27.2.07

John Is Your Dad

Την προηγούμενη εβδομάδα - Πέμπτη ήταν νομίζω - πήγα με τον πατέρα μου για φαγητό.

Η σχέση μου με τον πατέρα μου είναι σαν τη σχέση Χριστού και Θεού. Ο στοργικός Πατέρας κρατάει μια απόσταση από τέκνο Του, ίση με αυτή που θέλουν και οι δύο, προκειμένου να το αφήσει να αποκτήσει τις δικές του εμπειρίες. Όποτε το τέκνο Τον χρειαστεί, τον καλεί στο κινητό του.

Σε γενικές γραμμές έχουμε μια πολύ ειλικρινή σχέση. Του λέω τις μαλακίες που κάνω, μου λέει τις δικές του. Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Έχουμε ένα είδος επικοινωνίας μοναδικό.

Τον χρειάστηκα πραγματικά 3 φορές τα τελευταία 3 χρόνια. Και ήταν εκεί κάθε φορά. Τι άλλο να ζητήσεις;

Πάνω από δυο μερίδες παϊδάκια και μια σαλάτα βραστών λαχανικών πρόσφατα μιλούσαμε για σχέσεις. Πήρε αυτό το ύφος που παίρνει όταν είναι να κάνει μια ζόρικη ερώτηση. Αλλάζει τη στάση του στόματός του, αφήνει τα παϊδάκια, στραβομουτσουνιάζει, κοιτάζει λίγο λοξά και παίρνει ένα ύφος που μαρτυρά ενοχή. Και φέρνει το θέμα από έξω-έξω:

- Θέλω να μου πεις ρε υιέ μου, αλλά θέλω να μου πεις ειλικρινά, και άμα δε γουστάρεις να μου πεις πες το μου, αλλά είμαι περίεργος γιατί ακούω τόσα από τους εκάστοτε τηλεψυχολόγους και δεν ξέρω τι να πιστέψω.

- Δέκα τοις εκατό, μπαμπά.

- Τι δέκα τοις εκατό;

- Η απάντηση στην ερώτησή σου.

Με κοιτάει με απίστευτη απορία. Δεν είχε προλάβει να φτάσει στο ψητό (αν εξαιρέσεις τα παϊδάκια).

- Ποια ερώτηση;

- Ήθελες να ρωτήσεις πόσο επηρρεάζει το διαζύγιο των γονιών τις σχέσεις του παιδιού στη μετέπειτα ζωή του. Και σου λέω λοιπόν, εμένα με επηρρέαζει 10%. Κοιτάω τα πράγματα απ' έξω. Ξέρω ότι υπάρχει ελπίδα, αλλά τα στατιστικά λένε διαλύονται ο ένας στους δύο γαμους στα πρώτα πέντε χρόνια. Και δεν έχεις κανένα τρόπο να ξέρεις εκ των προτέρων σε ποιό μισό ανήκεις.

Προσπαθεί να συγκρατήσει το χαμόγελό του ενώ συνεχίζω:

- Για να μη σου πω ότι τα στατιστικά μας λένε μόνο τι απέγιναν οι γάμοι που τελέστηκαν πριν πέντε χρόνια. Φαντάσου πόσο λιγότερες ελπίδες έχει ένας γάμος που θα γίνει σήμερα να διαρκέσει 10 χρόνια. Και υπολόγισε πόσοι από αυτούς που μένουν παντρεμένοι το κάνουν για λόγους άλλους από την ευτυχία τους: παιδιά, οικονομικά, ή απλά παρατείνουν μια κατάσταση αντί να τη λύσουν.

Αναρωτήθηκα στιγμιαία αν το 10% ήταν πραγματικό. Αλλά μετά υπολόγισα πως είναι καλύτερα να ξέρω τι γίνεται από να φαντάζομαι πως μια σχέση είναι όσο ροζ σου φαίνεται τη μέρα του γάμου σου.


11 σχόλια:

An-Lu είπε...

