4.7.05

Γάμοι ομοφυλόφιλων

Το διάβασα στην Άννα, αλλά επειδή το θεώρησα σημαντικό να εξερευνήσω μια διαφορετική πτυχή του θέματος, το μετέφερα εδώ. Λέει λοιπόν η Άννα:
Με το νομο που ψηφιστηκε την τελευταια βδομαδα στην Ισπανια οι ομοφυλοφιλοι πλεον οχι μονο μπορουν να παντρευτουν αλλα εχουν τα ιδια ακριβως δικαιωματα με τα υπολοιπα παντρεμενα ζευγαρια, συμπεριλαμβανομενου της υιοθεσιας παιδιου.

Με αυτο το νομο, η Ισπανια γινεται αν δεν κανω λαθος η πρωτη χωρα παγκοσμιως που επιτρεπει κατι τετοιο. Μπραβο στους Ισπανους που ειναι τοσο μπροστα και τοσο ανοιχτομυαλοι, δεν το περιμενα απο μια χωρα Μεσογειακη με παρομοια νοοτροπια με Ελλαδα και ενα παρελθον ακρως καθολικο και συντηρητικο.

Οι διαδηλωσεις του προηγουμενου σαββατοκυριακου της Εκκλησιας και λοιπων μελων Opus Dei κατα του νομου ευτυχως δεν ειχαν κανενα αποτελεσμα.

Οχι μονο αυτο αλλα η διαδηλωση τους ηταν καθαρα αντι-συνταγματικη γιατι δεν φωναζαν για να υποστηριξουν δικα τους δικαιωματα αλλα κοντρα των δικαιωματα μιας αλλης κοινωνικης ομαδας. Αναρωτιεμαι που ειναι ολοι αυτοι οι ρασοφοροι (και οι δικοι μας στην ελλαδα συμπεριλαμβανομενοι) οταν γινονται διαδηλωσεις για πολυ σημαντικοτερα θεματα.
Και σκέφτομαι τώρα εγώ.

Αν και είμαι σαφώς κατά της εκκλησίας και οποιασδήποτε οργανωμένης θρησκείας, και υπέρ των δικαιωμάτων της κάθε κοινωνικής μειονότητας (κάνω χορό, με ομοφυλόφιλους κάνω παρέα όλη την ώρα, ok?), αναρωτιέμαι για κάποια πραγματα.

Αναγνωρίζω στον καθένα το δικαιώμα του να παντρεύεται όποιον θέλει. Ή και ότι θέλει. Θες να παντρευτείς το κανίς σου; Κανένα πρόβλημα (αρκεί να μην κάνετε σεξ όταν κοιμάμαι και με ξυπνάτε).

Αλλά αν έχουν όλοι ίδια δικαιώματα, τότε δεν πρέπει να δούμε και τα δικαιώματα του παιδιού που θα υιοθετηθεί;

Παρόλο του ότι πιστεύω πως τα δύο τρίτα των όσων γάμων γίνονται σήμερα στην Ελλάδα θα διαλυθούν μέσα στην επόμενη επταετία (δεν το φαντάστηκα το στατιστικό, έφτιαξα ένα μαθηματικό μοντέλο γι αυτό το πράγμα, βασισμένο στην αύξηση των διαζυγιών από το '80 μέχρι σήμερα), δεν θα ήταν καλύτερο για ένα παιδί να έχει μία μαμά και ένα μπαμπά, από το να έχει δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες;

Στην τελική, το παιδί πρέπει να αντλήσει στοιχεία και από τους δύο γονείς, έτσι δεν είναι;

Άρα, μήπως παραβιάζουμε τα δικαιώματα του παιδιού αυτού, αν το δώσουμε για υιοθέτηση σε δύο άνδρες ή δύο γυναίκες;

Αυτό είναι το πρώτο θέμα το οποίο σκέπτομαι. Αλλά υπάρχει και δεύτερο:

Έστω δύο άνδρες μεγαλώνουν ένα αγοράκι. Τι πιθανότητες έχει αυτό το αγοράκι να γίνει ομοφυλόφιλος; Μικρότερες, ίσες ή μεγαλύτερες από ένα αγοράκι σε μια παραδοσιακή οικογένεια;

Φαντάσου τώρα αυτό το αγοράκι όταν πηγαίνει σχολείο και κάνει φίλους (πες ότι έχουμε ξεπεράσει τον κοινωνικό στιγματισμό και αποκλεισμό από τα άλλα παιδάκια και τους γονείς τους). Όταν φτάσει την εφηβεία και αρχίσει να νιώθει πώς κάτι πρέπει να κάνει, δεν πιστεύετε πως έχει περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσει να κάνει κάτι με το φίλο του το Βαγγελάκη στο σχολείο;

Γιατί - ταπεινή μου γνώμη - δεν υπάρχει gay γονίδιο, άρα το περιβάλλον είναι που κάνει τη διαφορά στο αν κάποιος θα γίνει ομοφυλόφιλος ή όχι. Αν το περιβάλλον είναι τέτοιο που ενθαρρύνει την ανάπτυξη ομοφυλοφιλικών τάσεων, τότε αυξάνονται οι ομοφυλόφιλοι ως ποσοστό στο γενικό πληθυσμό, έτσι;

Από πέντε τοις εκατό (και άλλο πέντε κρυφοί), στην πρώτη γενιά μπορεί να πάνε στο 12, μετά στος 14, μετά στο 16 τοις εκατό. Και προσέχτε τώρα, δε με ενδιαφέρει το αν το τρισέγγονό μου το οποίο μπορεί να έβγαινε straight τελικά βγει gay, γιατί μπορεί να του αρέσει. Ούτε καν κοιτάω το ότι μπορεί το τρισέγγονό μου αυτό να είναι ο Βαγγελάκης ο οποίος αν δεν του την είχε πέσει ο Δημητράκης θα είχε εξελιχθεί σε staight. Μέχρι τότε είναι πλήρως αποδεκτό οτιδήποτε κι αν πηδάς, φαντάζομαι.

