26.9.05

Εβραίοι

Είπαμε είμαι ανιστόρητος, αλλά εξηγείστε μου κάτι.

Γιατί δεν πάμε τους Εβραίους;

Έχω ακούσει χίλια δύο αλλά δεν τα κατάλαβα. Δεν είμαι υπέρ τους, αλλά ούτε και κατά τους, επειδή πολύ απλά κανείς δε μου έχει δώσει λόγο να πάρω θέση, αλλά ούτε και με έχει πείσει.

Όχι ότι καίγομαι να πάρω, αλλά είναι ένα από τα θέματα τα οποία θέλω να λύσω μέχρι να γίνω -ας πούμε- πενήντα.

Γι αυτό προς το παρόν, απλά θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και θα απαντήσω στα όσα άσχημα άκουσα για τους Εβραίους, γιατί δεν τα πιάνω.

Άκουσα ας πούμε ότι αυτοί είναι πίσω απ' όλα. Αλλά και πάλι, κάποιος δεν πρέπει να είναι πίσω απ' όλα; Αν ήταν οι Ισπανοί δε θα τους κατηγορούσαμε;

Άκουσα ότι αυτοί έχουν λεφτά. Αλλά κι εμείς γι αυτό δε μοχθούμε καθημερινά; Γιατί λοιπόν αυτός που τα καταφέρνει να είναι καταδικαστέος;

Άκουσα, τέλος, πως αυτοί έχουν κάνει πλάνο (κάτι για κάποιους Σοφούς της Σιών;) για το πώς θα μοιραστεί ο κόσμος και ότι αυτοί θα είναι κυριάρχοι. Και; Όλοι δεν προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον εαυτό μας; Γιατί αυτοί να διαφέρουν; Ή ακόμα-ακόμα, γιατί αυτοί που έκαναν αυτό το σχέδιο (πριν 100+ χρόνια) μπορούν να το υλοποιήσουν κι αν το κάνουμε κι εμείς σημερα δε μπορούμε;

Δηλαδή στην τελική ρε πούστη μου, αν τα έχουμε μαζί τους επειδή είναι πιο μάγκες ή κάνουν κάτι καλύτερο από εμάς δε θα έπρεπε να προσπαθούμε να μάθουμε από αυτούς;

Και για όποιον ενδιαφέρεται να το κάνει εδώ ιστορική αναδρομή για να ενημερώσει εμάς τους αδαείς, παρακαλείται να δώσει links σε κοινώς αποδεκτές πηγές στο Internet.

10 σχόλια:

J95 είπε...

Τεχνικά δεν πάμε τους Εβραίους επειδή σταύρωσαν το Χριστό. Από εκεί δηλαδή πηγάζει το διχιλιετές λαϊκό μίσος απέναντι στους Εβραίους σε όλη την Ευρώπη. Αυτό ενισχύθηκε και από το ότι οι Εβραίοι ασκούσαν το επάγγελμα του τοκογλύφου, επάγγελμα απαγορευμένο για τους Χριστιανούς για λόγους θρησκείας: όλοι μισούν αυτούς στους οποίους χρωστάνε λεφτά.

Στην πορεία, επινοήθηκαν ένα σωρό ανοησίες (π.χ. το κλασσικό "βάζουν παιδιά σε βαρέλια με καρφιά, τα κυλάνε και μετά πίνουν το αίμα τους). Ο αντισημιτισμός καλλιεργήθηκε από ένα σωρό μονάρχες, είτε -κατά περίπτωση- γιατί οι Εβραίοι ήταν βολικός εσωτερικός εχθρός για πνίξιμο λαϊκής οργής, είτε γιατί ο επίμαχος μονάρχης ήταν τρελαμένος χριστογκαγκά (π.χ. Μαρία Θηρεσία), είτε γιατί ο επίμαχος μονάρχης έβαζε στο μάτι τα λεφτά των εβραιώνανε.

Στο μουσουλμανικό κόσμο ήταν απίστευτα πιο cool με τους Εβραίους μέχρι τον 20ο αιώνα που το σιωνιστικό κίνημα άρχισε να σπρώχνει την εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Νομίζω πως οι μουσουλμάνοι είναι οι μόνοι που έχουν κάπως δικαιολογημένο κόλλημα με τους Εβραίους.

