1.2.07

Τι έπαθε ο τελευταίος που πάρκαρε στη θέση στάθμευσής μου;


Βρήκε στο αμάξι του κολλημένο ένα πανώ που τον κάνει ρόμπα, και μετά από λίγο μια κλήση τροχαίας. Και επειδη μετά από 24 ώρες ακόμα δεν είχε πάρει το αμάξι του, πήγα στις δουλειές μου με ταξί αφήνοντας τη Megane παρκαρισμένη κολλητά επάνω του για να μη μπορεί να ξεπαρκάρει (από την άλλη μεριά είναι κολλημένος σε εμπόδιο που δε μετακινείται). Στις 7:50 το πρωί θα κατέβω να παρκάρω αλλού για να μπορέσει κι ο γερανός της τροχαίας που περνάει στις 8 να κάνει τη δουλειά του.

Ελπίζω να έχει χιούμορ. Oh well... }:-)

23 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Τρομερό. Είχα να δω διάτρητο εκτυπωτικό χαρτί μια δεκαετία!

Dokimos είπε...

Synonomate egrayes! Poli kalo! Tha to diadwsw giati tora teleutaia to exoun paraxilwsei.
Kali synexeia.

Derek είπε...

εγώ απορώ πως και δεν έχετε καταφέρει ακόμα να βρείτε τρόπο να παρκάρετε πάνω στα -ελάχιστα- δέντρα

Unknown είπε...

Not to be nasty αλλά στην ύστατη περίπτωση που κάποιος παρκάρει τόσο κοντά ώστα να μην μπορεί να ξεπαρκάρει έχω δεί πολλά απίστευτα του στύλ να προσπαθεί να σπρώξει ο άλλος το αμάξι μπροστά και τον πίσω για να βγεί. Needless to say οτί τα έκανε και τον μπροστινό και τον πίσω κώλος και κατάφερε να βγεί. Και δυστυχώς στην Ελλάδα μια πολύ μεγάλη μερίδα *αχεμ* ξένων οδηγών που έχουν πιάσει το τιμόνι έχουν γράψει την Ελληνική αστυνομία ξέρετε που....

Ανώνυμος είπε...

μισό λεπτό...

η θέση παρκαρίσματος για ποιο λόγο ακριβώς είναι δική σου;

έχεις κάποια αναπηρία ή μήπως ο δήμος που μένεις πουλάει θέσεις στάθμευσης σε δημόσιο δρόμο;;;;

bmystical είπε...

καλό και για να είμαι ειλικρινής και εγώ θα σκεφτόμουν να το κάνω αν μου έπαιρναν τη θέση... αλλά μεταξύ μας... δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα... νομίζω ότι και η κλήση από την Τροχαία δεν υφίσταται...

Your Man είπε...

Λύσσιπε, το κρατάμε για ιδιαίτερες περιπτώσεις! :)

Δόκιμε, λέω να το βγάλω και εμπορικά.

Derek, την επόμενη φορά θα αγοράσω αυτοκίνητο-μαϊμού.

Αντώνιε, σε ένα τόσο μεγάλο δρόμο όσο ο δικός μου, θα δυσκολευόταν να το κάνει.

Εεεεεε, ο τύπος μπλόκαρε την είσοδο στη θέση στάθμευσης στην πυλωτή.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

καλα εκανες!!!

Unknown είπε...

Θυμήθηκα επίσης το σκηνικό που έκανε ενας φίλος μου... πήρε μια πεταλούδα 10cm και έκανε ζωγραφική στο αμάξι. Μεταλλική ζωγραφική if you know what I mean... Needless to say δεν ξαναπάρκαρε κανείς έξω απο το garage του.

. είπε...

