20.12.05

42 - η έσχατη απάντηση για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα

Ερευνητές από μια κοινωνία ανώτερων γαλάζιων όντων κατασκευάζουν έναν υπερ-υπολογιστή με το όνομα Νέα Διακυβέρνηση και του ζητούν να δώσει την Έσχατη Απάντηση. Μετά από ενάμιση χρόνο σκέψης, ο υπολογιστής δίνει την απάντηση: Σαράντα δύο.

Ο Βαντζέλ Μεϊμάρ εξανέστη. "Σαράντα δύο; Σε έχουμε βάλει να σκεφτείς εδώ και ενάμιση χρόνο και μόνο αυτό έχεις να μας πεις;"

Η Νέα Διακυβέρνηση απάντησε: "Το έλεγξα πολύ καλά και αυτή είναι πράγματι η απάντηση. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι ποτέ δεν σκεφτήκατε ποια είναι η ερώτηση."

Η Νέα Διακυβέρνηση συμπληρώνει ότι θα σχεδιάσει έναν δεύτερο και ακόμη μεγαλύτερο υπολογιστή, ονόματι Νέα Ελλάδα, τόσο μεγάλο που μερικοί νομίζουν ότι πρόκειται για χώρα. Αυτός ο υπολογιστής θα κατασκευαστεί με σκοπό να διατυπώσει την ερώτηση. Οι γαλάζιοι ερευνητές τρέχουν το πρόγραμμα αλλά δυστυχώς η ερώτηση χάνεται, πέντε λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα διατύπωσής της. Κι αυτό γιατί η Νέα Ελλάδα καταλύεται από τους Ευρωλάνδιους, οι οποίοι αργότερα αποκαλύπτεται ότι συμμετέχουν σε μια συνομωσία κασώνων που φοβούνταν ότι θα έχαναν τις δουλειές τους όταν ο κόσμος θα μάθαινε την απάντηση στο ποιο είναι το νόημα της ζωής.

Καθώς λοιπόν απουσίαζε η πραγματική ερώτηση, οι γαλάζιοι ερευνητές πρότειναν τις εξής πιθανές ερωτήσεις:

1. Πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος;
2. Πόσο πάει το μαλλί;
3. Πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα;
4. Πόσα τάλαρα γυρεύεις;

Οι ερωτήσεις αυτές απορρίφθηκαν μετά πολλών επαίνων, ώσπου στη συνέχεια εμφανίστηκε το πνεύμα του Γεωργίου Μαυρομιχάλη, δολοφόνου του Καποδίστρια, το οποίο σχημάτισε με τη βοήθεια μιας κιμωλίας και ενός μαυροπίνακα την εξής φράση:

"Πόσο τοις εκατό αρκεί για να εκλεγεί ένας δήμαρχος;"

Ο Βαντζέλ Μεϊμάρ ήταν πλέον σίγουρος. Είχε μπροστά στα μάτια του την πραγματική ερώτηση στην οποία αντιστοιχούσε η Έσχατη Απάντηση.

In memory of Douglas Adams and John Capo D' Istria.

Πηγή: Λάσπη

1 σχόλιο:

alombar42 είπε...

Καλημέρα.
Την απάντηση την ξέραμε (την ήξερα) εδώ και καιρό και μάλιστα ήταν πάντα σωστή για ένα πολύ σοβαρό λόγο: κανείς δε μπορεί να αποδείξει οτι είναι λάθος.
Οσο για την ερώτηση... ποιός νοιάζεται;
:)