Τα συνωμοσιολογικά στα οποία αναφέρεσαι είναι σχετικά καινούρια (τέλη 19ου-αρχές 20ου αιώνα), προέρχονται από τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" τα οποία κατασκευάστηκαν από τις τσαρικές υπηρεσίες για να δικαιολογήσουν μια σειρά από πογκρόμ (και να αμαυρώσουν στη συνείδηση του ρωσικού λαού τις επαναστατικές ιδέες, ως δήθεν προερχόμενες από τους εβραίους συνωμότες).

Your Man είπε...

Ουσιαστικά δηλαδή, περά από τους φτιαχτούς λόγους, εγώ πρέπει να μην πάω τους Εβραίους γιατί:

α. Σταύρωσαν το Χριστό, και
β. Ήταν τοκογλύφοι.

Για το μεν (α) έχω να πω:

Ο Χριστός, ερχόμενος στη γη (και τον εννοώ ως θρησκευτικό πρόσωπο γιατί σιγά μην δεν πάμε ένα λαό μετά από 2000 χρόνια επειδή σκότωσαν απλά ένα ιστορικό πρόσωπο) ήξερε πως θα τον σκοτώσουν.

Έτσι δε λέει το στόρυ; Άλλωστε, αν δεν τον σκοτώνανε μαρτυρικά, ο Χριστός δε θα είχε αναστηθεί (για όσους θέλουν να πιστεύουν πως κάτι τέτοιο πραγματικά έγινε). Και χωρίς την Ανάσταση, ο Χριστιανισμός δε θα είχε εξαπλωθεί γιατί αυτό ήταν και το μεγαλύτερο θαύμα (ή αν θέλετε η καλύτερη ιστορία που δίνει ελπίδα σε όσους την έχουν ανάγκη).

Άρα, γιατί το μίσος και ο οδυρμός; Ο Χριστός ήξερε πως θα πεθάνει από Εβραίους. Και στην τελική, από κάποιου το χέρι έπρεπε να πεθάνει, έτσι δεν είναι;

Όσο για το (β):

Τι μας φταίνε οι Εβραίοι που ήταν ξύπνιοι και εφηύραν την τοκογλυφία πριν από μας;

Τώρα που το κάνουμε ΚΑΙ εμείς τι δείχνει; Γιατί εγώ πιστεύω πως δείχνει πως εκείνοι ήταν απλά μάγκες και το σκέφτηκαν πρώτοι.

J95 είπε...

Ε κοίτα, δίκιο έχεις, αλλά μιλάμε για εντελώς μαύρες και πανάρχαιες προκαταλήψεις, δεν ξεριζώνονται εύκολα από το συλλογικό ασυνείδητο.

Stefanos είπε...

Διάβασε το "Μοιραίο Τρίγωνο" του Τσόμσκι και θα καταλάβεις γιατί οι Εβραίοι είναι καθήκια.
Α ναι , και στα @@ μας που σταυρώσαν το Χριστό..
Το οτι τα τελευταία 60 χρόνια πηδάνε έναν λαό και του βουτήξαν την πατρίδα του με το έτσι θέλω λέει 5 πράγματα. Εχουν καβαλήσει όλο τον κόσμο ,ναι είναι έξυπνοι, επειδή τους έκανε σαπούνια ο Χίτλερ, και τώρα κάνουν σχεδόν τα ίδια. Οξωωαα...

Your Man είπε...

Επειδή το κόβω το Μοιραίο Τρίγωνο να είναι κάνας τόμος, λέω να απέχω.

Το ότι όμως οι Εβραίοι καταπιέζουν τους Παλαιστίνιους όμως γιατί είναι πιο σημαντικό από την καταπίεση των Τούρκων στους Κούρδους, των Ινδών στους Πακιστανούς, των Κορεατών μεταξύ τους; Επειδή έχουν λεφτά;

J95 είπε...

Όχι. Επειδή ο Estarian είναι αντισημίτης.

Stefanos είπε...

Δεν ρώτησες για τους Τούρκους, ούτε τους Κορεάτες, ούτε τους Χούτου και τους Τούτσι, για τους Εβραίους ρώτησες ρε!

Your Man είπε...

Δηλαδή τους μισούμε όλους αυτούς εξίσου;

Your Man είπε...

Μα αυτό είναι και το δικό μου ερώτημα, Πρόεδρε.

Ανώνυμος είπε...

Παλιαότερα δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους Ευραίους και είχα ακριβώς την ίδια άποψη με εσένα, αλλα πρόσφατα διάβασα και ψιλοξενέρωσα.

Ναι ξέρω, λάθη αρχαίων, αλλα το γεγονός οτι θεωρούνε τους Πατριάρχες τους ακόμα άγιους (Μαζι και 'μεις, μη χέσω) τους καθιστά ένοχους