10.9.05

Γραφιστική κανείς;

Η μικρή μου η ξαδέρφη, ετών 18, θέλει να σπουδάσει γραφιστική και ζήτησε τη γνώμη μου ως προς το ποιά (ιδιωτική) σχολή να διαλέξει.

Της είπα να το κοιταξει λίγο ευρύτερα το θέμα, αν θέλει να γίνει όντως γραφίστρια, να μιλήσει με μερικούς γραφίστες για να δει πως ακριβώς είναι το επάγγελμα (μπορεί πχ να μη γουστάρει να περνάει 8 ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή, κι ας λέει πως έχει καλό χέρι) και πόσο ψωμί έχει.

Προς το παρόν η μοναδική επιλογή στο μυαλό της είναι αν πρέπει να σπουδάσει στη σχολή Βακαλό ή στην Ακμή. Τον ΑΚΤΟ τον έχει αποκλείσει γιατί κάποιοι της είπανε πως δεν είναι καλός.

Εγώ, όντας τέρας αντικειμενικότητας, θέλω να πάρω περισσότερες από τις 2-3 γνώμες για να πάρω μια καλύτερη ιδέα. Όχι επειδή πιστεύω πως η χ σχολή θα κάνει την τεράστια διαφορά, αλλά γιατί όταν πρόκειται για μια επιλογή τόσο σημαντική που θα κάνει τη διαφορά μεταξύ του μ' αρέσει αυτό που σπουδάζω και του σπουδάζω κάτι για να μη μου τη λένε οι γονείς μου, θέλω να ξέρω και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως η μικρή έχει κλίση προς τα δημιουργικά επαγγέλματα (αυτή να γίνει τραγουδίστρια ήθελε, αλλά ο μπαμπάς της άσκησε βέτο) χωρίς αυτό αναγκαστικά να σημαίνει πως θα γίνει καλή γραφίστρια.

Όποια γνώμη για το τι κάνει ένα καλό γραφίστα, πώς μπορεί κανείς από μικρή ηλικία να ξέρει αν θα γίνει καλός γραφίστας, και για το ποια ιδιωτική σχολή παρέχει τι, ας μου γράψει ένα comment ή ένα mail (g@GeorgeIsYourMan.com).

Merci!

2 σχόλια:

Lili είπε...

Φερτην να την κανω τραγουδιστρια.

vasvoe είπε...

Για την Βακαλό έχω ακούθσει κι εγώ τα καλύτερα, αυτό βέβναια από άτομα που την τέλειωσαν πριν 10 χρόνια. Αν εξακολουθεί να είναι καλή...;