13.5.05

Και τώρα μπορείτε να πα να γαμηθείτε...

Λάθος καταλάβατε. Δεν τους το λέω εγώ. Αυτοί μου το λένε.

Τι θέλεις κύριε; Internet Cafe θέλεις; Έλα εδώ.

Αφενός πάρε το Νόμο 3037/2002 που σου λέει ότι είσαι παράνομος. Όλα τα Internet Cafe στην Ελλάδα είναι παράνομα. Παέι και τελείωσε. Λειτουργούν υπό την ανέχεια του Νόμου, όπερ σημαίνει πως οποιαδήποτε στιγμή μας στραβοκοιτάξεις, σε μπουζουριάζουμε και πας αυτόφωρο. Και μπορεί να σου είπαμε ότι θα τον καταργήσαμε το νόμο από Σεπτέμβρη (όχι τίποτα άλλο, αλλά μας λείπουν κάτι λεφτά για φρουτάκια) αλλά δεν υποσχόμαστε και τίποτα. Άσε που μπορεί μετά να σου βάλουμε άλλο χαράτσι, όλο και κάτι θα σκεφτούμε.

Δε σε πειράζει που θα είσαι όσο νόμιμος είναι και ο Νιγηριανός με τα πλαστά CDs; Εντάξει, τότε να σου πούμε τα περαιτέρω: Θέλεις ούτε ένα, ούτε δυο αλλά ΕΝΝΕΑ δικαιολογητικά.
Σου φαίνονται λίγα είπες; Καλά, για να σε δω να περνάς από το Υγειονομικό χωρίς να ξέρεις άμα χρειάζεσαι μία ή δύο τουαλέτες και ΟΤΑΝ αποφασίσουμε να περάσουμε, τα ξαναλέμε.

Γιατί αν έχεις μία, μπορεί εμείς να θέλουμε δύο. Και αν έρθεις να μας ρωτήσεις εκ των προτέρων θα σου πούμε πως δεν ξέρουμε πόσες θέλεις, λες και δεν την έχουμε ξανακάνει τη δουλειά.

Και τι μας νοιάζει εμάς κύριε που έδωσες εγγύηση δυο ενοίκια στον ιδιοκτήτη; Όποτε θέλουμε θα έρθουμε. Ρώτα και τον απέναντι που πήγαμε μετά από 3 μήνες.

Α για κάτσε, πώς το είπες αυτό που θες να ανοίξεις; Internet CAFE; Δηλαδή θα σερβίρεις και καφέ; Άσε τα σάπια ρε που δε θα σερβίρεις καφέ, δε σε βλέπω εγώ τι λαμόγιο που είσαι; Δε μπορείς να πάρεις άδεια για καφέ, δε σε καλύπτουν τα τετραγωνικά.

Ποιά υπουργική απόφαση θες ρε; Θα μου πεις εμένα ότι έχει άδεια ο απέναντι; Ο απέναντι έχει άδεια γιατί είναι ο μπατζανάκης του φίλου της γυναίκας του Δημάρχου. Και αυτουνού χαριστικά του τη δώσαμε και δε χρειάστηκε να βάλει το χέρι πολύ βαθειά στην τσέπη. Αλλά τι το κάναμε εδώ; Φιλόπτωχον ταμείον; Θα έρθουμε όποτε θέλουμε και θα βγάλουμε ότι πόρισμα θέλουμε. Άντε, γιατί άμα με εκνευρίσεις μπορεί να χάσω και την αίτησή σου μετά από 3 μήνες και φτου κι απ' την αρχή.

Δε μου λες...

Πυροσβεστική πήγες; Τι ποιά Πυροσβεστική ρε στραβάδι, έβγαλες πιστοποητικό πυρασφάλειας; Όοοοοχι; Για πήγαινε να σε δω. Όχι γιατί ο διπλανός σου ο φούρνος που πήγε Πυροσβεστική πήρε το πιστοποιητικό σε δύο μόνο χρόνια. Ήθελα νά'ξερα, ΛΑΔΙ δεν βάζουνε αυτοί στα κουλουράκια τους; Πώς περιμένουν να πάρουν άδεια χωρίς λάδι, μου λες;

Άντε και τα έκανες όλα αυτά. Φέρε μου μια κάτοψη του χώρου. Και τι κάτοψη είναι αυτή; Εδώ λέει 55 τετραγωνικά. Πώς θα χορέσουν 50 υπολογιστές σε 55 τετραγωνικά; Έχει και πατάρι; Πούντο; Άμα δεν είναι στην κάτοψη, δεν υπάρχει. Τι έκανε λέει; Να έρθουμε να το δούμε; Να μας φέρει φωτογραφίες; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Άκου πουλάκι μου. Δε με ενδιαφέρει εμένα πως το έχει δηλωμέο το ακίνητο ο ιδιοκτήτης για να γλυτώσει την εφορία. Εμένα με ενδιαφέρει πως δεν το βλέπω. Και αν εγώ δε το βλέπω, για μένα δεν υπάρχει και άντε τρέχα βρες τα με την πολεοδομία.