Αυτό όμως που εξετάζω είναι πως αυτό θα οδηγήσει σε υπογεννητικότητα. Λιγότερα straight ζευγάρια σημαίνει λιγότερα παιδιά. Και αν το συνδυάσεις με την αύξηση σε ανεπιθύμητες γέννες που συνεπάγεται σε αύξηση των παρατημένων παιδιών που μπαίνουν σε ορφανοτροφεία, ουσιαστικά μιλάμε για μία σιωπηρή έκρηξη του ποσοστού ομοφυλοφιλίας στην κοινωνία.

Τι σημαίνει υπογεννητικότητα; Σημαίνει πως μέσα στο 2005 ας πούμε γεννήθηκαν 20.000 παιδιά αλλά πέθαναν 25.000 άνθρωποι. Δε σας τρομάζει αυτό, έτσι; Άλλωστε πολλοί είμαστε, καιρός να αραιώνουμε, γιατί ο γείτονας έχει αρχίσει να μου τη σπάει, έτσι;

Βέβαια, η υπογεννητικότητα σημαίνει κάτι ακόμα. Στο παράδειγμα που σας έδωσα, αυτό είναι υπογεννητικότητα της τάξης του 20%. Αυτό σημαίνει πώς μέσα σε πέντε γενιές (120-150 χρόνια), o πληθυσμός θα είναι στο 40% του αρχικού. Με σημερινά παραδείγματα, η Ελλάδα από 11.000.000 θα είχε μείνει στα 4.400.000 άτομα. (Με το φόβο του να φανώ τρομερά ακροδεξιός αναρωτιέμαι: Λέτε να ξέρουν κάτι οι ανατολικές χώρες που γεννάνε αβέρτα και σκοτώνουν τους ομοφυλόφιλους, περιμένοντας υπομονετικά την αυτοκατάρευση της Δυτικής κυριαρχίας;)

Και ακριβώς αυτό οδηγεί στον αφανισμό του ανθρώπινου γένους.

Φυσικά, ο άνθρωπος βρίσκει τρόπους να επιβιώσει. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν αλλάζει.

Άλλωστε, ποιός μας λέει πως η Ισπανία είναι πράγματι η πρώτη χώρα που θέσπισε την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους γονείς; Μπορεί να το έκανε ένα αρχαίο κράτος (ή χώρα, ή φυλή) το οποίο σήμερα δεν υπάρχει, απλά γιατί αυτο-αφανίστηκε.

28 σχόλια:

Damsel in Stress είπε...

Να θυμίσω εδώ ότι, από τις θεωρούμενες "φυσιολογικές" οικογένειες της σήμερον βγαίνουν οι ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες γύρω μας. Άρα τα ... στατιστικά και οι μαθηματικές υποθέσεις μάλλον δεν ευσταθούν.

Τώρα, από τη στιγμή που ένα παιδί μεγαλώνει σε περιβάλον ασφάλειας, αγάπης και σιγουριάς, το να βρεθεί ένα γυναικείο ή ένα ανδρικό πρότυπο δεν είναι δύσκολο. Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια σίγουρα θα είναι τα πρώτα που θα φάνε στη μάπα τις κρατικές επισκέψεις του παιδοψυχολόγου, φαντάζομαι (κάτι που θάταν καλή ιδέα για όλα τα ζευγάρια, τώρα που το σκέφτομαι. Ας μην ξεχνάμε τι μπορεί να κάνει στην ψυχολογία ενός αγοριού μια δεσποτική μητέρα)

Επίσης, γονίδιο ομοφυλοφιλίας μπορεί να μην υπάρχει, οι ορμόνες μας όμως καλά κρατούν. Και, ως γνωστόν, αυτές (μαζί με ένα κάρο άλλα "ιατρικά", πχ η υπόφυση, διάφοροι νευρώνες στον εγκέφαλό μας, κλπ) μας καθορίζουν σεξουαλικά. (αυτό έκανε και πολλούς σκιτζήδες γιατρούς να μιλάνε για "αρρώστεια" που, τελικά, δεν μπόρεσαν να ... θεραπεύσουν, μιας και κάτι που λειτουργεί φυσιολογικά απ' τη φύση του όταν το πειράξεις απλά καταστρέφεται συμπαρασύροντας μαζί του και το άτομο - φαντάσου να σε πήξουν στην ορμόνη για να πάψεις νάσαι ετεροφυλόφιλος πχ-)

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα διότι προηγείται η Ολλανδία εδώ και χρόνια. Και την Ισπανία ήδη ακολούθησε ο Καναδάς ...

Υ.Γ.1: Υπογεννητικότητα έχουμε ήδη. Αλλού είναι τα αίτιά της και φυσικά όχι στα gay ζευγάρια που, έτσι κι αλλοιώς, αυτά gay θάταν και άνευ γάμου. Πάντως, gay δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν και παιδιά. Μην τα μπλέκουμε.

Anna είπε...

Συμφωνω με την Δαμσελ, γονιδιο μπορει να μην υπρχει αλλα σιγουρα δεν παιζει μονο το περιβαλλον ρολο κι αυτο μπορουν να στο επιβεβαιωσουν ολοι οι γονεις που το παιδι τους "βγηκε" ομοφυλοφιλο κι αναρωτιουνται τι κανανε λαθος ιδιως αφου ο μπαμπας-προτυπο ηταν αντρακλας και μουστακαλης και το ειχε το κουτελο καθαρο και λοιπες βλακειες.

