30.1.09

Χαρίζεται χώρα με 10 γράμματα

Δύο εβδομάδες.

Για τόσο θα πρέπει να κάνεις κεφαλοκλείδωμα στον κρατικό μηχανισμό για να γονατίσει και να σε αποζημιώσει σε επιχορηγήσει σου χαρίσει εκτάκτως 500 εκατομμυριάκια από το ταμείον που για τους άλλους παραμένει «μείον».

Κάθομαι και σκέφτομαι, ρε τι business plans, startups, meetings, πελάτες κι αηδίες;

Θα οργανωθούμε οι top 500 bloggers σε ένα group στο facebook και θα απαιτήσουμε αποζημίωση από 1 μύριο έκαστος γιατί ως επάγγελμα δυστυχώς επτωχεύσαμεν.

Και για δύο εβδομάδες θα κλείσουμε τις εθνικές οδούς με τα netbooks μας, έτσι για να τους δείξουμε τη δύναμή μας.

(Το αρχικό σχέδιο ήταν να χακάρουμε τα υπουργεία αλλά τελικά απορρίφθηκε καθώς την τελευταία φορά που χακαρίστηκαν τα υπουργεία, το προσέξανε μετά από 4 μήνες)

Κι αν τα κανάλια δε μας παίζουν λόγω εντολών άνωθεν, θα κάνουμε και podcasts από εκεί για να ενημερώνουμε τον κόσμο για τα δίκαια αιτήματά μας!

Δε θα κάνουμε δηλαδή κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι αγρότες που ζητάνε αποζήμιωση από το φορολογούμενο πολίτη κάθε χρόνο.

Απορίας άξιο είναι πόσο έκτακτα είναι καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν με μετεωρολογική ακρίβεια τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο. Για τους αγρότες τη μία φταίει το χιόνι, την άλλη το ψύχος, την τρίτη ο πάγος, την τέταρτη η βροχή. Για όλα αυτά έχουν ήδη αποζημιωθεί πολλάκις.

Και όταν τελειώσουν να απαιτούν λεφτά επειδή δε τους έκατσε ο καιρός, τους φταίνε οι μεταπωλητές της πραμάτιας τους που «καρπώνονται» τον ιδρώτα τους.

Helloooo?! Αυτό λέγεται «εμπόριο»!

Προς στιγμήν, πήγα να το παίξω σοσιαλιστής, μπας και κατέβω σε τίποτα εκλογές κάποια στιγμή αυτή τη χιλιετία.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι αυτοί, οι άλλοι, οι κακοί οι άνθρωποι «κερδοσκοπούν» (άλλη κακή λέξη, φτου κακά, σκόρδο, κρεμμύδι και πιπέρι καγιέν μαζί), τότε οι αγρότες γιατί δεν οργανώνονται να ανταγωνιστούν;

Και μαθαίνω ότι έχουν ήδη επιχορηγηθεί πριμοδοτηθεί και γι αυτό. Και δεν το κάνανε.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά κι εγώ ήθελα από μικρός να γίνω επαγγελματίας blogger και μάλιστα αυτό που με εμποδίζει δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα και ο ανταγωνισμός αλλά η απραξία της κυβέρνησης που είμαστε τελευταίοι των τελευταίων στην Ευρώπη στη διείσδυση του Internet.

Εδώ μέχρι και οι Εστονοί, 1 εκατομμύριο άνθρωποι όλο κι όλο που πριν 20 χρόνια δεν είχαν να φάνε, τώρα έχουν μέχρι και eGovernment. Ψηφίζουν online για τα πάντα και όλες οι κρατικές υπηρεσίες διοικούνται με απόλυτη διαφάνεια.

Και επειδή εμείς οι bloggers είμαστε καινούριοι στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, θα κάνουμε προσφορά γνωριμίας και σε αντίθεση με τους αγρότες θα ζητήσουμε χρήματα μόνο για να καλυφθούν τα έξοδά μας και δε θα ζητήσουμε αποζημίωση και για απολεσθέντα έσοδα όπως κάνουν οι αγρότες.


Χμμμ.... Όχι! Άλλαξα γνώμη. Θα βάλω αγγελία στο ευρωπαϊκό eBay:
ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ χώρα, που θυμίζει λίγο από γαλατικό χωριό. Ο νέος κάτοχος υποχρεούται να επιβάλλει λύσεις στο ασφαλιστικό, το αγροτικό, το διαφθορικό, το μεταναστατικό, το αστυνομικό, το γειτονικό και το σύστημα υγείας. Πληροφορίες εντός.
Κι αν δεν πιάσει, θα στείλω επιστολή στην Ελβετική πρεσβεία.

