25.10.05

Προσοχή πελάτες της Alpha Bank!!

Μόλις κυκλοφόρησε ένα μούφα email το οποίο σας ζητάει να βάλετε τα στοιχεία σας για το web banking της Alpha Bank. Το email φαίνεται να έρχεται από την Alpha Bank (και όχι τυχαία, την τράπεζα με τους μισούς λογαριασμούς web banking στην Ελλάδα).

Μόλις τους ειδοποίησα, αλλά επειδή δε νομίζω να κάνουν κάτι μέχρι το πρωί, το δημοσιεύσω για να μην πιαστεί κανείς κορόιδο. Αν και πιστεύω πως έτσι ανορθόγραφο που είναι και με το ότι το site δεν οδηγεί παρά σε redirection στο site της Alpha Bank (για την ώρα), μάλλον πρόκειται για φαρσέρ ή για κάποιον που δοκιμάζει να δεί πόσοι θα κλικάρουν στο link.

Όπως και να έχει, δεν ξεχνάμε πως μια τράπεζα δε μας ζητάει ποτέ τα στοιχεία μας από το Internet, και ειδικά passwords, PINs και τέτοια πράγματα,ναι;

Το περιεχόμενο του email (με λογότυπο και γραμματοσειρά της Alpha Bank) είναι το εξής:






Αγαπιτέ πελάτη της Ιντερνέτ-Τράπεζας!
Επειδή η κατάσταση με Οnline - Τράπεζες στη χώρα μας είναι σήμερα πολύ δύσκολη, η κυβέπνιση της Ελλάδας παρακάλησέ μας να κάνουμε τον έλεγχο για όλους τους Online - λογαριασμούς της δηκής μας τράπεζας να μάθουμε αν υπάρχουν "λογαριασμοί μιας μέρας", τους οποίους χρησημοποιούν οι εγκληματίες για να αποπλύνονται τα κλεμμένα λεφτά. Δια ταυτα σας παρακαλούμε πολύ σοβαρά να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο της επιβεβαιώσεις λόγαριασμού στη επίσημη μας Ιντερμετ-σελήδα.

Οι λογαριασμοί, που δε θα επιβεβαιοθούν ως της 27.11.05, θα παγώνονται για ακαθόριστο καιρό πριν γίνει φανερό πως ακριβώς έχουν δημιουργηθεί και εκμεταλευθεί. Ο έλεγχος αυτος είναι επίκαιρος οχι μόνο για ιδιωτικούς μας πελάτες, αλλα για όλους σας.

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Σας ζητούμε συγνώμη για τις ενοχλήσεις που προκύπται απο τη διαταγή της παρούσες εκδήλωσης και ελπίζουμε για την κατανόηση και την βοήθειά σας.

Με σεβασμό,
Υπηρεσία ασφάλειος
Τράπεζα Alpha Bank


6 σχόλια:

ΒΕΕΜΩΘ είπε...

Ήταν ένα πραγματικά απολαυστικό μεηλ, ότι πρέπει για συνοδευτικό του πρωινού καφέ. Η Alpha, παρεπιπτόντως, έβγαλε ενημερωτική ανακοίνωση στην επίσημη ίντερμετ-σελήδα της.

http://www.alpha.gr/page/

Ωστόσο, με προβληματίζει το γεγονός ότι έλαβα το μέηλ ακριβώς μια μέρα αφού άνοιξα λογαριασμό...

vatraxokoritso είπε...

Εγώ έτσι όπως το διαβάζω το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι έχουν κάνει μετάφραση από τα αλβανικά σε αυτόματο μεταφραστή!!!

Υγ. έμαθαν ότι έρχεσαι και από το πρωί μας έχουν σκίσει σε χαμηλές πτήσεις τα F16
:-p

Katerina ante portas είπε...

Το άκουσα στη ραδιοφωνική συχνότητα της ΝΕΤ, ως ανακοίνωση της ασφάλειας, χωρίς να πουν όνομα Τράπεζας.
Πρόκειται για απάτη εκ Βραζιλίας παρακαλώ!
Τώρα το λένε και στα δελτία ειδήσεων!

Your Man είπε...

Υγ. έμαθαν ότι έρχεσαι και από το πρωί μας έχουν σκίσει σε χαμηλές πτήσεις τα F16

Άλλοι σας σκίζουν με ε-πηδήξεις, κι άλλοι... :-X

Your Man είπε...

Μήπως να βγω στα κανάλια που ήμουν ο πρώτος που μετέσωσε αυτή την είδηση σε αποκλειστικότητα πριν το πάρουν πρέφα στην Alpha Bank;

Ιδού ένα παράδειγμα το πώς ειδησεογραφούν οι bloggers! :)

Πού είναι οι παπαράτσι να με φωτογραφίσουν τώρα πού 'γινα σταρ;

vatraxokoritso είπε...

Είχα δίκαιο τελικά για τον μεταφραστή!!!

Υγ. είδες πως τα ταιριάζει- απονήρευτα -όλα το ξανθό κεφάλι μου?
Το θέμα αγαπητέ Γιώργο είναι ότι μόνο σε ε-πηδήξεις μας σκίζουν …
χαχαχαχα!!!!