12.10.06

Σας παρακαλώ, παραπληροφορίστε με!

Starbucks and McDolands

Μου ήρθε αυτή η εικόνα με email, η οποία προειδοποιούσε για τους κινδύνους των προϊόντων που σερβίρουν οι μεγάλες και κακές αμερικάνικες αλυσίδες Starbucks και McDonalds που θέλουν να μας δηλητηριάσουν.

Μέχρι εδώ καλά, έτσι; Άλλωστε είναι γνωστό πως κάθε αλυσίδα θέλει να κάνει κακό στους πελάτες της και να τους σκοτώσει. Τη συμφέρει, γιατί εξυπηρετεί στην πραγματικότητα τα κρυπτο-εβραϊκά των Σοφών της Σιών, οι οποίοι θέλουν να αφανίσουν όλους τους άλλους πολιτισμούς από προσώπου Γης.

Κάθε φορά λοιπόν που μπαίνετε σε ένα αμερικάνικο κατάστημα, προσέξτε. Αυτό που σας σερβίρουν είναι στην πραγματικότητα ένα δηλητήριο με αργή δράση. Τόσο αργή που είναι πολύ πιθανό να κάνει μια ολόκληρη ζωή να σας σκοτώσει. Και αυτό ακριβώς αποδεικνύει και τη μεγαλοφυία των Σοφών της Σιών και του αμερικάνικου Πενταγώνου, το οποίο πειραματίζεται επάνω μας με τα νέα του βιολογικά όπλα που έχουν κωδικά ονόματα όπως Big Mac και Grande Latte.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πώς σύμφωνα με αυτό το δημοσιεύμα, η Pepsi εμφανίζεται ως ένα υγεινό εναλλακτικό προϊόν, αφού περιέχουν μόνο 25 mg καφεΐνης. Αντίθετα, ένας κακός και διαβολικός Φραπουτσίνο περιέχει 80-160 mg καφεΐνης.

Πόσο κακό είναι αυτό, θα μπορούσε να πει κανείς; Τόσο που η WADA (World Anti Doping Agency) απαγορεύει τη χρήση καφεΐνης στους αθλητές. Ούτε Coca Cola δε μπορούν να πιούν πριν αγωνιστούν οι άνθρωποι, να χέσω εγώ Ολυμπιακό σπόνσορα!

Ξαναγυρνάω όμως στην εύπεπτη εικονίτσα που μας σερβίρανε Τα Νέα και το WSJ.

Πόση καφεϊνη λοιπόν έχουν τα 228 γραμμάρια (8 oz) από άλλες απολαύσεις:
  • Τσάι: 60 mg καφεΐνης
  • Espresso και ελληνικός: 400 mg καφεΐνης

Με λίγα λόγια, ο "δικός μας" καφές είναι πιο βλαβερός, αλλά θέλουμε να δείξουμε πως οι Αμερικάνοι είναι κακοί άνθρωποι και μας εκμεταλλεύονται γι αυτό προσφέρουμε κι ένα γραφικό που χωρίς να πούμε εμείς κάτι άλλο (για να μη μας πούνε και ψεύτες) πιάνει τους Αμερικάνους στα πράσα.

Ρε δε πάτε να μαζέψετε καμιά μπανάνα που θα μας πείτε ότι οι άλλοι είναι οι κακοί;

Ξέρουμε να βγάζουμε τα μάτια μας και μόνοι μας, thank you very much.

13 σχόλια:

civil είπε...

Τώρα που έμαθα τι παθαίνεις με 340 γρ φραπουτσίνο, μπορώ να προβλέψω πως με 340 γρ φραπεδιά μπορεί να πεθάνεις. (ή με 340 γρ ελληνικό μπορεί να σε τρέχουν στο Δρομοκαϊτειο-έτσι γράφεται;)

ΥΓ Τρελένομαι για Starbucks.

civil είπε...

YΓ2 Μάλλον,
Τρελαίνομαι για Starbucks.

AVRA είπε...

καλημερα,

διαβαζοντας το ποστ , μου ηρθε στο μυαλο το
'' Πόσο γλυκά με σκοτώνεις
με την αγάπη σου αυτή
άκόμα κι αν με πληγώνεις
όλα για σένα
δεν έχω άλλο από σένα
δεν έχω άλλο από σένα στη ζωή ''

Ε λοιπον αν ειναι να παω απο φραπουτσινο..ας παω...το προτιμω!!!

Λύσιππος είπε...

Γιατί σε παραξενεύει η πραγματικότητα; Παν μέτρον άριστον.

Τα περί θερμίδων είναι αληθινά, ιδίως αν συγκριθούν μίλκσέικ και μπέργκερ. Το δεύτερο αυτό καθεαυτό είναι λιγότερο φορτωμένο με λίπη από τις (τηγανητές) πατάτες.

