16.10.06

Ich bin ein Berliner *

Μέσα στη βδομάδα πετάω για Βερολίνο.

Δε γουστάρω ιδιαίτερα τα ταξίδια εδώ και καιρό. Μ' αρέσουν οι μετακομίσεις. Να πεις ας πούμε ότι αποφασίσεις να μείνεις για ένα χρόνο στη Σουηδία μέχρι τα μπαλάκια σου να γίνουν μπλε από το κρύο και να πέσουν, και να βαρεθείς να σιχαθεί η ψυχή σου να βλέπει ξανθιές γαλανομάτες.

Αλλά τα ταξίδια με τη βαλίτσα στο χέρι, το ξενοδοχείο και το τρέξε να προλάβεις να δεις μια πόλη και να προλάβεις να μπεις σε φάση που να καταλάβεις την κουλτούρα ενός ολόκληρου λαού. Μπα, δεν τρελλαίνομαι.

Όπως και νά'χει, στο Βερολίνο έχω να πάω από τότε που η ηλικία μου μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού του Ντόναλτ Ντακ, οπότε δέχομαι προτάσεις για το τι να δω, τι να μη δω, τι να φάω και τι καρτ-ποστάλ θέλετε να σας φέρω πίσω για να ποστάρω όταν γυρίσω.




* Είμαι ένα ντόνατ.

7 σχόλια:

sorry_girl είπε...

Το Βερολίνο είναι εκπληκτικό.Πήγαινε και μια βόλτα στο Κρόιτζμπεργκ, δίπλα στο κανάλι.Α!Και στο Quasimodo για Live jazz.
Ζηλεύω ρε!

evaki είπε...

Άσε τις καρτ-ποστάλ...Χώρο στη βαλίτσα έχεις; Απαγωγές αναλαμβάνεις; :-)

Να περάσεις υπέροχα! Και ρε γαμώτο...κι εγώ ζηλεύω!

Ανώνυμος είπε...

Να δοκιμάσεις curry wurst και doneur kebab από τα "βρώμικα" του Βερολίνου...Και φυσικά άφθονη μπύρα με τα συναφή λουκανικο-κρεατο-μεζεδάκια.

Όσο για ψυχαγωγία, άρτον και θεάματα, το Βερολίνο είναι ιδανικό για όλα τα γούστα. Ρώτα από δω, ρώτα από κει, δες τα φυλλάδια από το ξενοδοχείο, ρίξε μια ματιά σε κανένα περιοδικό τύπου Αθηνόραμα και δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις... Ή απλά περπάτησε στο Βερολίνο: θα ανακαλύψεις θησαυρούς :)

An-Lu είπε...

Δεν έχω πάει -ακόμα- αλλά υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ πράγμτα να δεις και να κάνεις!

ΥΓ Ξέρω, δεν σε φώτισα, αλλά φρόντισε να ΜΗΝ φέρεις "κομματάκι του Τείχους" για σουβενίρ!!!!

. είπε...

εγώ θέλω έναν ξανθό, γεροδεμένο, δίμετρο , μεταλλά γερμανό =)

AsGoodAsItGets είπε...

Μη δοκιμάσεις curry wurst. Είναι μια μεγάλη μαλακία. Οι λέξεις "γερμανική κουζίνα" μαζί είναι ένα (κακό αν ζεις στη Γερμανία) ανέκδοτο.

Άμα θες βέβαια sony και καλά να δοκιμάσεις γερμανική κουζίνα (χαχαχα-αχ) φα΄το.

AsGoodAsItGets είπε...

Ά, και τα doner kebap είναι των Τούρκων φυσικά :Ρ