8.12.05

Μου κλέψανε το αυτοκίνητο!

Κατεβαίνω από το σπίτι και ψάχνω το κλειδί του αυτοκινήτου στις τσέπες μου. Φορούσα μπουφάν, κολλεγιακό με τσέπες και πεντάτσεπο τζιν, οπότε μου πήρε ώρα να ψάξω όλες τις τσέπες και μετά να τις ξαναψάξω.

Σκέφτομαι πως ξέχασα το κλειδί στο σπίτι οπότε παίρνω το ασανσέρ και ξανανεβαίνω για να το ψάξω. Σήμερα η βόλτα μου είχε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, χαρτιά, σφραγίδες και τέτοια και το κλειδί μπορεί εύκολα να χάθηκε κάπου μέσα σε όλα αυτά (τα Renault δεν έχουν κλειδιά αλλά κάρτες για κλειδί που είναι ιδίαιτερα ευάλωτες σε ανθρώπους-χρυσόψαρα).

Έχω αργήσει να πάω στο χορό, ψάχνω όλο το γραφείο, μετά όλα τα χαρτιά, μετά τα μπλοκάκια. Ξαναψάχνω τσέπες, κοιτάω πίσω από έπιπλα.

Σε μια φάση παγώνω συνειδητοποιώντας ότι τα κλειδιά δεν είναι μέσα στο σπίτι.

Βγαίνω στο μπαλκόνι να δω αν τα βλέπω κάπου κοντά στο αυτοκίνητο. Και βλέπω πως το αυτοκίνητο λείπει. Και όπως κρεμιέμαι από το κάγκελο, μένω κάγκελο.

Μπαίνω μέσα: "Μου κλέψανε το αυτοκίνητο!"

Είναι βέβαια ασφαλισμένο από όλες τις μπάντες, αλλά το να σου κλέψουν το αυτοκίνητο σημαίνει πως μέχρι να το βρούνε ή να μη το βρούνε θα περάσουν 2 μήνες χωρίς αμάξι, δε θα σου δώσουν όλη την αξία, χάνεις ότι έχεις μέσα και μπαίνεις σε μια λούπα τεράστια για να ξαναπάρεις αυτό που είχες.

Και θυμάμαι μέσα ότι είχα μέσα χαρτιά και συμφωνητικά αναντικατάστατα. Πίκρα.

Κάθομαι στο γραφείο. Κοιτάω την οθόνη χωρίς να βλέπω. Σηκώνω το βλέμμα μου μετά από ώρα με την πίεση να χτυπάει κόκκινο και κοιτάω τον κάδο ανακύκλωσης. Τον κοιτάω και νιώθω κάτι να μου έρχεται. Όχι, όχι δεν ήταν εγκεφαλικό.

Ήταν η ανάμνηση ότι πριν από πέντε ώρες το άφησα το αμάξι στο βενζινάδικο για να μου το πλύνουν.

Ρε άστραψε το μάτι μου!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μουχαχαχα! Τι παιγνίδια παίζει το μυαλό μας καμια φορά! Εγώ μια φορά έχασα το flashακι μου και το βρήκα μετά από καμια βδομάδα, στο συμμάζεμα! Είναι και κούτσικο το άτιμο μόλις 4 εκατοστά μήκος και πέντε χιλιοστά πλάτος... Αν αγχώνομαι τώρα για το flashακι που είμαι φοιτητής, που να είχα και αυτοκίνητο δηλαδή!

vasvoe είπε...

Ευτυχώς ρε σύ, το φαντάζεσαι; Πω πω μεγάλη ανακούφιση πρέπει να σου'ρθε!!

Άντε και από δω και στο εξής τα κλειδιά-κάρτα στο λαιμό είναι και της μόδας αυτά τα key hangers.

twocows είπε...

Έλα ρε συ και με τρόμαξες. Στη μέση περίπου νόμιζα ότι θα έλεγες ότι θυμήθικες ότι το πούλησες :P

Marina είπε...