πωπωωωωωω... νόμιζα πως είμαστε λίγοι που γουστάρουμε τέτοιες κατινίτσες, γαμάτο, αλλά στη θέση του στάνταρ θα σε έλεγα αγάμητο

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήσουν πολύ καυστικός! Εμένα όταν με έκλεισε κάποιος, εκτός ότι στήσαμε ολόκληρη επιχείρηση και μετακινήσαμε το αυτοκινητό του(ναι και όμως το είχε αφήσει ξεκλείδωτο) αφήσαμε ένα τέλειο σημείωμα μετά. Μπες στο blog μου να το δεις.Χιχιχι!!!

P/S: Ο γερανός επιβάλλεται...

vatraxokoritso είπε...

καλα ηταν τελειο !!!!

επρεπε να ζωγραφισεις και καρδουλες πανω!

Ανώνυμος είπε...

Asxeto - aytos pou petaei tis agglikoures deksia ki aristera xwris logo, Ellhnoamerikanos einai h apla flwros ? Put the kot down slowly re trompa.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν πολύ καλή η τιμωρία... γουστάρω να γίνονται ρόμπα οι αναίσθητοι.

Κατά δεύτερον δεν απαγορεύεται να παρκάρει κανείς προσωρινά μπροστά σε είσοδο πυλωτής, απαγορεύεται όμως μόνιμα, δηλαδή να φύγει και να τον ψάχνεις. Δηλαδή έχει δικαίωμα να παρκάρει και να κάθεται απέναντι στο μαγαζί του πχ και μόλις θέλεις να φύγεις να σου ανοίξει δε μπορεί όμως να πάει για ύπνο και να σε καθυστερήσει.

Για να συμβαίνει όμως το παραπάνω σίγουρα θα πρέπει το πάρκινγκ να έχει αριθμό αδείας, και για να έχει αριθμό αδείας, πα να πει ότι είναι νόμιμο και για να είναι νόμιμο πρέπει να είναι χαρακτηρισμένο πάρκινγκ πολεοδομικά ή να υπάρχει ειδική άδεια αναπηρική δημοσιογραφική κλπ.

Επίσης υπάρχει και ένας σχετικά πρόσφατος νόμος που λίγοι τον ξέρουν και σχεδον κανείς δεν τον εφαρμόζει. Κάθε πολυκατοικία, δικαιούται μία είσοδο προς πυλωτή για κάθε πλευρά της επι οδού. Δηλαδή μια πολυκατοικία με μία πρόσοψη μόνο δικαιούται να κλείνει μόνο μία είσοδο για όσα αυτοκίνητα κι αν χωράει η πυλωτή και αντίστοιχα μια γωνιακή πολυκατοικία δικαιούται δύο εισόδους, μία σε κάθε πλευρά.

Αυτό συμβαίνει γιατί το πνεύμα του νόμου είναι ότι ναι μεν αφαιρούμε μια θέση πάρκινγκ από τη γειτονιά για να περνάς εσύ στην πυλωτή σου αλλά κι εσύ στερώντας μια θέση γλιτώνεις από τη γειτονιά 5-6....10 θέσεις που θα σταθμέυαν στο δρόμο. Αν λοιπόν εσύ στερείς 5 θέσεις και γλιτώνεις 5 αυτοκίνητα τότε δεν κερδίζει τίποτε η γειτονιά που κατά τα άλλα στερείται τη θέση που κλείνεις για είσοδο.

AsGoodAsItGets είπε...

Άμα σου πω ότι κι εγώ στο διάτρητο χαρτί κόλησα...

(Και για να παραφράσω τον ποιητή) μην πείτε στη μάνα μου ότι εργάζομαι στην πληροφορική, νομίζει ότι είμαι πιανίστας σε μπουρδέλο.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχ!
Excellent μάι συνονόματε!
Καλά του έκανες του αλήτη!