Το στιγμα το κοινωνικο δυστυχως δεν θα το γλυτωσουνε, θα περασουν πολλα πολλα χρονια ακομα. Και σιγουρα αν υπαρχει επιλογη κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερα να παει σε ενα ζευγαρι με μπαμπα και μαμα. Αν ομως δεν υπαρχει επιλογη καλυτερα μια οικογενεια απο καμια. Γιατι εξαλλου οπως υποστηριζουν και οσοι ειναι υπερ των υιοθεσιων, η δομη της οικογενειας εχει αλλαξει τελευταια, υπαρχουν παιδια που μεγαλωνουν με εναν μονο γονεα ή με τους παππουδες ή οτιδηποτε αλλο. Και δεν σημαινει αυτο οτι μειονεκτουν σε κατι.

Για την υπογεννητικοτητα δεν θα μιλησω. Πιστευω οτι δεν εχει καμια σχεση. Οι λεσβιες μπορουν να κανουν παιδια με τεχνητη γονιμοποιηση οποτε δεν χανουμε τιποτα σε αριθμους ;)

Your Man είπε...

Damsel:

Ναι, συμφωνώ, ορμόνες, υπόφυση, νευρώνες παίζουν ρόλο.

Αλλά το ότι έχουμε ήδη υπογεννητικότητα θα έπρεπε να σημαίνει πως κοιτάμε να την εξαλείψουμε, όχι να την αυξήσουμε!

Άννα:

Το ότι οι λεσβίες μπορούν να κάνουν παιδί όμως δε σημαίνει πως μπορούνε και οι gay άνδρες. Άρα η υπογεννητικότητα δεν είναι άσχετη με το θέμα.

Άμλετ
Αφενός καλωσόρισες, δε σε ξέρω. Αφετέρου, αν θες πες μας τι λέει αυτό το άρθρο εν περιλήψει. Διάλογο κάνουμε, όχι κυνήγι στα βιβλιοπωλεία.


Γενικότερα
Πολύ καλά τα επιχειρήματά σας, αλλά δε μου απαντάτε στο εξής ερώτημα:

Πιστεύετε πως αν οι ομοφυλόφιλοι υιοθετήσουν παιδιά, και άρα οι ομοφυλόφιλοι γίνουν πιο αποδεκτοί, το ποσοστό των ομοφυλόφιλων θα αυξηθεί ή όχι;

Your Man είπε...

Berry:

Η λογική μου δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα των ζευγαριών. Δεν κοιτάει την κοινωνία παρά μόνο σε βάθος χρόνου.

Αναγνωρίζω πως καταπατόνται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλών με το να μην υιοθετήσουν ένα παιδί, αλλά εγώ κοιτάω τι μου λένε τα μαθηματικά και το Excel.

Και το Excel μου λέει πως η υπογεννητικότητα θα αυξηθεί και θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο αυτό το "trend" (και εννοώ statistics trend, όχι fashion trend, φυσικά) συνεχίζεται.

Άλλωστε η Αρχαία Ελλάδα δεν έχει σχέση με αυτό, γιατί μπορεί να πηδιόντουσαν όλοι μεταξύ τους, αλλά τότε είχανε γυναίκες και κάνανε παιδιά. Δεν συζούσανε μεταξύ τους οι άνδρες. Και (ακόμα σημαντικότερο) δεν ήταν gay, ήταν bi. Κάνανε αλλαξοκωλιές, αλλά κάνανε και παιδάκια. Δικά τους παιδάκια.

dgalanis είπε...

george τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα ... όσον αφορά το πρώτο σκέλος και τα δικαιώματα των παιδιών το ερώτημα είναι: προτιμάς ένα παιδί να μεγαλώσει σε κάποιο ίδρυμα ή με δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες ? όσον αφορά την υπογεννητικότητα να σου θυμίσω πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης είναι ο υπερπλυθυσμός, άρα η υπογεννητικότητα μάλλον καλό θα μάς κάνει ... τώρα όσον αφορά το άν είναι καλύτερα εκεί που σκοτώνουν τους ομοφυλόφιλους τι να σου πω; πήγαινε να διαπιστώσεις ... πάντως σχετικά με την επιστημονική σου απόφανση "δεν υπάρχει gay γονίδιο" δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ μπροστά στο Νόμπελ της γονιδιακής μοριοβιολογίας

Your Man είπε...

NewManifesto:

Ο υπερπληθυσμός του πλανήτη και υπογεννητικότητα μιας χώρας είναι δύο διαφορετικά προβλήματα.

Αν μια χώρα έχει διαρκώς υπογεννητικότητα, τότε αυτό σημαίνει πως απλά θα αφανιστεί. Μαθηματικά είναι, όχι τίποτα δύσκολο.

Αν θέλανε οι Υπερδυνάμεις να χτυπήσουν τον υπερπληθυσμό της Γης, θα το έκαναν. Αλλά δε θέλουν, γιατί ο υπερπληθυσμός των φτωχών χωρών είναι και ο λόγος που θα τις κρατήσει για πάντα φτωχές, άρα και πολιτικά αδύναμες.

Your Man είπε...

Vague Tourist:

Ρε συ, κι εγώ με το μέρος σου είμαι. Στην τελική εμένα δε με πειράζουν.

Αλλά δες το θέμα ως κράτος. Αύριο θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο επιχείρημα οι ναρκωμανείς, μεθαύριο οι ψυχοπαθείς, παραμεθαύριο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ;-)

Δεν αποσκοπώ στο να σας πείσω (άλλωστε ούτε εσείς, ούτε εγώ αποφασίζουμε) αλλά στο να δείτε και την άλλη πλευρά.

Anna είπε...

