7.11.07

Έυ! Τι? Εμ.... (ATM)Εξηγήστε μου ακριβώς γιατί τα ATMs σου δίνουν την επιλογή να βγάλεις ότι ποσό θέλεις, ακόμα και μετά την υποδιαστολή;

Λες και άμα πατήσω ότι θέλω €132,68 θα μου τα δώσει...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΖΩΡΤΖ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!
ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ "ΕΠΕΣΑ" ΠΑΝΩ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΠΟΛΥ! ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΨΑΧΝΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΠ'ΤΟ CD ΤΩΝ STARBUCKS "SANTA BABY 06" ΚΙ ΑΠ'ΤΟ GOOGLE Μ'ΕΒΓΑΛΕ ΕΔΩ!(ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ!). Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ BLOG ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΦΙΛΙΚΑ, ΑΛΕΞΙΑ Ή ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ tzitzikaki! ΘΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζοντας τα χρήσιμα comments απαντώ στο ερώτημά σου:

Είχα την ίδια απορία. Έπιασα (που λες) έναν τραπεζικό, και τον ρώτησα.

Μου απάντησε οτι ο τρόπος εισαγωγής ποσού είναι κοινός και για ανάληψη, αλλά και για κατάθεση ποσού πχ απο τον λογαριασμό σου σε εντολή πληρωμής.

Έτσι επειδή πρέπει να μεταφέρεις το 0,68 απο τον λογαριασμό σου στην ΔΕΗ, γι΄ αυτό υπάρχει.

Πολλές δε τράπεζες δεν το έχουν (αν θυμάμαι καλά η Novabank/Millenium δεν έχει)...

Ανώνυμος είπε...

tin idia aporia exo ki ego

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

> ο τρόπος εισαγωγής ποσού
> είναι κοινός και για
> ανάληψη, αλλά και για
> κατάθεση ποσού πχ απο τον
> λογαριασμό σου σε εντολή
> πληρωμής.

Με άλλα λόγια, είτε οι τράπεζες δεν έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν στο software των ATM τους, είτε οι προγραμματιστές τους είναι τόσο άχρηστοι που δεν ξέρουν ούτε να παραμετροποιήσουν μία ρουτίνα ανάλογα με το αν πρόκειται για ανάληψη ή κατάθεση. Ή ίσως και να τους φαίνονται πολλά τα λεφτά που ζητάνε οι εταιρείες που πιθανόν να αναλαμβάνουν αυτές τις δουλειές ως υπεργολαβίες.

Το πιό πιθανό είναι ότι δεν διαθέτουν κάποιο μηχανισμό (θέση εργασίας) ελέγχου των user interfaces και του information design των συστημάτων τους για λήψη αποφάσεων (λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος) σχετικά με το πως πρέπει να γίνονται τα πράγματα, τι πρέπει να αλλάξει, και πως.