Βέβαια με την μία μου θύμισες ένα παρόμοιο περιστατικό, με ένα εξίσου γαμιστερό σημείωμα:

http://www.flickr.com/photos/lanbui/120102102/

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, αστειεύεσαι ελπίζω. Ο νόμος δεν κάνει διάκριση αν ο οδηγός κάθεται στο μαγαζί του, πάει στο περίπτερο ή κατουράει στο πεζοδρόμιο. Δύο μόνο ορισμοί έχουν υπόσταση σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.:

·Στάθμευση:
H ακινησία του οχήματος για οποιονδήποτε λόγο, πλην της ανάγκης αποφυγής εμπλοκής του με άλλο όχημα που χρησιμοποιεί την οδό ή σύγκρουσης με εμπόδιο ή για τη συμμόρφωσή του με τους κανονισμούς κυκλοφορίας, εφόσον η χρονική περίοδος ακινητοποίησης του οχήματος δεν περιορίζεται στον απαιτούμενο χρόνο για την επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών ή φόρτωση ή εκφόρτωση πραγμάτων.
·Στάση:
H ακινησία του οχήματος επί χρόνο απαιτούμενο για την επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών ή φόρτωση ή εκφόρτωση πραγμάτων.

Οπότε ο τύπος έχει σταθμεύσει, όπως και να το κάνεις. Τι προβλέπει ο νόμος για τη στάθμευση;

Άρθρο 34: Στάση και στάθμευση

3. H στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται και:
...
γ) Σε θέση από την οποία παρεμποδίζεται όχημα που σταθμεύει κανονικά να εξέλθει από το χώρο που έχει σταθμεύσει.
...
ε) Παράπλευρα άλλου οχήματος, σε στάση ή στάθμευση, εκτός αν άλλως ορίζεται με ειδική σήμανση. Κατ' εξαίρεση, τα δίτροχα ποδήλατα, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες χωρίς καλάθι, μπορούν να σταθμεύουν το ένα παράπλευρα με το άλλο σε διπλή σειρά.(ουπς, Γιωργάκη...)
...
θ) Αν εμποδίζει τη χρήση χώρων στάθμευσης που σημαίνεται κατάλληλα.

Άρα άγνωστος - Γιώργος: 2-1 σε παραβάσεις παραγράφων του ΚΟΚ...

Unknown είπε...

Anonymous ΟΚ το λάβαμε το μύνημα.. αν και θα μπορούσες να ήσουν λιγο πιο εντάξει με τις λέξεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Your post Ζντηντηλόραση has been realised at the series

Κατουρημένη ποδιά είπε...

καλά μου έκανες..

Ανώνυμος είπε...

Νικόλας: Δεν είπα ότι ο ΚΟΚ μιλάει για το αν κάθεται ο άλλος στο κατάστημά του ή όχι, παράδειγμα έφερα για να εξηγήσω τι εννοούσα.

Και εννοούσα ότι στην περίπτωση των πυλωτών ο νόμος δεν σου δίνει τη χρήση του δρόμου και του πεζοδρομίου που μπλοκάρεις για να περνάς, απλά σου δίνει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ. Δηλαδή δε μπορείς να απαιτήσεις εσύ ούτε και ο τροχονόμος να δώσει κλήση σε κάποιον που για παράδειγμα σου μπλοκάρει την πυλωτή ενώ είναι μέσα στο αυτοκίνητό του και περιμένει ή κοιμάται ή είναι κάπου απ όπου σε έυλογο διάστημα μπορεί να έρθει να τραβήξει το αυτοκίνητο.

Γι αυτό και απαγορεύεται να βάζεις εμπόδια, αλυσίδες και αντικείμενα για να μπλοκάρεις τον άλλον να παρκάρει.

Το γνωρίζω γιατί το έχω βιώσει από την πλευρά του κατόχου πυλωτής.

Επίσης όλα αυτά ισχύουν εφόσον ο χώρος στάθμευσης είναι νόμιμος και υπάρχει αναρτημένος αριθμός αδείας.

Ανώνυμος είπε...

anthony: δεν κατάλαβα τι εννοείς "πιο εντάξει με τις λέξεις σου"

An-Lu είπε...

Καλά έκανες .-