Na to doume re su George ki apo tin alli pleura, ki entaksei, ta psuxika traumata twn paidiwn den ta antilegw giati psuxologos den eimai, kai oloi sumfwnoi eimaste oti kalutera na exoun mia mama kai enan mpampa an mporoun. Alla mi mou les gia upogennitikotita kai afanismo tis xwras giati nomizw to trabame polu sta akra to thema. Kai gia na epanelthw sto sxolio gia tin texniti gonnimopoiisi, an duo lesbianes kai duo gay isodunamoun me duo kanonika zeugaria kai an oi lesbianes mporoun me texniti na kanoun duo paidia (i kai parapanw), erxomaste sta isia mas nai i oxi? Episis, an stin Kina exoun upergennitikotita kai epitrepsoun stous omofulofiloys na uiothetisoyn kai autoi strafoun sta kinezakia pou einai kai i prwti sxedon xwra eksagwgis mwrwn, auta ta kinezakia tha politografithoun i oxi san ellines polites? Apo tin alli, an apagoreutoun oi uiothesies, apla tha meinoun eksisou omofulofiloi apla xwris paidia (fusika i mi) opote ti na leme...

alex είπε...

Δεν χρειάζεται (και μάλλον δεν θα πρέπει)το παιδί να λέει "από εδώ ο μπαμπάς μου ο Μήτσος και από εκεί ο μπαμπάς μου ο Μπάμπης"
αλλά ο Μήτσος και ο Μπάμπης.

Αν ένα παιδί μεγαλώνει με αξίες δεν έχει σημασία τι φύλο θα είναι οι κηδεμόνες.
Ούτε πιστεύω θα καθορίσει αυτό την σεξουαλική του ταυτότητα.

Δηλαδή καλύτερα βγαίνουν τα παιδιά που μεγαλώνουν με καλόγριες ή καλόγερους;;; Στείρα και κολλημένα μυαλά;

Ή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες με τεράστια διαφορά ηλικίας;

Όταν σκέφτομαι ομοφυλόφιλους σκέφτομαι συνειδητοποιημένα άτομα με προσωπικότητα και αρχές, φυσιολογικούς ανθρώπους σαν όλους τους άλλους, απλά με μια ιδιαιτερότητα στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Που υστερούν από τους υπόλοιπους;

Γιατί μια ομοφυλόφιλη γυναίκα να στερηθεί την μητρότητα;
Το ίδιο και ένας ομοφυλόφιλος άνδρας...επειδή θα αυξηθεί η υπογεννητικότητα να καταπιέσει την ζωή του;

Σκέφτομαι οτι υπάρχουν π.χ. γκέι που παντρεύονται με μια γυναίκα για να αποκτήσουν παιδιά και παράλληλα ζούν διπλή ζωή.Αυτό δεν είναι περισσότερο καταστροφικό και για την γυναίκα και για τα παιδιά του;

Όταν μιλάμε για υιοθεσία από ομοφυλόφιλους για μένα παύει να ισχύει ο όρος "μαμά" και "μπαμπάς"...αλλά ο "τάδε" και ο "δίνα" που αγαπάνε και φροντίζουν ένα παιδί και έχουν την ευθύνη του.

dgalanis είπε...

είχε δίκιο ο μπαμπάς μου που μου έλεγε να μη γίνω ομοφυλόφιλος, ναρκομανής, ψυχοπαθής, δημόσιος υπάλληλος και blogger ... κι εγώ άδικο που δεν τον άκουσα και έγινα όλα τα παραπάνω εκτός από δημόσιος υπάλληλος ... george σύνελθε ...

dgalanis είπε...

αν μια χώρα αποτελείται από πολίτες με τις δικές σου απόψεις τότε καλύτερα να αφανιστεί να εξαφανιστεί και να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά στον πλανήτη

- είπε...

George, η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα είναι ούτως ή άλλως ένα οριακό γεγονός και δύσκολα θα οδηγούσε στον ...αφανισμό της ανθρωπότητας, μην υπερβάλλουμε. Το ερώτημα, πάντως, για το αν παιδιά που ανατρέφονται από ομόφυλους γονείς θα έχουν επαρκή εναλλακτικά πρότυπα, έτσι ώστε να θεωρούμε ότι η σεξουαλική τους διαδρομή δεν είναι προδιαγεγραμμένη είναι ένα ζήτημα. Ας το απαντήσουν αρμοδιότεροι από εμάς (οι οποίοι δεν έχουν καταλήξει καν στα αίτια της ομοφυλοφιλίας, ας μην τους υποκαθιστούμε και εκεί με αμπελοψυχολογίες).

Επίσης, ως κοινωνία θα πρέπει κατόπιν να ιεραρχήσουμε τις "αρνητικές" προοπτικές: τι θεωρούμε πχ χειρότερο, το μεγάλωμα σε ένα ίδρυμα χωρίς αγάπη ή το μεγάλωμα σε μια οικογένεια ομοφυλόφιλων με αγάπη, με αυξημένες έστω τις πιθανότητες διαμόρφωσης ως ομοφυλόφιλης της ερωτικής ταυτότητας του παιδιού (αν τελικά αυτό ισχύει). Κανείς δεν είπε να αφαιρούνται παιδιά από ετεροφυλόφιλους γονείς και να δίνονται σε ομοφυλόφιλους. Η εναλλακτική αυτών των παιδιών θα ήταν να μη γνωρίσουν ΚΑΜΙΑ οικογένεια.

Νομίζω πως η απειλή για την υπογεννητικότητα και την εξάλειψη ενός έθνους απ' το χάρτη εξαιτίας των παραπάνω είναι εξαιρετικά τραβηγμένη. Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι υπαρκτό, σύνθετο και απαιτεί ευρύτερα μέτρα. Η συμβολή της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους (αριθμητικά περιορισμένης) θα είναι πέρα από αμφίβολη και αμελητέα.

