4.11.04

ΠΓΔΜ όπως λέμε ΞΜΤΓ;

Μας την έκανε ο Μπούς-της. Αναγνώρισε την ΠΓΔΜ σαν Δημοκρατία της Μακεδονία, δηλαδή ως Μακεδονία.

Εντάξει, χαλαστικό ως γεγονός, αλλά δηλαδή μη μου πείτε ότι δε το περιμένατε!
Εμείς πλέον είμαστε του χεριού του, γιατί να μην αποκτήσει νέους φίλους; Όχι αυτούς που τον χρειάζονται.

Δηλαδή τί θα κάνουμε; Θα τρέξει το Διπλωματικό Σώμα, ο ΥπΕξ, ο Καραμανλής και ο Στεφανόπουλος και κάτι τρέχει στα γύφτικά.

Όλοι τη δουλειά τους κάνουν. Ο Μπους θα κλείσει μια συμφωνία με τη Μακεδονία αύριο μεθαύριο, οι δικοί μας προσπαθούνε να δείξουν ότι δε φταίνε που έγινε η μαλακία στη "βάρδιά" τους.

Και όπως είχε πει ο Μητσοτάκης και παλιότερα, το όλο θέμα θα έχει ξεχαστεί σε λίγα χρόνια. Αν όχι μήνες. Πιθανόν να το ακούσουμε πάλι στις επόμενες εκλογές, στη λασπολογία του ΠΑΣΟΚ.

Εγώ, είπαμε, δεν κατέχω από Ιστορία. Είμαι γκαγκά. Γι αυτό είχα ρωτήσει κάποια που ξέρει, μια ξεναγό, μεγάλη γυναίκα. Και μου λέει λοιπόν ότι, ΝΑΙ, μέχρι και εκεί πάνω ήταν κάποτε η Μακεδονία του Μεγαλέξανδρου. Δηλαδή γεωγραφικά, είναι κι εκεί Μακεδονία.
Πολιτισμικά φυσικά, καμία σχέση. Αλλά γιατί, μήπως έχουμε εμείς καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες; Ή μήπως ο Μεγαλέξανδρος μεγάλωσε μιλώντας ελληνικά; (μην πείτε ναι, δεν παίζει, πρώτα έμαθε μακεδονικά και όταν μεγάλωσε έμαθε ελληνικά από τον Αριστοτέλη).

Μόνο που εμείς μιλάμε ελληνικά. Γιατί κάτι άλλο να συνδέει εμάς με τους αρχαίους αυτούς τύπους που μένανε εδώ που μέναμε δε βλέπω. Οι τύποι ήταν κορυφή κι εμείς είμαστε για τα μπάζα. Και μην ακούσω ότι είμαστε η καλύτερη χώρα του κόσμου, οκ στρουθοκάμηλοι;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα διαβάζει κανείς αυτά?

Μα πόσο παπάρας είσαι βρε αγόρι μου?
Φαίνεσαι από τη βλακόφατσα πάντως.

Your Man είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου τα οποία είναι τόσο γεμάτα από επιχειρήματα και μάλιστα ενυπόγραφα.

Νά'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Αν καταπιάνεσαι με τέτοιου είδους θέματα,είναι καλύτερα να γνωρίζεις και λίγο ιστορία.Τώρα,απο μια μαλακία που είπε μια ξεναγός και κάτι άλλα ψιλολοϊδια,δεν μπορεις να προσεγγίσεις ένα θέμα με σαφήνεια.
Με κάθε εκτίμηση,
ο κλασσικός "ανώνυμος":-)))