αλλά αν θέλεις να αλλάξεις γιατί ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ (που γαμάει πολύ, έχει λεφτά, whatever) είναι πιο πετυχημένος, τότε φίλε, ούτε πολύ θα κρατήσει, ούτε τους άλλους δίπλα σου.

Το να αλλάξεις σε κάποιον άλλο είναι κατ' αρχάς εύκολο, μετά γίνεται δύσκολο - και μετά σπας.

Το αποτέλεσμα; Δεκάδες παραδείγματα:

Τύποι παντρεμένοι που τρέχουν στον γκόμενο στην Συγγρού και μετά κολλάνε τις γυναίκες τους διάφορα, τύππισες που ξαναβάφονται στα πενήντα τους σαν τις μουνίτσες που θα ήθελαν να είναι στα είκοσί τους, μανάδες που ψυχωπλακώνουν τα παιδιά τους - γιατί έγιναν μανάδες μόνο όταν όλες οι άλλες φίλες τους έγιναν και αυτές.

Point? είμαστε ότι ήμαστε για κάποιον λόγο. Μίλαμε πολύ ή λίγο, γαμάμε πολύ ή λίγο, φοβόμαστε τις γυναίκες ή τις βαράμε, για κάποιον λόγο.

Αν είναι να διορθώσουμε κάτι που δεν μας πάει, ας διορθώσουμε τον λόγο που προκλήθηκε και όχι το αποτέλεσμα.

Θέλεις να το αλλάξουμε; Don't be fake.

Be true.

Αλλιώς, θα γεμίσει ο κόσμος Μπράντ Πιττ, και οι γυναίκες που θα βαριούνται θα έρθουν σε μένα, τον καραφλούλη.

:)

Your Man είπε...

Βρε συ Σταρκούδε,

Και οι γυναίκες δηλαδή με νύχια, κομμωτήρια, ρούχα, αξεσουάρ, μακιγιάζ που μπαίνουν στο εκάστοτε εργοστάσιο ομορφιάς ανθρώπινες και βγαίνουν θεϊκές γιατί να δικαιούνται να δούνε με τη μία τον πραγματικό εμένα;

Α όχι, θα βάλω κι εγώ την πανοπλία μου και θα βγω...

Ανώνυμος είπε...

:)

Καλά τα λες, αλλά...

...ρε συ Μαν, αν οι άλλοι δεν είναι ειλικρινείς, είναι καλός λόγος για να μην είσαι και εσύ;

Εγώ παντως, όπου τα βλέπω αυτά τα φτιασίδια, την κάνω - νωρίς νωρίς..

Αμα ξεκινάει με ψέμματα το παραμύθι, δεν τελειώνει καλά.

Και βάλε οτι ερωτεύτηκα τις ποιο αυθεντικές γυναίκες που γνώρισα - και δεν έχω βγει χαμένος :)

Ανώνυμος είπε...

Καλά, όσον αφορά τις σημερινές γυναίκες, έχουν πολύ γέλιο:

- βάφουν τα μαλλιά τους
- βάφουν τα χείλη τους
- βάφουν τα μάτια τους
- βάφουν τα μάγουλα τους
- κάνουν bottox, mottox και δε ξέρω και γω τι άλλο για να φύγουν οι ρυτίδες
- κάνουν λιποαναρρόφηση
- φτιάχνουν τις μύτες τους
- φουσκώνουν τα βυζιά τους
- φουσκώνουν τα χείλη τους
- φτιάχνουν τα οπίσθια τους,

και στο τέλος μας λένε ότι "δεν υπάρχουν πραγματικοί άντρες την σήμερον ημέρα". Ενώ εσείς είστε πραγματικές, που αν πιάσει καμιά βροχή στο δρόμο τρέχετε να κρυφτέτε μη χαλάσει το μαλλί και το μακιγιάζ και τρομάξει ο κόσμος με το πρόσωπο που θα φανεί από κάτω. Δε ξέρω γιατί έχουν την αίσθηση ότι κάθε μέρα είναι καρναβάλια...

Ανώνυμος είπε...

Καραφλέ Μπραντ Πιτ,

Βάλε την κόκκινη περούκαααα,

εκείνη που σε κάνει να μοιάζεις με πανούκλααααα

Your Man είπε...

Εγώ κι ο Αρκούδος με κόκκινη περούκα... Φτου μας!

evaki είπε...

Απλά τα πράγματα...

Θες έναν άνθρωπο, που θα αντέξεις και θα σε αντέξει, δίπλα σου; Δείξε ποιός είσαι κι αν κάτσει έκατσε.

Θες να κάνεις την αρπαχτή σου και να περάσεις απλά καλά, μια μέρα ή ένα μήνα; Παίξε το ρολάκι σου, κάνε τη δουλίτσα σου κι άμε παρακάτω.

Απλά και ξεκάθαρα. Προσαρμόζεις τα όπλα στο στόχο που θέτεις. Αν πας μασκαρεμένος να βρεις το "αληθινό", αργά ή γρήγορα θα σπάσεις τα μούτρα σου (και καλά να πάθεις, τον άλλον μην κλαίμε όμως τζάμπα...).

Και παρεπιπτόντως...να είσαι ο εαυτός σου, δε σημαίνει να μην προσπαθείς να αλλάξεις τα στραβά που κουβαλάς και την όποια μαλακία σε δέρνει (όχι εσένα Γιωργάκη, όλους μας). Σημαίνει μην προσπαθείς απλά να τα κρύψεις. Κάνε κάτι να τα αλλάξεις κι αν δεν μπορείς...παραδέξου τα γιατί θα βγουν στην επιφάνεια ούτως ή άλλως κάποια στιγμή και το παραμυθάκι θα τελειώσει.

Ανώνυμος είπε...

Το evaki τα λέει καλύτερα σε μία λέξη, παρά εγώ σε εκατό:

αν σε ενοχλεί κάτι, άλλαξέ το, μην το κρύβεις.

Well said.

Όσο για την κόκκινη περούκα... είμαι και γαυράκι... δεν ξέρω, μπορεί και να μου πηγαίνει :)

vanesssa είπε...

Ας είσαι ο εαυτός σου...αλλά αν δεν αρέσει ψάξε λίγο και για τον άλλο σου εαυτό,κάπου εδώ γύρω θα σου έχει πέσει. :-)

Ανώνυμος είπε...

The first rule of the Community is, you do not talk about the Community.

The second rule of the Community is, you DO NOT talk about the Community.

Be-your-best-self'ly yours

vatraxokoritso είπε...

η πλακα ειναι πως ο καθενας μας βλεπει τον εαυτο του εντελως διαφορετικα απο οτι τον βλεπουν οι αλλοι..
για ποιον εαυτο μιλαμε λοιπον?