Τέλος, πρόσεξε, αν θέλεις, γιατί, μάλλον χωρίς να το καταλαβαίνεις και ενώ διακηρύσσεις την άνεσή σου με τους ομοφυλόφιλους, υιοθετείς κρυπτορατσιστικές διατυπώσεις: Ο παραλληλισμός του γάμου δύο ατόμων ιδίου φύλου με το γάμο με το ...κανίς, ήταν ατυχής. Επίσης, η σύνδεση με τους ναρκομανείς και τους ψυχοπαθείς ήταν ευθέως ομοφοβική. Τέλος, δε γίνεται gay ο Βαγγελάκης επειδή θα του την πέσει ο Δημητράκης, δε λειτουργούν τόσο ...αυτόματα τα πράγματα.

Γενικώς, ας έχουμε όλοι κατά νου ότι είναι ένα θέμα δύσκολο και ευαίσθητο. Θέλει μετριοπάθεια και κατανόηση από όλους και όχι διχαστικές τοποθετήσεις.

Και ίσως εκεί που τελειώνει το ...excel αρχίζει η αγάπη και η κατανόηση.

Your Man είπε...

Δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω σε όλους ή να μη με βγάλετε κρυφορατσιστή ή καταπιεσμένη υποκριτική λούγκρα, και προκειμένου να σβήσω το post προτιμώ να κάνω μία δήλωση:


ΝΑΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ!

ΖΗΤΩ ΟΙ GAY ΓΟΝΕΙΣ!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!

πιτσιρίκος είπε...

Γιώργο δεν στη λέει κανείς- τις απόψεις του λέει ο καθένας. Η συζήτηση για την ομοφυλοφιλία έιναι βαρετή-έχει γίνει και η ελληνική κοινωνία αποδείχτηκε προοδευτικότερη από πολλές άλλες. Απλά να θυμίσω πως όταν στα τέλη του 19ου αιώνα ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε τα γνωστά προβλήματα στη Βρετανία εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του , οι φίλοι του του συνέστησαν να έρθει στην Ελλάδα που "υπάρχει ανοχή και επιείκεια". Σήμερα έχουμε 2005.

Αυτό που με ενοχλεί είναι όλοι αυτοί οι επιτήδειοι "ακτιβιστές" που έχουν γκέι μπαρ και γκέι περιοδικά και θέλουν να βγάλουν "περήφανα" χρήματα κοροϊδεύοντας κάποιους -λίγους ευτυχώς- άλλους.


Τώρα στο πολύ σημαντικό θέμα της υιοθεσίας: με τόσα ορφανά παιδιά στον πλανήτη, με τόσα παιδιά που πουλιούνται για εμπόριο οργάνων ή εκπορνεύονται, πολύ λίγο με νοιάζει αν οι γονείς τους θα είναι ένας άντρας και μια γυναίκα, δυο άντρες ή δυο γυναίκες -ας είναι και η ...λύκαινα! Ούτως ή άλλως ή όλα τα παιδιά του κόσμου είναι παιδιά μας ή δεν έχουμε κανένα παιδί. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει πως οι ομοφυλόφιλοι άντρες ή γυναίκες αγαπάνε τα παιδιά λιγότερο από τους άλλους. Το σημαντικό είναι να ταϊστούν τα παιδιά. Σε όποιον τα ταΐσει, αξίζει σεβασμός. Όποιος σκέφτεται μόνο την πάρτη του να βγάλει το σκασμό -δεν το λέω σε σένα αυτό.


(Δεν στην είπα - γιατί άλλωστε;)

Ανώνυμος είπε...

Check out about the statement of the National Institutes of Health about genetic relevance for homosexuality (it is based on research).
Vre George mou, stick with the diarrhea stories, this is out of your league.

- είπε...

Λυπάμαι αν εγώ σε έκανα να αισθανθείς αμυνόμενος. Μια φιλική επισήμανση έκανα, για συγκεκριμένες διατυπώσεις. Αυτές δε σε χαρακτηρίζουν συνολικά. Ούτε η ζητούμενη εναλλακτική είναι να βροντοφωνάξεις "ζήτω οι γκέι γονείς". Υπάρχει η οδός να διατυπώνουμε τις θέσεις μας (τις ίδιες θέσεις, σεβαστές), χωρίς να θίγουμε/πληγώνουμε ομάδες ανθρώπων, έστω άθελα.

Ανώνυμος είπε...

Giorgo, eilikrina lupithika pou diavasa to post sou - einai safes oti mallon den exeis idea tou ti isxuei epistimonika auti ti stigmi - oute poluprospathises na to psakseis pera apo to epipedo tou kafeneiou. den tha mpo sto kommati peri gamou kai uothesias - den exei noima.
Alla einai dunaton na uparxoun akoma neoi anthropoi pou na pisteuoun oti i omofulofilia einai thema perivalontos kai epilogis? diladi pisteueis - kata tin tapeini sou apopsi :-) - oti i omofilofilia sta zoa px. pou einai eksisou stathera diapistomeni opos stous anthropous einai thema anatrofis?
Uparxei safis genetiki susxetisi kai opos isxuei me OLA ta polugonidiaka sustimata, auti den exei diapistothei kai diereunithei pliros - omos exei megali sinepeia stin emfanisi tis se oikogeneies kai malista me sugkekrimena patron klironomisis. Tora gia ta upoloipa apla psakse ligo sto google - tha vreis polu analutiki viologiki theorisi - kai polles saxlamares peri perivallontos se site thriskeutikon organoseon.
Polu filika,
Nick

vasvoe είπε...