Ελβετοί, σας παρακαλώ, κάντε μας μια χάρη και κατακτήστε μας. Μη με αναγκάσετε να ικετέψω!

14 σχόλια:

MaryLou είπε...

"Το αρχικό σχέδιο ήταν να χακάρουμε τα υπουργεία αλλά τελικά απορρίφθηκε καθώς την τελευταία φορά που χακαρίστηκαν τα υπουργεία, το προσέξανε μετά από 4 μήνες" - Χαχαχα!!! Καλό!!! Γιατί δεν δοκιμάζουμε να χακάρουμε το www.forologikisinidisi.gr? Επειδή είναι φρέσκια η καμπάνια, θα το προσέξουν νωρίτερα... για να μην αναφέρω τον συμβολισμό της κίνησης!

Ανώνυμος είπε...

Kai mi sou po gia aftous pou tis epidotiseis tis akoubane sta prasina trapezia ton kafeniwn prin kan tis paroun...

Alla oi epidotiseis gia sineterismous, agrotika mixanimata, viologika proionta kai genika ekseliksi tis paragogis eginan mercentes kai megali zoi xoris na tous eleksei kanenas...

Tora tin plironoun kai aftoi pou den ftaine...

Sorry gia ta greeklish...

vatraxokoritso είπε...

Σ’ αγαπώ, σε θαυμάζω κτλ., ήσουν το πρότυπο μου όταν ξεκίνησα να μπλογκάρω κι αν έχω λεφτά θα σου προτείνω να γίνω κουμπάρα σου, όταν με το καλό παντρευτείς...
Αλλά δεν τα ξέρεις καλά τα θέματα, έπρεπε να έρθεις στην αγρότισσα για να σε ενημερώσει.
Μην αρχίσω να σου μιλάω τώρα για το μεγάλο παραμύθι-απάτη με τα βιοκαύσιμα και την εισαγωγή σιτηρών από Ουκρανία, θα πελαγώσεις...

bmystical είπε...

Εμμμ ... που νομίζεις ότι έχουν πάει τα λεφτά του Γ΄ΚΠΣ????

Unknown είπε...

Ουσιαστικά είμαι εναντίων κάθε μορφής επιδότησης. Στα πάντα. Φυσικά και στις επιχειρήσεις και στο στήσιμό τους, στα πάντα. Τα χρήματα των φορολογούμενων είναι για να γίνεται κοινωνική πολιτική και όχι για να γίνονται ιδιωτικές περιουσίες μέσω των επιχορηγήσεων.
Αλλά: εμπόριο ξεεμπόριο, πρέπει να ελεγχθεί και να σταματήσει να κερδίζει σε βάρος και του παραγωγού και του καταναλωτή. Όσο όμως δεν ελέγχουμε το εμπόριο, αναγκαζόμαστε να δίνουμε επιδοτήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε την ασυδοσία που οδηγεί σε άδικα υπερκέρδη, ή τσάμπα μισθούς ανθρώπων που δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό, σε βάρος όσων παράγουν πραγματικά προϊόντα. Από εκεί και πέρα, για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν θα ήθελες να δεις πως θα ήταν η ζωή σου αν η πρωτογενής παραγωγή εξαλείφει εντελώς.
Πάντως συμφωνώ απόλυτα: Τέρμα κάθε μορφής επιδότηση, στο οποιονδήποτε. Οι φόροι μόνο για κοινωνική πολιτική και όχι για ιδιωτικές ενισχύσεις. Ελέγξτε την αγορά για να μην υπάρχουν προβλήματα στον κόσμο.

athinovio είπε...

όλες οι ομάδες έτσι κάνουν, το ξέχασες?
οι εκπαιδευτικοί κάνουν τις απεργίες τους (και τις εκλογές τους και τις συνελεύσεις τους) σε διδακτικές ώρες ή ακόμα καλύτερα πάνω στις εξετάσεις.

οι καθαριστές των δήμων απεργούν πάντα το καλοκαίρι, και παέι λέγοντας.

όταν λείπει η γάτα ( το κράτος) χορεύουν τα ποντίκια(τα λαμόγια)

amalthia είπε...

Ma pws kataferneis na katapianesai me toso kairia kai simantika zitimata kai na tolmas na kataggeleis ta "kakws keimena" xrisimopoiwntas kuriws xioumor kai eirwnia? e?fovere blogger?(slourp)
Pali m'enthousiases..eimai kai mikri!(xioumor esu?niata egw!)

Ανώνυμος είπε...