Και έστω ότι τα βρήκες με την Πολεοδομία, δε μου λες... Με τι ασφάλεια θα σηκώσεις 40 υπολογιστές; Με τη σαραντάρα που έχει το ακίνητο; Εμ βέβαια χρειάζεσαι παραπάνω ισχύ, ρώτα και το Σπύρο τον ηλεκτρολόγο. Σπύροοοοοοοο, έλα δω. Πες στον κύριο εδώ πέρα πως δε τους σηκώνει αυτούς τους υπολογιστές αυτή η ασφάλεια. Και πες του επίσης πως δεν του δίνουμε παραπάνω, δε πα να βαράει τον κώλο του κάτω.

Να τους κάνει 20 τους υπολογιστές. Και τι με νοιάζει εμένα άμα δε βγαίνεις ρε φίλε με 20 υπολογιστές; Ας πρόσεχες.

Και πού'σαι; Πήρες άδεια από τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας για να ανοίξεις Internet Cafe; Πούντηνα; Θέλω να πας στους ενοίκους της πολυκατοικίας και να σου υπογράψουν πως είναι σύμφωνοι με τη δημιουργία Internet Cafe. Και τι με νοιάζει εμένα αν δεν τους βρίσκεις επειδή μένουν Γερμανία; Χωρίς αυτό δεν ανοίγεις φιλαράκο.

Τουλάχιστον στην Εφορία έκανες έναρξη; Δεν στην κανουν; Γιατί; Επειδή η εταιρία που δούλευες και πτώχευσε δε σου είχε πληρώσει τα ένσημα και εμφανίζονται ως εκκρεμότητα και έτσι δε μπορείς να αλλάξεις ταμείο; Και εγώ τι να σου κάνω ρε φίλε; Στον πρώην εργοδότη σου να τα πεις αυτά.

Μεταξύ μας ρε φιλαράκι, τι το θες το Internet Cafe, αφού ούτως ή άλλως σε 3 μήνες θα σου φέρει ο ΟΤΕ τη γραμμή και μέχρι τότε θα έχουν επεκταθεί προς τα εδώ οι μεγάλες αλυσίδες που θα σε κλείσουν την άλλη μέρα.

(Στον διπλανό) Ρε κοίτα κάτι περίεργους που δε θέλανε να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και να έχουν όλη την εξουσία στα χέρια τους...

3 σχόλια:

alex είπε...

ΟΥΦ....
Αγχώθηκα...νοιώθω τον πόνο σου
ου μπλέξεις!!!
Καλύτερα στον ΟΑΕΔ....επίσκεψη μια φορά το μήνα,ούτε καλημέρες ούτε πολλές κουβέντες :Ρ
Ελλαδάρα...!

Sakis Rizos είπε...

Η ψωροκώσταινα ποτέ δεν πεθαίνει. Κλαυσίγελος.

kkk είπε...

Ωραίο ποστ!

Με ενέπνευσε και εμένα μάλιστα να γράψω!

Βασικά, όπως το κόβω εγώ, πρέπει όλοι εσείς οι ταλαίπωροι, να κάνετε καναν σύλλογο (Προστασία Δικαιωμάτων του Πολίτη, η κάτι ανάλογο φαμφαρόνικο), και να τους κυνηγήσετε αλύπητα.

Όλους αυτούς τους μικρο-δικτατορίσκους. Βρείτε καναν έξυπνο δικηγόρο, να σας πει ΑΚΡΙΒΩΣ τί παραβιάζουν, και μετά τρεχάλα στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια με ΚΑΘΕ ευκαιρία. Ωσπου να σιχαθούν να σας βλέπουν. Ωσπού να έχει γίνει η χώρα πλήρως ρεζίλι. Ωσπου να κινδυνεύουν τα επιδόματα.

Εδώ λέμε, The squeaky wheel gets the grease, and never a truer word spoken, στην περίπτωσσή σας.

Όχι μόνο κλάμα στα blog, κυνήγι, μηνύσεις κατα του δημοσίου για απώλεια εισοδήματος, τέτοια πράγμματα...

Άλλη λύση δεν βλέπω, sorry...