Κουλάρετε, ρε! Από πού κι ως πού 8α βγούνε τα παιδιά γκέι γονιών κι αυτά γκέι; Μήπως να απαγορέψουμε στις λεσβίες να μένουν έγκυες ή να τους παίρνουμε μετά τα παιδιά; Δεν έχω τίποτα εναντίον του να υιοθετούν τα γκέι ζευγάρια, αφού πληρούν σαφώς τις προυποθέσεις που θέτουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, όπως γίνεται και με τα ετερόφυλα ζευγάρια δηλαδή. Όσο για το αν τα παιδιά θα έχουν και αντρικά και γυναικεία πρότυπα, πάντα υπάρχει θείος-θεία, παππούς-γιαγιά, δάσκαλος-δασκάλα, γείτονες... τώρα για το κοινωνικό στίγμα...πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το πώς 8α εξηγήσουν οι γονείς στο παιδί τους τα πράγματα. Από τη στιγμή που το παιδί θα κατανοήσει ότι οι γονείς του είναι διαφορετικοί και ξέρει και τί να περιμένει θα κατανοήσει και ότι αρνητικά σχόλια προέρχονται από άσχετους ή απλώς κακοήθεις. Και αυτό βέβαια πρέπει να το μάθει το παιδί από πολύ μικρό, όχι λίγο πριν πάει σχολείο.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι υπερ του Οθωμανου Γκει Γαμου.

Δηλαδη ο ενεργητικος Οθωμανος Γκει να μπορει να εχει 3 παθητικους γκει για γυναικες.

Να φορανε φερετζε και πασουμια και ο καθε ενας τους να μπορει να υιοθετει παιδια. Ο πρωτοτοκος (δηλαδη το πρωτο παιδι του πρωτου παθητικου που υιοθετηθηκε) θα ειναι αυτος που θα γινεται μετα ο νεος αντρας στο χαρεμι και θα κληρονομει.

Τους κωλους των 3 παθητικων θα τους φυλανε ευνουχοι αντρες.

Και τα αλλα παιδακια γυρω απο το παλατι, που δεν θα τα εχει υιοθετησει ο ενεργητικος Οθωμανος θα τα πηδαει και θα τα κανει γιουσουφακια.


Ας τα ονομασουμε να το κουκουλωσουμε:

Τα γιουσουφακια αυτα θα ειναι αυτο που λεμε τα πουστρακια (ειναι τα μονα ορφανα, γιαυτο θα εχουν και τοσο ασχημο ονομα)

Οι 3 παθητικες λουγκρες θα λεγονται σωστες συζυγοι.

Ο αλλος ο λουγκρας ο ενεργητικος θα λεγεται σωστος αντρας.

Οι ευνουχοι λουγκρες θα ειναι οι ατρομητοι body guards.

Τα αρσενικα παιδια τους θα λεγονται οταν μεγαλωσουν και αυτα με τη σειρα τους λουγκρες: σωστοι αντρες η σωστες συζυγοι.

Τιποτα λοιπον δεν ειναι θεμα ηθικης, νομων η θρησκειας. Ολα ειναι θεμα ονοματολογιας.

--
evris

Ανώνυμος είπε...

Πουστάρες βρήκα τη λύση!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

J95 είπε...

Πουστάρες βρήκα τη λύση!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!


Τη λύση στο πρόβλημα των γονιών σου;

Πολύ αργά...

S G είπε...

μα καλα ακομα κιαν η υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλοφιλους θα τα εκανε πουστηδες (που δεν ισχυει) και ακομα κιαν ετσι θα επεφτε η γεννητικοτητα στην χωρα (που ειναι ηλιθιο γιατι υπαρχουν πολλοι τροποι τεχνητης γονιμοποιησης), ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???

Απο ποτε μπορουμε να περιορισουμε τα ανθρωπινα δικαιωματα ενος ατομου για να ανεβει η γεννητικοτητα?? Τι αλλο θα ακουσω, αν ειναι ποτε δυναμον (κοπυραϊτ: Τζιμης). Τοτε γιατι δεν απαγορευουμε την εργασια των γυναικων? Θα κανουν σιγουρα περισσοτερα παιδια. Ή να κοβουμε το ρευμα καθε βδομαδα (σε καθε μπλακαουτ οι συλληψεις εμβρυων ανεβαινουν κατακορυφα)...

Ανώνυμος είπε...

Η υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι θεσπισμένη εκτός από την Ολλανδία και στο Βέλγιο. Στην Ισπανία, ο νόμος ψηφίστηκε πριν μια βδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι δεξιοί στη γερουσία θα μπορούσαν να το μπλοκάρουν. Τελικά όμως μία βουλευτίνα του δεξιού κόμματος αψήφισε την κομματική πειθαρχεία και αποστάτησε, έτσι για μία ψήφο κέρδισε ο Ζαπατέρος και τους την έκατσε. Τώρα βέβαια έχουν λυσσάξει οι καθολικοί, κάνανε και διαδηλώσεις οι επίσκοποι,μαζί και το δεξιό κόμμα (ΠεΠε) ενάντια στο νόμο.
Γιατί; Για να προστατέψουν το θεσμό της οικογένειας. Μάλιστα. Αυτοί που ως καθολικοί παπάδες ούτε καν παντρεύονται.
Ποιά οικογένεια; Πού την είδατε εσείς από τότε που μπήκατε στα νήπια; Α ναι 10 χρονών που ο μπαμπάς μου αγόρασε την πλέι. Από τότε, το πήραμε χαμπάρι ότι οι μανάδες και οι μπαμπάδες δεν έχουν χρόνο για μάς, γιατί στην τελική μας γουστάρουν λιγότερο από ότι τη δουλειά τους, τα γούστα τους, ή το θεαθήναι.
Πρόστυχη κοινωνική υποκρισία,... το δικαίωμα του να έχεις την εξαιρετική δικαιολογία 'αμάρτησα για το παιδί μου', δεν είναι αποκλειστικό των ετεροφυλόφιλων.
Πάμε γι άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Προς διαπρεπή τσουτσουνολόγο J95:

"Πολύ αργά..."

