4.7.06

4 Ιουλίου 2084

Ξυπνάς γλυκά γλυκά με το τεχνητό χάραμα που έχει το ξυπνητήρι σου.

Στην υπόλοιπη Αθήνα, ο ήλιος είχε ανατείλει μιάμιση ώρα πιο πριν και έχει ήδη γεμίσει τις μπαταρίες του Lexus σου, το οποίο είναι έτοιμο για πτήση.

Κάθε φορά που πας για κατούρημα θυμάσαι τον πωλητή στο κατάστημα σωμάτων που σου έλεγε να επιλέξεις το μοντέλο που είχε τη δυνατότητα να διαλύει τις ακαθαρσίες σου και τις μετατρέπει σε άοσμο αέριο.

Αλλά εσύ ήθελες δεν ήθελες. Είσαι παλιομοδίτης και δεν έχεις τόση εμπιστοσύνη στην τεχνολογία.

Η λεκάνη σου, ενώ κατουράς, σου μετράει το ζάχαρο. Ήπιες πολύ χτες βλέπω, σου λέει το ανθρωποειδές που έχεις επιλέξει για γκόμενα αυτό τον καιρό, μέχρι να τη βαρεθείς και να την πας για απόσυρση.

Δεν έχεις όρεξη. Λες τη λέξη κλειδί και εξαφανίζεται από μπροστά σου.

Ενώ κάνεις ντους, η ενσωματωμένη ζυγαριά στέλνει σήμα στο ψυγείο να σου δώσει πρόσβαση μόνο στο άπαχο τυρί, και στο φούρνο πολυμικροκυμάτων να μην σου ξεπαγώσει την ομελέτα. Μόνο ο γιατρός σου μπορεί να τα ξεκλειδώσει αυτά τα διαολομηχανήματα.

Κοιτάς έξω και συνειδητοποείς πως κάπου τέτοια εποχή θα ήταν καλοκαίρι, αν οι εποχές υπήρχαν ακόμα όπως τότε που ήσουν παιδί.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2048, ημερομηνία που λιώσανε οι μεγάλοι πάγοι στο Βόρειο Πόλο και προκαλέσανε το θάνατο 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη γη, η ζωή δεν ήταν όπως πρώτα.

Ήσουν τυχερός που είχες ακολουθήσει τότε, στα 70 σου, εκείνη τη γκόμενα στον Άρη. Σιγά μη σε γούσταρε αν δεν είχες κάνει την αλλαγή σώματος το '45. Ας είναι καλά η Μαρία, η κόρη σου από τον 8ο γάμο σου, που σε είχε πρήξει πως ήταν καιρός για μια αλλαγή.

Όταν γεννήθηκες αλλαγή ήταν να βάψεις τα μαλλιά σου. Τα πράγματα όμως αλλάξανε. Το '45, αλλαγή ήταν να πας σε ένα κατάστημα, να σου ανεβάσουν τα περιεχόμενα του εγκεφάλου σου σε μια κάψουλα και να τα κατεβάσουν σε ένα νέο σώμα.

Το σώμα που πήρες από το ράφι είχε άριστες προδιαγραφές, αλλά κι αυτό το βαρέθηκες πλέον.

Ακόμα δεν έχεις συνηθίσει πλήρως το νέο γυναικείο σου σώμα, και δε μπορείς να καταλάβεις γιατί κάποιες φορές ανταποκρίνεται διαφορετικά από ότι τα 2 παλιά αντρικά σου.

Άλλη φορά δεν ξαναγοράζω κορεάτικα, σκέφτεσαι. Είναι γεμάτα bugs.

Η αιώνια ζωή είχε αρχίσει να γίνεται πρόβλημα. Παρόλο που το κόστος ενός body transplant κοστίζει μόνο 350 globo (η αντιστοιχεία του globo έχει κλειδώσει στο 1 παλαιό ευρώ και 1 παλαιό δολλάριο, από το 2019 που ενώθηκαν οι χώρες του τότε ΝΑΤΟ), ακόμα και αυτό είναι απαγορευτικό για το μισό πληθυσμό της Γης.

Κατακαημένη Γη. Ελάχιστοι επιλέγουν να ζήσουν πλέον σε αυτή. Μόνοι όσοι επιβλέπουν κάποιους τριτοκοσμικούς και κάτι Αναρχικοί που δεν θέλανε να δεχτούνε την τεχνολογία της εξερεύνησης του διαστήματος.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της είναι οι τριτοκοσμικοί. Αυτοί που ζούνε ακόμα σε καταστάσεις απάνθρωπες λόγω έλειψης τεχνολογίας.

Ξυπνάνε, πάνε στις δουλειές τους, χάνονται στα συναισθήματά τους, πήζουν στην κίνηση, τρώνε προϊόντα της "μάνας Γης".

Καημένοι.

19 σχόλια:

Psipsinel είπε...

akou na mou klidoni to psigio afta pou den prepi na fao.....xilies fores na mino ipoanaptikti...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Γιώργο. Φοβερό κείμενο. Λες και βγήκε από κόμικ. Μόνο τα σκίτσα λείπουν.

:)

azrael είπε...

Ρε Τζώρτζ!!! απίστευτο ποστ. Μπρρράβο!!!!

vanesssa είπε...

clap your hands please
:-) excellent!

vatraxokoritso είπε...