Αλήθεια τί έγινε το σουβλασερί;

Marina είπε...

Βλακείες. Τρελλαίνομαι για εσπρέσσο, 4 την ημέρα πίνω..
Και τα burgers μου αρέσουν πολύ, συχνά τα τρώω..
Ας τους να λένε

Ανώνυμος είπε...

Ρε πάμε καλά;

Δεν πάνε να βρούνε τι βάζουν κάποιοι μέσα στο γύρο και τα κεμπάπια που τα τρώμε πολύ περισσότερο από τα χάμπουργκερ των μακντόναλντς;

Κουφάλες ακτιβιστές της πούτσας όλοι!

Your Man είπε...

Ο McFly έχει δίκιο.

Τα καθημερινά μας "σπιτικά" και ελληνικά φαγητά δεν είναι αθώα.

1 μερίδα μουσακά: 700 θερμίδες
1 μερίδα παστίτσιο: 690 θερμίδες

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μια μέρα θα πάμε στα θυμαράκια, τουλάχιστον ας πάμε χορτασμένοι...και στην τελική υπάρχει κάτι που να μην σε σκοτώνει τη σήμερον ημέρα? Τι σημασία έχει αν θα είναι αμερικάνικο, ελληνικό, ιταλικό κτλ. κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Το είχα πετύχει και εγώ - μοιράστηκε με mail μαζί με ένα άλλο που λέει οτι τα starbucks (ακου Star Bucks!) τα έχουν ισραηλινοί που χρηματοδοτούν την σφαγή των παλαιστινίων(!).

Άλλα τρίχες, άλλα σοβαρά, άλλα ανόητα.

Ας υποθέσουμε οτι η έρευνα για την διατροφική αξία είναι σωστή.

Αυτο που δυσκολεύομαι να καταλάβω απο το post και τις αντιδράσεις, είναι γιατι διαμαρτύρεστε για την έρευνα, και όχι για τα αποτελέσματα.

Δεν το παίζω biofreak, προφανώς, και τα κιλάκια μου τα έχω (και τα παραέχω) και την κακή μου διατροφή την κάνω, και Starbucks παίρνω...

...αλλά μου φαίνεται οτι η υπερπληροφόρηση είχε αντίστροφα αποτελέσματα: αντί να πετάξουμε τις αηδίες που τρώμε, πετάξαμε τις έρευνες.

"Κάπου διάβασα οτι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο - και το 'κοψα. Το διάβασμα" - τέτοιου τύπου αντίδραση.

Η αντιδράσεις "και τι άλλο να φάω", "όλα δηλητηριώδη είναι", "ας το φάω και ας πεθάνω", κάθε φορά που τις βλέπω με αφήνουν άναυδο.

Μπορεί να έχω λάθος, αλλά προτιμώ να ξέρω και να τρώω - και να αντιμετωπίζω τις (συχνά αντιφατικές) έρευνες ως αναγκαίο κακό, απο το να κλείνω τα αυτιά μου ή να αστειεύομαι και/ή να θυμώνω που μου τα λένε...

Αυτά που λέει ο ποιητής στο γράφημα (ή ειρησθω εν παρώδω αυτά που λέει ο Ευαγγελάτος στην τηλεόραση) - τα περισσότερα δεν τα είχα καν φανταστεί.

Θεωρώ οτι είναι τόσο ακραία και ενοχλητικά, που προτιμώ να χαλάω τον ύπνο μου, και να είμαι υποψιασμένος, παρά να αλλάζω κανάλι και να τρώω (ή να χρησιμοποιώ ή οτιδήποτε) αμέριμνος.

Μπορεί πάλι να είμαι εγώ έτσι, δεν σας κακίζω. Απλώς μοιράζομαι την έκπληξή μου...

An-Lu είπε...

Σαφώς και πρέπει να κόψουμε...






τις έρευνες!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει περίπτωση να κόψω το φραπουτσίνο και οτιδήποτε άλλο ανθυγιεινό από τα starbucks! Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να τρώω burgers.Ούτε σουβλάκια,ούτε πίτσες,ούτε οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνεται στο καθημερινό μου διατροφολόγιο...ότι κι αν ακούσω!Δεν πίνω (πολύ),δεν καπνίζω (καθόλου),αλλά, το junk food όπως και να το κάνεις είναι απόλαυση...

Ανώνυμος είπε...

Ψιλο-ενδιαφέρον τεστάκι:
http://www.energyfiend.com/death-by-caffeine/
:p

Ανώνυμος είπε...

Σιγά με περιμέναμε αυτούς για να δηλητηριαστούμε... Μπορούμε και μόνοι μας ρε!