George θυμήθηκες να κάνεις post; Πού ήσουν όταν χαρίζονταν τα 28δις (ή πολλά περισσότερα βλ. τα παιδιά του uncle sam) στις τράπεζες; Λαϊκίζω;

Σε ποιανού κώλο είναι το "αόρατο" χέρι του Σμιθ να αυτορρυθμίσει την κατάσταση; Να μαντέψω; Στους 70.000 απολυμένους των ΗΠΑ;

Να μην τη λέμε σε αγρότες, που η διδασκαλία του συστήματος τους συμβούλεψε πως να παίξουν τους ρόλους του μικροαφεντικού-δυνάστη μεταναστών ή του κομματικού φεουδάρχη. Πολύ περισσότερο να μη γενικεύουμε...

Lina είπε...

άλλο ο αγροτης κι άλλο ο ... "μεγαλοαγροτης". με το κλεισιμο τον δρομων μαλλον διαφωνώ , αλλά κατανοώ και τα προβλήματα του μεσου αγροτη, μιας ας το πούμε καστας, την οποια δεν ξερω κατα ποσο γνωριζεις.

Alitovios είπε...

No worries man. Όταν θα έρθουν τα φιλαράκια σου οι φιλελεύθεροι στην εξουσία θα λύσουν όλα τα προβλήματα.

Πάντως εγώ απορώ γιατί κανείς σας δεν μας λέει τι πρέπει να γίνει με τους αγρότες αντί για το τι ΔΕΝ πρέπει να γίνει. Έχετε μάθει πέντε κλισαρισμένες πίπες και τις αναπαράγετε συνέχεια και νομίζετε πως πουλάτε κι εξυπνάδα.

Πήγαινε να μιλήσεις με ορισμένους αγρότες να μάθεις τα προβλήματα τους. Δεν είναι και δύσκολο να τους βρεις, δεν κρύβονται σαν τους πολιτικούς. Άντε λεβέντη μου, για δοκίμασε το.

Ανώνυμος είπε...

There is no european Ebay.

enikolo είπε...

Από τα ποιό κορυφαία αρθρα που έχω διαβάσει!!!!
Κορυφαίος!
Μαζί σου 100%.

Ανώνυμος είπε...

Που χάθηκες George?

Περνάς τουλάχιστον καλά ή σε μόλυνε η κατάθλιψη των ημερών μας;

UR always my man

Γιώργος είπε...

Το οτι κάποιος έχει το δίκιο του δεν σημαίνει οτι μπορεί να κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ εις βάρος ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω, μπορεί πολύ εύκολα να μετακομίσει σε χώρες φεουδαρχικές, βασιλικές, χουντικές και πάει λέγοντας. Γιατί ρε φίλε ΕΓΩ να χάσω δηλαδή το μάθημά μου αλλα και τον ύπνο μου για να φτάσω στο ΤΕΙ που σπουδάζω με 5 ώρες διαδρομή γύρω γύρω απο την βόρεια Ελλάδα αντί για τις 2 ωρίτσες που έκανα; Γιατί να χάσω ΕΓΩ χρήματα (θα μπορούσα και εγώ να ζητάω κύριε) σε βενζίνες (διπλάσια) επεισή ΕΣΥ θέλεις να παραπονεθείς; Να βρεις τρόπο να το κάνεις συνηδειτά και ΟΧΙ ασυνείδητα, ο δρόμος είναι ΚΟΙΝΟ αγαθό, ΠΛΗΡΩΣΑ και εγώ για να τον οδηγάω...

Είδατε ποτέ κόσμο να πηγαίνει να κλείνει τα χωράφια των αγροτών; Αν πάω και τα κλείσω εγώ με την παρέα μου, οι εν λόγω "κύριοι" δημοκράτες (μη χέσω) δεν θα φωνάξουν την αστυνομία να μας απομακρύνει; Αμα είναι να τα χειριζόμαστε ΟΛΑ μόνοι μας, να αγοράσουμε και καραμπίνες και ουέ και αλίμονο σε όποιον μας πάει κόντρα... Δεν είμαι αντίθετος σε διεκδικήσεις ΖΩΤΙΚΗΣ σημασίας (και όχι σε χρήματα που γίναν μερσεντές και τσόχα) αλλα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μου κλείνεις το δρόμο. Δηλαδή αν πεθαίνει το παιδί μου, γεννάει η γυναίκα μου, θα είσαι σε θέση να αδειάσεις τον δρόμο σε κλάσματα δευτερολέπτου;

Πραγματικά, την επόμενη φορά που θα έχει μπλόκο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μα ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγω και κλείνουν το δρόμο ή αρνούντε να με αφήσουν να ασκήσω τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μου σαν πολίτης που πληρώνει τα πάντα σε αυτή τη χώρα, θα αγνοήσω τις ενδείξεις της αστυνομίας, θα πλησιάσω στο μπλόκο, θα μαζέψω ΟΛΑ τα ονόματα των "έξυπνων" που γράφουν άπαντες στα παλιά τους τα παπούτσια και θα καταθέσω αγωγές αλλα και μυνήσεις και μάλιστα και σε ευρωπαικό επίπεδο.