δεν ηξερα πως σου αρεσει ο ΓΚΙΜΠΣΟΝ μωρο μου..

ωραιο ποστ νευρομαντικο...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φοβερό!

άδεια αναπαραγωγής θέλω...

Your Man είπε...

TNX!

Ναι, και ο Μελ Γκίμπσον καλός είναι, πού τον θυμήθηκες; :-)

PsyxiatroZ είπε...

τεχνητή αναπνοή...

Ανώνυμος είπε...

γιωργο,πολυ καλο

Συνήθης Ύποπτη είπε...

Καλά, έγραψες. Δηλαδή, πραγματικά έγραψες. Τόσο που αν είσαι καλό παιδί και συνεχίσεις να σκέφτεσαι τόσο ωραία πράγματα, θα σου φέρω μέλι από το νησί.

Με εκπλήσσεις! Δηλαδή, στο περίπου γιατί κατά βάθος σε έχω ικανό και για καλύτερα. :D

Φιλούρες!

John Karakatsanis είπε...

Άπαιχτος για μία ακόμα φορά!

. είπε...

θα φάω ένα σουβλάκι, θα κάνω σεξ (μάλλον με την αντίθετη σειρά) και θα αυτοκτονήσω.....

δε λέει...
μπρρρρρ

An-Lu είπε...

Ωπα και ΕΦ!!!!
και μετά απορείς γιατί κολλάμε μαζί σου!

ΥΓ Μην αλλάξεις σώμα!

bluesmartoula είπε...

ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!!!! Θα έχει συνέχεια????

Idάκι είπε...

Ναι, κι εγώ σαν λεζάντες σε κόμικ στριπ το διάβασα... Με τα λεπτά κεφαλαία γράμματα σε τετραγωνάκι πάνω από το καρέ... Με τεχνικολόρ vulgar χρώματα...

Έγραψες!!!!

(μπρρρ... θα το έσπαγα το ψυγείο... αλλά μάλλον δεν θα επιτρεπόταν!)

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραία ιστορία, θα ήθελα να γίνει βιβλίο, αν και θα κόλλαγε μια τοποθέτηση 200-300 χρόνια μπροστά... Αν σκεφθείς πως ήταν ο κόσμος πριν 66 χρόνια δεν νομίζω πως το 2084 να είναι πολύ διαφορετικό.
Όσον αφορά το λιώσιμο των πάγων, είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο. Δεν ευθύνεται ο άνθρωπος γιαυτό.
Απλά πέσαμε στην περίπτωση:
1ον να λήγει μια μικρή περίοδο παγετώνων διάρκειας 600-700 ετών
2ον να περνάμε σε μία νέα Θερμή περίοδο [Πιθανότατα στην οριστική λήξη της εποχής των παγετώνων, όπου θα εξαφανιστούν ολοκληρωτικά οι πάγοι από την γή (όπως γίνεται 1000αδες χρόνια τώρα)]
και
3ον (το σημείο που δημιουργεί την σύγχιση) η έναρξη της βιομηχανικής επαναστάσεως η οποία δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με το παγκόσμιο κλίμα.

Την εποχή των 300ων Σπαρτατών, 2500 χρόνια περίπου πριν, οι Θερμοπύλες ήταν ένα στενό 14ων μέτρων και σήμερα είναι 1-2 χλμ νομίζω. Γιατί; Γιατί οι πόλοι είχαν λιγότερους πάγους, η στάθμη της θαλλάσης ήταν ψηλότερα και έκανε περισσότερη ζέστη (αν κρίνουμε από την μόδα της κλασσικής περιοδου). Δεν νομίζω να έφταιγε η αθηναϊκή βαρέα βιομηχανία για την κατάσταση τότε!
Αν επιστρέψουμε σε αυτήν την Θερμή περίοδο δεν θα φταίει ο άνθρωπος, θα είναι απλά φυσιολογικό. Το να θεωρούμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να επηρρεάσει σε ΤΟΣΟ μεγάλο βαθμό το κλίμα της γης, είναι τουλάχιστον εγωιστικό και εγωκεντρικό!

Ανώνυμος είπε...

link σχετικά με την εποχή των παγετώνων:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_age
link σχετικά με την μικρή περίοδο παγετώνων:
http://en.wikipedia.org/wiki/Little_ice_age

Ανώνυμος είπε...

kala merikes fores aporw pws einai dunaton na uparxoun an8rwpoi san ki esena..eisai k gamw tous sugrafeis! an k den kserw kala to pws k gt dhmiourgh8hke auto to site alla mpravo s! na s pw thn alh8eia m ki egw grafw keimena ki etsi alla dustuxws oute thn wra oute thn upomonhn na ftiaksw tpt paromoio h na ta dhmosieusw exw k panta otan vlepw pws kapoioi alloi ta katafernoun xairomai....
a! kai oso gia to 2084 pisteuw pws h gh den 8a uparxei mexri tote! den sreiazetai na koitakseis thn texnologia t tote gia na arxiseis na anhsuxeis, akomh k sta xronika tou shmera ena zeugari kaloftiagmenes atomikes ftanoun na kanoun thn gh ena swro apo staxth....
(oxi pws 8elw na ginomai apaisiodoksh)

Ανώνυμος είπε...

Esy ki o Asimov dude;)