7.10.06

Sold

Μάγκες πουλήσαμε. Χωρίς παζάρι.

Όχι επειδή είμαι γατόνι, όχι επειδή είμαι έξυπνος, όχι επειδή η froggy είναι γουρλού, αλλά επειδή έχω γαμηθεί να δείχνω το σπίτι επί 3 μήνες, να βάζω αγγελίες, να βάζω πωλητήρια, να το λέω σε γνωστούς και φίλους και να έχω βάλει όλους τους μεσίτες πάνω στο σπίτι να το πουλήσουν. Κάτι από αυτά θα απέδιδε και ήταν τελικά οι μεσίτες (το χωρίς παζάρι σημαίνει όμως πληρώνεις μεσιτικά, ε!)

Χτες είχα βρει κάποιους που το ήθελαν, όπως είχα βρει και την προηγούμενη βδομάδα. Οι προηγουμενηβδομαδιότες με πήραν Κυριακή και Δευτέρα θα μου φέρνανε τα λεφτά. Όσο τους είδατε εσείς, άλλο τόσο κι εγώ.

Οι χτεσινοί ήταν ένα ζευγαράκι που το ήθελαν κι εγώ τους ήθελα γιατί φαινόντουσαν μια χαρά παιδιά. Αλλά κάτι να πρέπει να τσοντάρει η γιαγιά του ενός, κάτι το ότι μου είπαν για προκαταβολή την Τρίτη, τους λέω ότι δε μπορώ να το κρατήσω χωρίς προκαταβολή.

Σήμερα με παίρνει άλλη μεσίτρια να μου πει ότι βρήκε αγοράστρια και έχει την προκαταβολή στα χέρια της. Και μάλιστα η μεσίτρια κόβει από τη δική της αμοιβή για να γίνει η δουλειά σήμερα.

Καλός ο χαβαλές, καλά τα παιδιά, αλλά όπως είχε πει και ο μεσίτης στην Ανήθικη Πρόταση, You snooze, you lose.

Με την εμπειρία της προηγούμενης βδομάδας των Τώρα θέλω, αύριο δε θέλω και την εμπειρία της δικής μου γιαγιάς που ξεχνάει σήμερα τι είπε χτες και πώς το εννοούσε, δεν τίθεται θέμα. Πήρα τη μεσίτριά τους να τους ενημερώσω. Και όπως ήταν φυσικό, το θεώρησαν μάλιστα ως εκβιασμό από μέρους μου και ότι δήθεν βρήκα άλλους για ανεβάσω την τιμή τελευταία στιγμή.

Και τι να εξηγήσω και σε ποιόν;

Λυπάμαι που δε το πήραν τα παιδιά, αλλά επειδή ο καθένας την πάρτη του κοιτάει, κι εγώ κοιτάω τους 3 μήνες που γαμιέμαι να το πουλήσω, πήρα προκαταβολή από τη σημερινή ενδιαφερόμενη.

Φυσικά, επειδή έκανα την έρευνά μου, 1 στις 4 φορές που έχει δοθεί προκαταβολή σε περιπτώσεις αγοραπωλησίας σπιτιού, η δουλειά μπορεί να χαλάσει από πουστιά του μεσίτη, μαλακία του αγοραστή ή του πωλητή, αλλαγή γνώμης, ή ότι άλλο. Αλλά αυτός ο κίνδυνος υπάρχει άσχετα με το ποιός θα την δώσει την προκαταβολή.

Ενδιαφέρουσα εμπειρία να πουλάς το πατρικό σου. Σε κάνα μήνα τα συμβόλαια...

Το μόνο κακό είναι ότι δεν παίρνω φράγκο από αυτά γιατί πάνε όλα υπέρ της οικογενείας, η οποία αυτή τη στιγμή έχει ανάγκες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η οικογένεια έιχε-έχει ανάγκη και έχεις κι ένα πατρικό να πουλήσεις, για να τα μπαλώσεις...
Αν δεν έχεις πατρικό, τι κάνεις;

Your Man είπε...

Δεν ξέρω. Πας σε γραφείο συνοικεσίων και ζητάς πλούσια νύφη, I guess.