Αυτή την θλιβερή (αλλά πραγματικά αποστομωτική...) απάντηση έδωσες στην δόλια σου τη μάνα;

COOL!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα σε ολους και ολες.θα ηθελα να ρωτησω ποιος ειναι ο ορισμος της οικογενειας.μαλλον θεωρουμε καποια πραγματα δεδομενα οταν τα αναφερουμε.για τους ομοφυλοφιλους οικογενεια θεωρειται ο/η συντροφος τους.αν δεν μπορει το ιδιο το ζευγαρι να αναπαραχθει για τεχνικους λογους και οχι για καποιο ιατρικο προβλημα(βλ.αδυναμο σπερμα,βλαβη στις ωοθηκες)τοτε εχουμε δυο διαφορετικες περιπτωσεις.στην πρωτη περιπτωση,δυο ατομα που δεν μπορουν να γονιμοποιησουν ο ενας/μια τον αλλον λογο ελλειψης της προδιαγραφης απο τον κατασκευαστη,πως μπορουν να θεωρησουν οτι μπορουν να δημιουργησουν την οικογενεια τους;το να φτιαξουν μια σχεση μεταξυ τους δεν ειναι καθολου κακο ουτε κανεις πρεπει να τουσ το απαγορευει.ομως η προσπαθεια δημιουργειας οικογενειας χωρις δυνατοτητα αναπαραγωγης ειναι μαλλον διαστρεβλωση του ορισμου.στη δευτερη περιπτωση (ζημια στην μητρα,ωοθηκες κλπ)οι λογοι ειναι καθαρα ιατρικοι και οχι απο τον κατασκευαστη ετσι σε αυτες τις περιπτωσεις ενδεικνυται η υιοθεσια.
οσο αφορα το τι επιπτωσεις θα εχει στην ψυχοσυνθεση ενος παιδιου που μεγαλωνει με δυο "γονεις" ιδιου φυλου,αυτο απλα θα το δουμε μετα το πειραμα.διοτι περι πειραματος προκειται αφου δεν εχει δοκιμαστει ακομη.αρα ολες οι πλευρες και απο την μια και απο την αλλη καλο θα ηταν να περιμενουν.αν εχει καποιος ομοφυλοφιλος καποιο παραδειγμα οτι τα παιδια με δυο ιδιου φυλου "γονεις" βγαινουν φυσιολογικα,εννοω καποια επιστημονικη ερευνα,ας την καταθεσουν.αλλιως και αυτοι οπως και οι υπολοιποι ας σιωπησουν.
τωρα αν οι "γκει" γονεις θεωρουν δεδομενο το αποτελεσμα οτι θα ειναι θετικο και συγκρισιμο με τα υπαρχοντα δειγματα(κανονικες οικογενειες),και δεν εχουν καποια αποδειξη αλλα μονο την πεποιθηση οτι ολα θα ειναι φυσιολογικα,τοτε μαλλον εξαπατουν τους ιδιους και βιαζονται να βγαλουν συμπερασματα.
και αν οι ιδιοι θελουν να σειρουν το χορο ενος πειραματος στις ψυχες παιδιων μονο και μονο για να επισημοποιησουν μια σχεση στην κοινωνια η για να καλυψουν δικες τους αναγκεσ ή ανασφαλειες,καλο θα ηταν να το ξανασκεφτουν.αν πληγωσεις την παιδικη ψυχη τοτε εχεις κανει εγκλημα!
οσο αφορα το θεμα υπογεννητικοτητα,σαφως και θα εχει καποια επιπτωση μακροπροθεσμα.αυτες οι αλλαγες γινονται με αργους ρυθμους στην αρχη.το αν τα κανονικα ζευγαρια δεν κανουν παιδια ή εχουμε πολλα διαζυγια,δεν φταιει το οτι ειναι ετεροφυλα.υπαρχει η ελλειψη σωστων κριτιριων επιλογης συντροφου,οι οικονομικες δυσκολιες,η τεμπελια μας κλπ κλπ.δεν εχει να κανει με το οτι το ζευγαρι ειναι ετεροφυλο και επειδη ενα ζευγαρι διαλυθηκε αρα το μοντελο ετεροφυλο ζευγαρι ειναι για πεταμα.ειναι σαν να παρεισ ενα ακριβο αυτοκινητο και επειδη δεν μπορεις να ελεγξεις το τρακαρεις και μετα κατηγορεις τους παντες εκτος απο σενα που δεν ξερεις να οδηγας...η αναρωτιεσαι γιατι!ουτε ενα γκευ ζευγαρι ειναι σιγουρο οτι δεν θα τσακωθει,δεν θα χωρισει,δεν θα κακοποιησει ενα παιδι...σωστα? αρα οι ισχυρισμοι απο την μερια των ομοφυλοφιλων οτι να...το μοντελο των ετεροοφυλοφιλων δεν ειναι και τοσο επιτυχημενο δεν ισχυει.
αυτα προς το παρων.ειμαι στη δουλεια και τα γραφω λιγο απροσεχτα...σορρυ για τα λαθη

Ανώνυμος είπε...

