Το κρασί εν γένει πίνεται στο καμπανοειδές ποτήρι γνωστό με το όνομα κλειστή τουλίπα.
Το λευκό κρασί όμως πίνεται σε πιο κλειστό ποτήρι από ότι το κόκκινο για να μη φεύγει εύκολα το άρωμά του. Το κόκκινο διατηρεί περισσότερη ώρα το αρωμά του γιατί οι (φυσικές) χρωστικές του κρατάνε το άρωμά του.
Επιτυχημένο Instagram Marketing
Πριν από 4 χρόνια
3 σχόλια:
Αν και είμαι χημικός και θα μπορούσα να κάνω επίδειξη δύναμης και γνώσεων και να πατήσω κάτω τον πιπινοκυνηγό επ' ονόματι Γιώργο, δε θα το κάνω γιατί είναι ο άνθρωπος μας και πρέπει να τον σεβαστούμε... Απλά πρέπει να σου θυμίσω να διευκρινίσεις τα σχετικά με το ύψος των ποτηριών, την ποσότητα του οίνου που πρέπει να περιέχει ο κάθε τύπος καθώς και τον ιδανικό χρόνο παραμονής του κατα τη διάρκεια του γεύματος, μέσα στο ποτήρι. Ο τρόπος κρατήματος κλπ θα μπορούσαν να είναι το θέμα του τρίτου οινομαθήματος.
Και γω καθότι οικονομολόγος, θα σου πω ότι φυσικά ισχύει ο κανόνας Ceteris Paribus, δηλαδή υποθέτουμε πως οι μη αναφερόμενες παράμετροι παραμένουν ίσες όταν συγκρίνουμε ερυθρό και λευκό κρασί.
Αλλοίμονο, τι σόι βραβευμένος οικονομολόγος είμαι; :-)
Επίσης, μια που είσαι χημικός, δε μπορείς να βρεις μια δουλειά στην Αλεξ;
Δεν ήξερα οτι ήταν άνεργη, αποτυχημένη γράφει απλώς στο blog της... Θα κοιτάξω να δω τι μπορώ να κάνω πάντως.
Δημοσίευση σχολίου