16.9.07

Exit polls

Δύο λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls μου τηλεφωνεί ο Γιάννης.

- Χάσαμε. Πάλι οι φασίστες βγήκανε.

Αφήνοντας κατά μέρος (1) το ότι ο Γιάννης σημειολογικά έχει μείνει πίσω κάποιες δεκαετίες και (2) το ότι δεν είμαι βέβαιος γιατί υπέθεσε πως ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, για δύο δευτερόλεπτα δεν του απαντάω.

Σκέφτομαι να τον ρωτήσω τι ακριβώς είναι αυτό που χάσαμε. Γιατί για να χάσαμε κάτι πρέπει είτε να είχαμε κάτι και να μην το έχουμε τώρα, ή να μπορούσαμε να έχουμε κάτι αύριο αλλά τελικά να μην το αποκτήσουμε.

Και αν αυτό που χάσαμε ήταν όντως κάτι, πείτε μου επιτέλους, τι είναι αυτό;

Btw, συγχαρητήρια στους επικοινωνιολόγους των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν την απώλειά τους και να κάνουν τους πάντες να ξεχάσουν πυρκαγιές, ομόλογα, κλπ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι φασίστες είναι εκείνοι που καβαλάνε τα πεζοδρόμια για να κόψουν δρόμο, που παρκάρουν στις εξόδους των αναπήρων. Οι φασίστες πετάνε το περιτύλιγμα του παγωτού στο λιγοστό πράσινο στο παρκάκι και τη γόπα τους πάνω στο άγαλμα. Οι φασίστες βάζουν τα στέρεο στη διαπασών στις 2 το πρωί. Οι φασίστες κοιτάνε τις γυναίκες στο δρόμο σα να είναι αιδοία με πόδια. Οι φασίστες απατούν τη γυναίκα τους και παίζουν πόκα τις Τρίτες που τα παιδιά τους χρειάζονται την παρουσία τους. Οι φασίστες βλέπουν ποδόσφαιρο στα Ιταλικά κανάλια, όσο η Ελλάδα καίγεται. Οι φασίστες είναι όλοι οι Έλληνες που έμαθαν να σκέφτονται έχοντας τον εαυτό τους στο κέντρο του σύμπαντος.

ARD είπε...

Θεωρώ ότι ο όρος "φασισμός" είναι αρκετά σχετικός. Δηλαδή, αν ο Καρατζαφέρης εμφανιστεί στη Φιλοσοφική στην Αθήνα και πάει να μιλήσει στη γενική συνέλευση των φοιτητών και οι φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τον γιαουρτώσουν, τότε ποιος είναι ο φασίστας; Μάλλον όχι ο Καρατζαφέρης. Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα.

Andrew67 είπε...

Εν έτει 2007 να ακούς απο νέα παιδιά (και δη με μια κάποια μόρφωση) γιατι για να είναι φίλος σου Γιώργο σίγουρα θα έχει κάποια μόρφωση, να λέει οι "κέρδισαν οι φασίστες" ειναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό, μην πω τραγικό! Ξύλινος λογος και ταμπέλες του παρελθόντος!
Βοήθεια μας!

vatraxokoritso είπε...

Μαλακίες σου είπε...ο πρόεδρος..
Νικήσαμε τελικά ρε!

fevis είπε...

Τι είχαμε, τι χάσαμε... Που τραγουδάει και η Έφη Σαρρή, που είναι και επίκαιρη λόγω ημέρας....

Cookie Basher είπε...

Μπα, εύκολο το έργο των επικοινωνιολόγων. Στην Ελλάδα είμαστε.

Και ναι, χάσαμε, αλλά το παιχνίδι ήταν χαμένο έτσι κι αλλιώς. Καρατζαφέρης στη Βουλή δε μου κάνει νίκη.. Τί χάσαμε; πάσα ιδέα

Ανώνυμος είπε...

alroud, ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ είναι φασιστοειδή, όποιοι και αν τον γιουχάρουν. Και πρόσεξε, λέω φασιστοειδή, γιατί ακόμα και οι φασίστες έχουν κάποια ιδεολογική βάση, τα φασιστοειδή, απλά προσπαθούν να μιμηθούν!
Εκτός και αν θεωρείς τον Άδωνι, έγκριτο ιστορικό επιστήμονα!!! (μουυυυυυυυυχαααααχααααχααααα)

Υ.Γ. Πάντως δεν με ενοχλεί που μπήκε στη Βουλή, χάρηκα θα έλεγα! Αλήθεια η Ιφιγένεια βγήκε;!

μιχαλησ είπε...

Χάσαμε. Χάσαμε την ευκαιρία να μην χάσουμε, αλλά νομίζω, ότι αυτή την χάσαμε πολλές δεκαετίες τώρα.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Όπως φαίνεται η λέξη "φασίστας" έχει χάσει προ πολλού το νόημά της, πλέον είναι βρισιά γενικής χρήσης. Άντε λίγο ακόμα να το πιπιλίσουν και θα έχει την τύχη του "μαλάκας":
- "Τι νέα ρε φασίστα, όλα καλά;"
- "Αστα να πάνε, έχω πήξει με τους φασίστες στη δουλειά, γάμησέ τα.."