γεια σας και παλι.
απλα ηθελα να προσθεσω και κατι αλλο...για οσους πιστευουν οτι το μονο κριτηριο για να υιοθετησει καποιος ενα παιδι ειναι η αγαπη νομιζω οτι θα επρεπε να το ξανασκεφτουν...νομιζω οτι και μια ομαδα ποδοσφαιρου θα μπορουσε να αγαπησει ενα παιδακι...δεν σημαινει οτι θα το υιοθετησει κιολας.αλλα να ρωτησω και κατι αλλο.ας υποθεσουμε οτι στην περιπτωση της γυναικας που κανει ενα παιδι και ειναι λεσβια οτι ισως να θεωρειται φυσιολογικο.σε ενα ζευγαρι ανδρων ποιος θα θηλαζει το μωρο?και αν πει καποιος οτι θα το παρω ετοιμο σε καλη ηλικια ωστε να μην χρειαζεται θηλασμο τοτε αυτο μου φαινεται σαν να ψωνιζεις κατι που σου κανει η σου ταιριαζει απο ενα μαγαζι.
θα ελεγα καλυτερα τα παιδια να πανε στις αγκαλιες γυναικων πρωτιστως για να νιωσουν την ζεστη της μητερας.τωρα αν καποιο παληκαρι νομιζει ...ξαναλεω νομιζει οτι μπορει να νιωθει τα ιδια με μια φυσιολογικη σωστη(εννοω να μην το κακοποιει και να το αγαπαει) γυναικα τοτε καλυτερα να το ξανασκεφτει με θαρρος και αυτοκριτικη.η γυναικα απο τον κατασκευαστη μπορει να μεγαλωσει μεσα της παιδι/α αρα ειναι η καταλληλη για να το νιωσει και καλυτερα.τους "ρολους"δεν τους φτιαχνω εγω.επειδη καποιοι μιλησαν για την φυση να πω κι εγω οτι περα απο καποιες ομοφυλοφιλικες τασεις στο ζωικο βασιλειο (αν μπορουμε και θελουμε να συγκρηθουμε με τα υπολοιπα ζωακια)που οφειλονται οχι σε συναισθηματα αλλα σε ορμες,το μοντελο η μαμα προσεχει τα παιδια ειναι αρκετα ισχυρο εως το ισχυροτερο.αν λοιπον καποιος φερνει παραδειγμα τις τασεις στο ζωικο βασιλειο και θεωρει οτι οι σεξουαλικες ομοφυλοφιλικες τασεις (περι αυτων συζηταμε) ειναι αμεσα συγκρισημες με τις ανθρωπινες ομοφυλοφιλικες τασεις,αυτο συνεπαγεται οτι οι ομοφυλοφιλοι διαφερουν μονο ως προς τις σεξουαλικες ορμες τους,οπως τα ζωακια και δεν εχουν καποιο συναισθηματικο υποβαθρο.για σκεφτειτε το.
να ρωτησω και κατι αλλο?
ποια η διαφορα μεταξυ μιας δυνατης φιλιας δυο αντρων και μιας ερωτικης σχεσης μεταξυ 2 αντρων?ας με διαφωτισει καποιος...

Ανώνυμος είπε...

Ευφυέστατο σχέδιο για να καταπολεμήσουμε την υπογεννητικότητα.

Κάπως έτσι σκεφτόταν και ο Χίτλερ. Σκέφτηκε ότι άμα απαγορεύσει στους Εβραίους μερικά δικαιώματα (της ζωής ας πούμε!) ίσως στο τέλος να ήταν όλοι οι άνθρωποι ξανθοί!

Με εκπλήσσει πόσο απαθέστατα παζαρεύετε τα δικαιώματα κάποιων ανθρώπων στα πλαίσια ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την διαμόρφωση της κοινωνίας.

Natasa Nikolaou είπε...

Διαβάζω τις απόψεις περί ομοφυλοφιλίας και τρομάζω...Τί συζητάμε; Τί προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να δικαιολογήσουμε; Το αν είναι φυσιολογικό το αφύσικο; Το αν μπορεί ένας άντρας να κάνει έρωτα (έρωτα;) με έναν άλλο άνδρα ή γυναίκα με γυναίκα; Τί θα μπορούσε να είναι πιο άστοχο πάνω σε αυτόν τον πλανήτη από αυτό το πράγμα.. Αλλά και απ' την άλλη τί παραξενεύομαι; Αφού απομυθοποιήσαμε το γάμο, αφού απομυθοποιήσαμε τον έρωτα, αφού γίναμε χύμα στο κύμα σε ΟΛΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ για αληθινά και βαθιά αισθήματα και ιδανικά και φτάσαμε τα πρότυπα θαυμασμού στο επίπεδο του Ψινάκη, της Καλομοίρας, των μπουτιών της Παπαρίζου και των ανθρώπων που ζουν (μέσα στη μη εξωτερικά φαινόμενη αλλά υποσυνείδητα υπάρχουσα δυστυχία) για την πάρτη τους και μόνο αναπαυόμενοι μόνο σε φθηνές απολαύσεις παντός τύπου, ήταν με μαθηματική ακρίβεια αναπόφευκτο να φτάσουμε στον παραλογισμό που όρια δεν έχει αλλά σαν την χιονοστιβάδα ξεκίνησε από την κορυφή και η κατρακύλα δεν έχει τέλος. Και θα φτάσουμε σε τριάντα να πω χρόνια απο τώρα να συζητάμε για το αν μπορεί ο σκύλος σου να είναι ο νόμιμος εραστής σου, διότι μέχρι τότε θα έχεις δοκιμάσει τα πάντα και τίποτα άλλο δε θα σε ικανοποιεί. Έχουν οι ομοφυλόφιλοι δικαιώματα; Φυσικά και έχουν δικαιώματα.ΒΟΗΘΕΙΑΣ. Ψυχολογικής, προνοιακής, κοινωνικής. Οι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά προβλήματα (όχι άδικα, με την κοινωνία που έχουμε διαμορφώσει) και εμείς συζητάμε για το πώς θα προσαρμοστούμε ΕΜΕΙΣ στην κατάσταση τη δική τους. ΔΕ ΘΕΛΩ να φέρω παιδιά σε αυτόν τον κόσμο και να βλέπω την κατάντια τους.ΤΕΛΟΣ.