Σωστό σε βρίσκω... ;-)
Πάλι καλά που δεν του απάντησες "42"!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άντε ρε baby.... Σε πεθυμήσαμε... Δεν θα σχολιάσω το post σου, δεν νομίζω πως είμαι ακριβώς το κατάληλο πρόσωπο....Πάντως όλα εξαρτώνται απο την δική σου, υποκειμενική άποψη του τι είναι τελικά ένας ευτυχισμένος ή έστω ένας πετυχημένος γάμος....

Lili είπε...

Αν κατι πιστευεις οτι δεν πετυχαινει, δεν προσπαθεις και πολυ.



Ο γαμος και η συμβιωση με καποιον 30 χρονια ειναι αφυσικο αν μενεις προσκολλημενος σε ολα αυτα που σας ενωσαν τον πρωτο καιρο.
Αν εχεις την ευλειξια να γινεις συντροφος και φιλος του αλλου στην πορεια, εχεις καποιον διπλα σου να σε συντροφευει ολη σου την ζωη.




Και το διαζυγιο βρισκω οτι επηρεαζει πολυ την ψυχοσυνθεση του ατομου. Το ροζ παραμυθι, οπως και ο αγιος Βασιλης ειναι απαραιτητα συστατικα στην ψυχικη αναπτυξη ενος μικρου παιδιου.
Ειναι ωραιο να νιωθεις οτι υπαρχει αγαπη παντου και οτι εσυ προηλθες απο αυτην την αγαπη, και οτι καπου εκει εξω καποιος θα σε αγαπησει πολυ και για παντα.

η πραγματικοτητα μπορει να περιμενει.

my 2 cents

Blogaki είπε...

Τελικά ο πατέρας σου τι ήθελε να ρωτήσει;; :p

Πάντως γι'αυτό το 10% που επηρεάζει το διαζύγιο τα παιδιά, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και να το τσιμπήσω ολίγον τι κατά πάνω!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί βρε George,

κάπου θα υπάρχει αυτή η ρημάδα η ευτυχία! Δεν μπορεί πια όλες οι σχέσεις και όλες οι γκόμενες/οι να είναι σκάρτες.....

Your Man είπε...

Μάγκες παρεξήγηση.

Είμαι σε μια σχέση που γουστάρω τρελλά και περνάμε γαμάτα.

Αλλιώς, θα μπλόγκαρα! :)

vanesssa είπε...

Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει από το περιεχόμενο και το ύφος των posts σου ότι είσαι πια σε σχέση.Καλά βρε κανένας δεν πήρε χαμπάρι? :-)

STATLER-WALDORF είπε...

Αν και μικρός ακόμη για γάμους , το έχει σκεφτεί αρκετές φορές και έχω αποφασίσει πως αν δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να περάσεις το υπόλοιπο τις ζωής σου μαζί του καλύτερα να μην το κανείς ποτέ , τώρα θα μου πεις και να τον βρεις και να τον θεωρήσεις κατάλληλο ο άλλος θα νιώθει σίγουρος …? Όποτε καταλήγω όπως πάντα πως αν να έρθει καλός , αλλιώς ας προσπεράσει….! Το ροζ μιας σχέσεις δυστυχώς γίνετε μαύρο με το πέρασμα του χρόνου , αν βρω την μαγική συνταγή που το κρατάς πάντα ροζ θα σας ενημερώσω….

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια? Μπράβο βρε.... Χαλάλι της όποια είναι.... Ελπίζω ειλικρινά να συνεχίσετε να περνάτε γαμάτα και μετά τον πέμπτο μήνα... ( Εκεί αρχίζω εγώ να χαλάω γι' άυτό το λέω... Κρίνοντας εξ ιδιών τα αλλότρια...)Μέχρι τότε να μπλογκάρεις όμως που και που... Μην πέσουμε και στην στέρηση...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,
είδα το μαγαζί σου!!! (άσχετο).

τσάο ντήαρ

Ανώνυμος είπε...

My dad is John too.