Ας το καλό και με τρόμαξες. Εχω ζήσει αντίστοιχη απόγνωση όταν κάποτε πάρκαρα το αυτοκίνητο κοντά σε φιλικό σπίτι και ξέχασα μετά που το είχα παρκάρει..ειχα κάπως πιεί.. η αγωνία για όλα αυτά που έγραψες + το ότι μέσα στο αυτοκίνητο αφήνω και άλλα πολλά πράγματα, ομπρέλλες, έξτρα παπούτσια, κουβέρτα, γυαλιά, κυάλια, φωτογραφική μηχανή..ξέρεις τώρα..οπότε το γεγονός ότι δεν θυμόμουνα μου ήρθε σαν κάποιος να μου τόκλεψε..κεραυνός

alex είπε...

ΝΑ! (e-μούτζα)χαμένε
προς στιγμήν στεναχωρέθηκα.

. είπε...

και μετά θάβεις την κοπελίτσα που ξέχασε τι χρονιά έχουμε....

Chrisa είπε...

Άσ'το καλό και με κοψοχόλιασες!!! Αυτό πάντως το γεγονός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μου εφιάλτες... Μια φορά με μια φίλη μου πάμε να πάρουμε το αμάξι στης από εκεί που το έχει παρκάρει και δεν το βρήκαμε... Το είχε πάρει γερανός διότι ήταν παρκαρισμένο σε γωνία... Μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε μας είχαν κοπεί τα πόδια!!!!

alombar42 είπε...

Σε νοιώθω απολύτως :)
Φοιτητής στην Πάτρα, έχω παρκάρει κάπου στη Γεωργίου και είμαι με παρέα μέχρι αργά. Το τι άγχος τράβηξα (μου το κλέψανε και να λύνονται τα γόνατά μου) και τι περπάτημα έκανα μέχρι να το βρω τελικά 5 δρόμους πιο πέρα δε λέγεται.

Ανώνυμος είπε...

6 xronia prin, ksipnaw prwi prwi na paw tin kopela mou stin (prwti mera!) douleia. To parking space mou itan adeio. Mou pire 5 lepta na siniditopoiisw pws oxi, den to exw parkarei allou exthes (etsi gia alagi), den kilane mona tous ta amaksia, oute pane gia katourima to bradi.
2 weeks later, i asteinomia mou to briskei, deka mila poio pera, sakatemeno.

Rest in pieces.

Unknown είπε...

"...Και όπως κρεμιέμαι από το κάγκελο, μένω κάγκελο...."

χαχαχα.. Τρελό γέλιο..! Τέλος καλό.. όλα καλα..

Lili είπε...

και μετά θάβεις την κοπελίτσα που ξέχασε τι χρονιά έχουμε....



Me καλυψε η Μαριλινα...
και προσωπικα δεν στεναχωρεθηκα, διοτι ΑΝ ειχε κλαπει το αυτοκινητο σου, το τελευταιο που θα εκανες θα ηταν να το γραψεις στο μπλογκ.

(τουλαχιστον οχι αμεσως)


Ηξερα οτι καποιο καλε εντ θα ειχε...
Φιλακια

Melina's Art είπε...

Τουλάχιστον, τελικά, έχεις και κλειδιά και αυτοκίνητο.
Εγώ που έχω αυτοκίνητο αλλά δεν έχω κλειδιά;;
Κλείνω τώρα μια εβδομάδα και 2 μέρες που τα ψάχνω και δε τα βρίσκω. Ούτε το εκκρεμές μου δε ξέρει να μου πει που βρίσκονται!

Your Man είπε...

Μελένιο μου κουρκουμπίνι, άστα να πάνε κωλοζωή.

Μην πεις πως στο είπα εγώ, αλλά νομίζω στα έκρυψε ο σκύλος. :)