Το οτι είμαστε χώρα ΜΠΑΝΑΝΙΑ είναι πιό γνωστό απο ότι είναι ο Ομπάμα στις ΗΠΑ. Το οτι είμαστε τέτοια χώρα όμως δεν σημαίνει οτι πρέπει να αδικείς εμένα τον πολίτη που υπο άλλες συνθήκες θα φώναζα μαζί σου. Δηλαδή επειδή ένα ποσοστό φέρεται "μη δημοκρατικά" πρέπει και εμείς να το κάνουμε πιο κολοχανείο απο ότι είναι; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!

Και ένα τελευταίο μιας που πήρα φόρα. Επειδή εδώ στην Ελλάδα τα ρουσφέτια και οι χάρες δίνουν και παίρνουν, για πείτε μας εσείς κύριοι ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Αν για κάθε φορά που κλείνατε τους δρόμους, αλλάζατε έστω και λίγο το σκεπτικό σας, αφού σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ σας λεγόμενα και οι 2 κυβερνήσεις σας έχουν κοινώς χεσμένους, αυτά τα 2 κόμματα ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΞΕΛΕΓΟΝΤΑΝ!! Αν η Ελλάδα έχει μία βιομηχανία δυνατή είναι η γεωργία. Δηλαδή αν οι γεωργοί που δεν είναι ευχαριστημένοι απο το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ, συνεχίζουν και τους ψηφίζουν ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, αφού μεγάλο μέρος των ευθυνών κουβαλάτε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ οι ΙΔΙΟΙ! Εμ φταίτε δηλαδή (κάποιοι, όχι όλοι φυσικά) εμ παραπονιέστε και απο πάνω και στο τέλος παίρνετε και χρήματα ΠΑΛΙ δικά μου.
Αν είναι ρε παιδιά ελάτε την επόμενη φορά απο το σπίτι μου να σας δώσω τα χρήματα που ξόδεψα σε βενζίνες και μόνο στο ΧΕΡΙ να γλυτώσω τουλάχιστον την ταλαιπωρία, αφού αυτό θέλετε.

.......

Αλλα φυσικά κανένας ποτέ δεν άλλαξε κεφάλι.. Όλοι γνωρίζουν οτι θα κλείσουν τους δρόμους "για λίγο" θα πάρουν τα "γκαφρά" τους και μετά όταν έρθει η ώρα των εκλογών, δεν θα θυμηθούν ποιος τους πήγαινε.. αίμα, αλλα θα θυμηθούν ποιος τους "βοήθησε" τους ίδιους ή τους πατεράδες τους να "αποκτήσουν" τα χωράφια τους αλλα θα θυμηθούν επίσης τους γνωστούς τους που θα "βοηθήσουν" να μπει το "παιδί" "κάπου καλά".

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
Όποιος απο εσάς είχε συνήδειση θα έπρεπε να μην πάρει καν μέρος στην κινητοποίηση..

Για όλους εσάς που πήρατε, να ΧΑΙΡΕΣΤΕ την Ελλάδα που ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ, τους σάπιους αχυράνθρωπους που ψηφίζετε ξανά και ξανά για λαγούς με πετραχείλια και ξανά μπράβο σας για το φανταστικό κοινωνικό έργο που εκτελείτε. Σίγουρα δείχνετε τον σωστό δρόμο στις επόμενες γενιές, κυρίως τα παιδιά σας, πως να κονομήσουν εύκολα αλλα και να εκμεταλλευτούν το σύστημα στο έπακρο.

Να την χαίρεστε!

George μη μασάς ρε, είσαι άτομο που δουλεύει και παιδεύετε (και σπούδασε) και έχεις μάθει να αποκτάς γιαυτό και σε πνίγει το δίκιο σου όπως και μένα..

Όποιος έχει αντίρρηση ας με συναντήσει προσωπικά στο επόμενο μπλόκο να μου κλείσει τον δρόμο.
(θα δώσω το τηλέφωνό μου προσωπικά σε όποιον τολμηρό το ζητήσει)
Να δούμε τετ α τετ ποιός είναι πιο μάγκας (δημοκράτης και νόμιμος) και όχι μόνο μέσα απο σχόλια και μετα-οθωμανικά κόλπα σε σάπια συστήματα.